Film ratuje tylko kilku aktorów i scenografia.
Pierwsza część była super. Intrygująca od pierwszej sceny i człowiek do końca nie wiedział, czego ma się spodziewać.
Druga jak to zwykle bywa była trochę gorsza, ale nie mniej ciekawa.
Trzecia to porażka. W filmie nic się nie dzieje, jest bardziej przeciągany niż pierwsza część hobbita. Bezsensowne sceny ataku na tamę, czy ucieczka na drzewa. Ciekawie zaczyna się dopiero, gdy próbują odbić Peetę i rozmowa między Snowem, a Katnis, lecz czar prysł, bo się okazuje, że Snow o wszystkim wiedział, a i tak ekipa ratunkowa powróciła do bazy. Przecież ta trójka mogła zostać specjalnie czymś zarażona i cała rewolucja w pi...
Ps. Nie czytałem książki i wiem, że to jest tylko pierwsza połowa z trzeciej części. Ja oceniam film jako całość, a nie całą serię i nie obchodzi mnie co było w książce.
Teoretycznie, I część jest reklamą II :p
Jak kiedyś przeczytasz , to koniecznie tu napisz, bo Kosogłos jest najlepiej napisaną częścią ;) Jest to jednak brutalna część, więc nie mogli pokazać tego w filmie PG13 :( Musimy czekać cierpliwie na cz.2 i wtedy pogadamy :)
I koniecznie przeczytaj, REWELACJA !
Masz rację. Pierwsza połowa Kosogłosa to najlepiej napisana część trylogii. I po przeczytaniu widać najlepiej jak słabo wyszedł ten film.
Nie rozumiem zachwytów nad ksiazka.ubogi jezyk, kanciaste postacie.ogolnie bardzo niska półka. Film beznadziejny. Taki młodzieżowy 'dzień niepodległości' , troche popitolimy o walce o wolnosc, mlodzi i tak to kupią.
Bo jest to książka młodzieżowa...Jak szukasz bardziej bogatego języka i wysoką półkę przeczytaj Zieloną Milę :-)
Nie zgodzę się. Jest to po prostu przyjemne czytadło na wieczór. Proste, nieskomplikowane i niewytężające umysłu. Czasem nawet nad książką można się trochę "zchamić" i wypocząć ;)
Jesli mam byc szczery, to nie jest ani to ani to. Jest to komercyjny gniot. Bez ładu i sensu, z plytkimi postaciami. Schamiac sie mozna, a nawet trzeba, tylko po co robic z tego masochizm?
przeczytaj książkę, nie hejtuję cię jak na kogoś kto nie czytał książkę dałeś sprawiedliwą ocenę, ale polecam książki nie pożałujesz :)
Oceniamy tutaj film a nie książkę a tak pisze założyciel tematu,jedynka miała wszystko i emocje i pazur,nawet te sceny gdy nie było w nich akcji to były dopieszczone no ale co tu się dziwić,wprawna ręka reżysera,wręcz wzorowo w każdym aspekcie a przede wszystkim dramaturgia!No zas dwójka zmiana reżysera i tendencja zniżkowa a trójka to juz normalnie zenada...
Z punktu widzenia osoby, KTÓRA CZYTAŁA muszę stwierdzić, żę to w żaden sposób nie poprawia odbioru filmu.
Wręcz przeciwnie.
Przeczytanie książki szybko uświadamia, że rozbicie filmu na dwie części nawet nie może być uzasadniane ilością fabuły w tomie.
Ba, dla mnie pierwsza połowa trzeciego tomu, to była książkowo najlepsza część trylogii. W filmie jest po prostu słabo i nudno.
Czyli by nazwać rzeczy po imieniu:
Na ślepo wystawiona fanatyczna ocena bez względu na film?
Oceniam tu grę aktorską , zdjęcia do filmu, wszystko :) Choć zbyt dużo akcji tu nie ma to mi film przypadł do gustu ;)
nie gadaj z nim, on by chciał by każdy oceniał tak jak on nam zagra, taki to dearlic.
Jeżeli ten film jest reklamą dla koljenej części, to jest naprawdę kiepska reklama i już wiem, że do kina na pewno się nie wybiorę na kolejną część.
tylko że taka jest też pierwsza połowa książki kosogłosa, jest wprowadzeniem do prawdziwej akcji, sorry ale bez przeczytania książki się tego filmu nie zrozumie, to jest adaptacja no podstawie książki...
Jest to film na podstawie książki a nie ilustracja książki. Jeżeli ktoś podzielił film na 2 części, to powinien je podzielić tak, aby każda stanowiła odrębną, logiczną i w pełni zrozumiałą całość bez przeczytania książki. Jeżeli się nie dało należało wywalić wszelkie przeciąganie, fragmenty bez sensu: strzelani z łuku do samolotu, ratowanie kota, śpiewanie, czy łażenie po gruzach; i zrobić z tego 3 godzinny film. Oceniam film, a nie książkę. Film jest kiepski. Spróbuj rzetelnie podejść do filmu i ocenić go tak jakbyś nie czytał książki.
Ja oceniam film na podstawie książki, podobnie oceniam, Hobbita, Lotra, Harry Pottera, szczególnie zakon i książę półkrwi na podstawie książki wypada słabo i jest nieporozumieniem, Igrzyska Śmierci to trudny film, jak byś przeczytał książkę to takie sceny by ci nie przeszkadzały bo, byś wiedział jak to wygląda. Śpiewanie, czyli piosenka Katnis to najlepsze co może być w filmie. Piosenka jest niedoceniana to jest problem. Jak miało ci to dać logiczną całość skoro nie ma drugiej części, to tak jak byś obejrzał z Lotra dwie wieże nie widział poprzedniej części, i twierdzisz że nie ma logicznej całości. Myślcie troszeczkę...
Scena z piosenką od razu skojarzyła mi się z Piratami z Karaibów i z miejsca obniżyła wartość filmu, bo nie znoszę tandetnych podróbek. Skoro to najlepsza scena, to może moja ocena jest ciut za wysoka. Jeżeli ktoś to podzielił na dwie części to powinien zrobić tak aby film coś sobą prezentował, a zarzuty, że jak ktoś nie czytał książki to nie rozumie są bez sensu, bo tu oceniamy film.
Dobra nie mam ochoty z tobą gadać, Hobbita, i Lotra też bez książki nie zrozumiesz...
nie gadaj z nim, on by chciał by każdy oceniał tak jak on nam zagra, taki to maniakowy_fan.
łał udało ci się mnie naśladować :) ale dobra może dajmy już spokój, ja cię przeproszę :) i będzie po sprawie ;p może faktycznie momentami jestem hipokrytą, do mojego brata szczególnie, ale czasem jestem właściwie przeważnie miły.
W sumie nie chcę się kłócić, pewnie masz mnie za gnojka ale przepraszam cię :) odpuśćmy to jest tylko forum :)
Tak solowe :) Iron Man jest taki sam w sumie, zawsze wygłąda podobnie, Hulk się świetnie prezentuje, a wczoraj dostaliśmy Fury, Czarną Wdowę i Thora i też bardzo fajne :)
http://www.filmweb.pl/film/Avengers%3A+Czas+Ultrona-2015-637247/discussion/Nowin ki%2C+nowo%C5%9Bci%2C+newsy%2C+%22niusy%22+!,2607163
to tu masz link tam będziesz widzieć wczoraj, a za 4 dni niespodzianka od Marvela ale chyba o tym wiesz :)
świetnie by było od słabszego drugiego trailera, moim zdaniem, co prawda nie chcę a by ten był jakiś ekstra, z czterema nowymi scenami, bo całego filmu nie chcę widzieć w trailerach ale liczę że będzie dla zaspokojenia :) do maja :) mi tam wystarczy do 29 kwietnia, bo od 29 kwietnia mnie nie ma bo w góry na majówkę wyjeżdżam :) wracam 5 czyli prawie akurat
http://www.filmweb.pl/film/Stra%C5%BCnicy+Galaktyki-2014-594357/discussion/Prze% C5%82omowy+film,2509698?page=3#post_13254152
lol ;p ta/ten katedra jest komiczny... twierdzi że ten temat ją prowokuje