Gra dotycząca całej trylogii Igrzysk Śmierci :)
Na przykład ja zadaję pytanie, a osoba po mnie odpowiada na nie i sama zadaje kolejne pytanie związane z Igrzyskami
Śmierci o_O
Zaczne ja:
Katniss czy Johanna
Mam zamiar, ale myślałam na początku, że chodzi o filmy więc nie czepiaj się....
W Kapitolu :-)
Który z Kosogłosów sie wam podoba najbardziej (chodzi mi o plakaty):
IS czy WPO czy K: Part I
K: Part I
Stroje Katniss Evardeen (lektura- film):
,,Igrzyska Śmierci'' czy ,,...w Pierścieniu Ognia'' czy ,,...Kosogłos''
Finnick :D
Odnośnie do poprzedniego pytania to w obu przypadkach miałam ochotę rzucić książkę w cholerę i nigdy do niej nie wracać.
Finnick czy Gale?
Liam :) W końcu w ciemnych włosach wygląda jak człowiek, a nie jak ratownik ze słonecznego patrolu.
Josh... w pierwszej części nie do końca mi pasował na barczystego piekarza, za to po drugiej części nie wyobrażał sobie innego Peety niż Josh.
ekipa "upiększająca" z Capitolu czy ekipa filmująca propagity z 13 dystryktu?
Ekipa filmująca propagity z 13. Dystryktu.
Mieszkanie Katniss:
a) w Złożysku b) w Wiosce Zwycięzców c) w podziemiach Trzynastego Dystryktu
Powinnam powiedzieć, że w Wiosce Zwycięzców, bo w końcu miała pokój dla siebie i mogła robić co chce, kiedy chce itp itd. Poza tym jak się rzucać przez sen, to we własnym łóżku, a nie na spółkę z kimś...
No cóż, moja odpowiedź to:
Mieszkanie w Złożysku. Podobnie jak Katniss (i Jaskier) mam większy sentyment do jej starego domu.
Sorki za wyprzedzenie, dlatego podbijam pytanie specjalnie dla Amerrozzo:
lepiej dobrany aktor - Josh czy Liam?
O kurcze, a ja taką długą wypowiedź naskrobałem, że teraz jej nie powtórzę. Ogólnie postać Gale'a łatwiejsza, mniej rozbudowana, w pierwszej odsłonie mało widoczna, więc chociaż bardziej zżyłem się z Peetą, to jednak Liam jako Gale był lepiej dobranym aktorem.
Ale tylko minimalnie, bo Josh zagrał świetnie. Niski (ma tylko 167 cm) i nieco przysadzisty, szerokie bary - tak powinien wyglądać prawdziwy piekarz :) Ale gdybym najpierw czytał książki, a potem oglądał film, to widziałbym go jeszcze tęższym, już nawet nieco grubiutkim.
Swoje pytanie skonstruowałem nieco niżej, żeby ciągle na dole nie wisiała moja skasowana wypowiedź.
Dystrykt 12 - tam przynajmniej dawali jeść, a Strażnicy Pokoju byli znośni do pewnego czasu.
uroda - ładniejsza jest Katniss czy Johanna?
Naskrobałam za dużą odpowiedź i w międzyczasie sama zostałam wyprzedzona.
Ale zdadzam się, że lepszy Dystrykt 12, bo można polować i czuć względną wolność w Dystrykcie, który nie jest otoczony niewiadomo jak wysoką siatką pod napięciem.
Możemy się nie doczekać, a w takich wypadkach ktoś musi zadać następne pytanie. Biorę to na siebie ;)
Będzie ciężko, ciekaw jestem, czy ktoś będzie miał odwagę zmierzyć się z tym pytaniem:
Katniss czy Snow?
He, he, Katniss ;)
No dobra, doczekacie się:
Wolelibyście mieć spalone ciało jak Katniss czy być chorzy psychicznie jak Peeta? (I to dopiero jest ciężkie!)
Ogólnie to wolałbym być chory psychicznie, ale jeśli pytasz o sytuację tych konkretnych bohaterów, to wolę spalone ciało jak Katniss, bo dostawała środki przeciwbólowe, a Peeta był torturowany.
Która okładka najlepsza?
http://mediarodzina.pl/zasoby/images/vbig/igrzyska_smierci.jpg
http://mediarodzina.pl/zasoby/images/vbig/w_pierscieniu_ognia.jpg
http://mediarodzina.pl/zasoby/images/vbig/kosoglos.jpg
Kosogłos - tam ten ptak bardzo przyciąga uwagę i jest taki... majestatyczny. Moje pytanie:
Czy gdyby ojciec Katniss żył, pomógł by jej w wojnie rebelianckiej? (ach, ja lubię tak filozofować)
Tak. Katniss ponoć wdała się w ojca, więc myślę że on również by chciał żyć w świecie bez Igrzysk.
Gdyby Mags nie zgłosiła się zamiast Annie, czy Annie by przeżyła na arenie? Tak lub nie
He, he nie!
A Finnick umarł by z tęsknoty i nie uratował reszty, rzucając się na pożarcie zmiechom.
Czy matka Kotny po wszystkich wydarzeniach 76 igrzysk (tak nazywam te zmasowane ataki na Kapitol z Katniss w roli głównej) znowu popadła w super - silną depresję? W końcu jedna z jej curek umarła, a druga ma sztucznie wyhodowaną skórę.
córek :P Tak! I w sumie myślę, że tylko wir pracy przy tylu rannych pozwala jej jako tako przeżyć. Dziwne, że nie wpadła w depresję jak wylosowali Prim na początku.
Gdybyś wylądował/a na arenie, wolałbyś/łabyś być Finnickiem czy Johanną?
Finnickiem - zawsze chciałem być przystojny.
Który kokon efektowniejszy:
Czarna maź czy chodnik-zapadnia?
Czarna maź. Po chodniku było mi niedobrze jak to sobie wyobraziłam.
Czy Katniss załamałaby się, gdyby kobieta, którą zabiła w kapitolińskim mieszkaniu, to była Effie?