Gra dotycząca całej trylogii Igrzysk Śmierci :)
Na przykład ja zadaję pytanie, a osoba po mnie odpowiada na nie i sama zadaje kolejne pytanie związane z Igrzyskami
Śmierci o_O
Zaczne ja:
Katniss czy Johanna
Gale bo zostala sama z tyloma dzieciakami a jakos starala sie trzymac a gdyby nie Katniss to wszystkie trzy by umarly z glodu.
Gdybyscie mogli jedna postac z ksiazki wybrac jakoprzyjaciela przyjaciolke, kto by to byl?
W książce było mi go tak żal, że prawię się popłakałam. W filmie zmiechy szarpały go przez parę sekund.
Śmierć Mags czy Cato
głoskułki były okropne! niby niewinne ptaszki, a raniły mocniej niż miecz Cato.
Cashmere & Gloss czy Brutus i Enobaria?
super ciapa :) taka duża ciepła podusia, do której można się przytulić po koszmarze sennym.
czy wy też zauważyliście, że Josh niesamowicie się zmienił od 1 części? jakoś tak zmężniał na twarzy. aż nie mogę się doczekać, żeby go zobaczyć po osaczeniu. ależ to będą emocje! Peeta taki zły i niebezpieczny... ach!
Jasne, że się zmienił, słodziak jeden <3
Czy John zagrał Peete takiego, jakiego go sobie wyobrażaliście podczas czytania książki?
Oczywiście , że tak . John na prawdę pasuje do tej roli jak nikt , sama Collins wytypowała go jako idealnego kandydata na Peeta. Choć jedna rzecz mi nie pasuje a mianowicie jego postura ciała i mięśni(w książce dzwigał ciezkie worki ) więc myślałem że bardziej dopakuje do filmu aby być wiarygodnym ale tak czy siak niech bedzie tak jak jest :)
Kattniss wolała Haymitcha czy Cinne ?
Josh mocno przypakował do 3 części. Już w nim nie widzę 12-latka tylko faktycznie młodego mężczyznę - w końcu wygląda na te 21 lat.
Uuuuuu.... trudne pytanie. Haymitch był taką męską Katniss, dlatego dobrze się dogadywali. Cinna był jej przyjacielem w Kapitolu. Chyba jednak wygrywa Cinna. Haymitch za bardzo ją wkurzał, a z Cinną miała tylko dobre skojarzenia.
Gdybyście mieli walczyć, wybierzecie:
łuk Katniss vs. trójząb Finnicka vs. topór Johanny vs. miecz Cato?
Stawiam na łuk - ogólnie łucznictwo mnie fascynuje, choć nie mam o nim zielonego pojęcia =)
Filmowy Seneka Crane czy Plutarch Heavensbee ???
Finnick
Kiedy Katniss bardzie zależało na życiu Peety:
kiedy prawie zjadł łykołaki (zginęła wtedy Lisica) czy kiedy jego serce stanęło?
Zdecydowanie kiedy jego serce stanęło!!!
Arena z Igrzysk (...) czy arena z W pierścieniu ognia?
sprzed igrzysk. Pod koniec Kosogłosa zaczęła mnie irytować.
bombardowanie 8 Dystryktu czy wybuch przed rezydencją Snowa?
Dystrykt 13
Jak myślicie, gdyby autorka miała napisać jeszcze jedną część, stworzyłaby Dystrykt 14?
Cinna;))
Cinna z książki czy z filmu? Ja bardzo lubiałam go w książce w filmie troszke mniej.
uuu trudny wybór. Cinna z książki, choć Lenny bardzo wiernie go odtworzył :)
soundtrack z Igrzysk Śmierci czy WPO?
Czy tak sobie wyobrażaliście Boggsa? http://www.filmweb.pl/person/Mahershala+Ali-190191
Ja go zawsze widziałam jako niskiego (koło 170cm) krępego i łysiejącego faceta, więc miałam lekkie zdziwko.
Za późno wysłałam ..
Zdecydowanie niski, szeroki, staro wyglądający mężczyzna.
Pyanie poniżej;)
Taak napewno lepszą od Coin, wydawała się w porządku;)
Kto lepiej odegrał swoją role Woody czy Josh?
Jak czytałam książkę, nieco inaczej sobie wyobrażałam Haymitcha, ale zostałam mile zaskoczona przez Woody'ego więc WOODY (Choć Josh - też spoko). Jego Haymitch jest bezbłędny!
Co bardziej przeraża (z drugiej areny): zabójcza mgła, małpy czy głoskukułki?