PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=626983}

Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 1

The Hunger Games: Mockingjay - Part 1
2014
6,7 216 tys. ocen
6,7 10 1 216121
5,8 55 krytyków

Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 1
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 1

Gra dotycząca całej trylogii Igrzysk Śmierci :)

Na przykład ja zadaję pytanie, a osoba po mnie odpowiada na nie i sama zadaje kolejne pytanie związane z Igrzyskami
Śmierci o_O

Zaczne ja:

Katniss czy Johanna

Atrament3

Cato mimo wszystko

Katniss powinna wybrać Gale'a czy zostać z Peetą? Czy może poznać kogoś trzeciego? :P

Nadienn

Heh, być z Finnikiem ;) Nie, żartuję, jak już wyżej pisałam: Team Peeta Forever! <3

Czy wy też polubiliście Mags już od pierwszej sceny z filmu? Dla mnie to wyglądało tak pociesznie, gdy ona zgłosiła się za Annie, miała taką zdeterminowaną minę, ze aż mi się chciało śmiać ;)

Atrament3

Uwielbiam Mags. Kochana była, że się tak poświęciła dla Annie i dla Peety. Jak żegnała się z Finnickiem to mózg mi zaczął dziwnie pracować "ale chwila. o co chodzi?" i nagle ona wchodzi w tą mgłę! I tylko WTF?! Aż mi łzy stanęły w oczach. Później jak czytałam książkę (no niestety, filmy widziałam jako pierwsze) to podobne emocje miałam.

To żeby było w temacie:
śmierć Mags czy śmierć Rue?

Nadienn

Przy śmierci Mags miałam łzy w oczach, przy śmierci Rue płakałam jak bóbr.

Lubicie Chaffa?

Atrament3

Szaleniec, który pocałował Katniss przy powitaniu :D Na jej miejscu miałabym taką samą minę :P Ale skoro jest przyjacielem Haymitcha to nie ma powodów go nie lubić.

Czy ruda awoksa i Darius pokażą się w Kosogłosie, skoro z wcześniejszych filmów usunęli sceny z nimi?

Nadienn

A właśnie to jest ciekawe... Myśle, że Darius był zbyt ważną postacią żeby go pominąć, choć ruda też nie była Katniss obojętna..

Czyja śmierć najbardziej Was zasmuciła?

lenka35

Śmierć Rue!

lenka35

Gdybyście mieli wybrać miejsce zamieszkania w Panem co byście wybrali Kapitol, czy dystrykt 13?

dastan3000

Kapitol.

Moje pytanie poniżej :)

lenka35

Finnick x( Po jego śmierci chciałam wyrzucić książkę przez okno i zaszyć się pod kołdrą. Długo nie mogłam się po tym pozbierać. No, ale chęć przeczytania tego do końca była silniejsza.

Czy Delly Cartwright (przyjaciółka Peety, pomagała mu przywrócić normalne wspomnienia) pojawi się w filmie?

Nadienn

W pewnym stopniu nawno pomogła. O taaak myśle że jej nie zabraknie;)

Tak odnosząc się do śmierci Finnick'a.. Też Was zastanawiało dlaczego Katniss praktycznie nie przeżywała jego śmierci?

lenka35

Tak, ale wydaje mi się że powodem tego był po prostu brak czasu na przeżywanie c śmierci Finnicka kiedy wszędzie tyle zagrożeń. Do tego wiele innych poważnych problemów...

dastan3000

Taaaa... zdecydowanie nie było czasu tego przeżywać. Pułapki. Strażnicy Pokoju. Snow. Śmierć Prim... Za dużo tego było na raz.

Nadienn

Kolejne pytanie :)

Jakiej sceny nie możecie się doczekać w Kosogłos część 1?
Ja osobiście czekam na akcję odbijania Peety z Kapitolu i scenę duszenia. Zobaczyć Peetę, który zawsze był miły i kochający, a teraz jest maszynką do zabicia Katniss - nierealne! więc trzeba to zobaczyć.

Nadienn

Bombardowania 13, bądź 8.

Czy wy też wyobrażaliście sobie drastyczniejszą śmierć Snowa?

Atrament3

Już niepamiętam. Ale śmierć przez zadławianie się własną krwią jest na pewno lepsza dla tego łajdaka, niż strzał z łuku prosto w serce. Szybka i niezbyt bolesna śmierć. :)

Atrament3

Nie wiem co można wymyślić gorszego dla faceta, który doskonale zdaje sobie sprawę, że stoi nad grobem z powodu choroby i widzi, że wszystko o co walczył - śmierć Katniss, zduszenie rebelii, utrzymanie dotychczasowej władzy - to wszystko się nie udało.

Wydaje mi się, że w pewnym momencie nie miało to już dla niego aż tak dużego znaczenia i chciał zrobić choć jeden dobry uczynek przed śmiercią. Dlatego powiedział kim tak naprawdę jest Coin i żeby się jej pozbyć. Inaczej mieliby powtórkę ze Snowa w wydaniu kobiecym.

Nadienn

Jak powinna się zakończyć książka? Tak jak jest czy coś byście zmienili?

Nadienn

ksiazka skonczyla sie tak a nie inaczej wiec film tak samo.

wznowmy moze gre jeszcze raz. dzecko Finnicka i Annie czy dzieci Katniss i Peety?

julasek1998

Chodziło mi o to czy fani zmieniliby zakończenie całej historii.

dziecko Finnicka i Annie (chyba mieli syna o ile dobrze pamiętam)

osy gończe czy głoskułki?

Nadienn

Głoskułki.

Dystrykt 3, czy 4?

Atrament3

3

Suknia ślubna Katniss

przed wirowaniem czy po ?

gabi35783

po :)

strój Peety i Katniss z prezentacji trybutów przed 74. czy 75. igrzyskami?

Nadienn

Zdecydowanie po;)

lepszy był Gale z książki czy z filmu?
(według mnie ten z filmu był fatalny, oschły i wgl. wątki z nim były jakieś nieodzwierciedlające tych w książce )

gabi35783

Zdecydowanie i w książce i w filmie było za mało Gale'a. Rozumiem że było wiele innych wątków, które trzeba było pokazać i opisać. W Kosogłosie będzie go teraz trochę więcej i mam nadzieję, że dodatkowo rozbudują w filmie. A pytanie który lepszy? Filmowy i książkowy to wciąż ta sama postać złożona z dwóch czynników w całość :)

łykołak czy strzała w pole siłowe?

Nadienn

Strzała.

Broszka z kosogłosem, czy wisiorek Peety?

Atrament3

Broszka z kosogłosem;)

Mam pomysł aby teraz zadawać pytania dotyczące wydarzeń w książce-filmie na które osoba musi odpowiedzieć jedynie prawda czy fałsz . Co Wy na to ?;d
Gale był bratem Katniss?
prawda czy fałsz

gabi35783

Fałsz. Był jej zmyślonym kuzynem.

Rue kojarzyła się Katniss z kwiatami?

Prawda czy fałsz.

Atrament3

Prawda

Znak okazania szacunku, milosci czy po prostu pozdrowienie z 12 dystryktu pokazujemy prawa reka?

Prawda czy falsz?

julasek1998

Fałsz (chociaż w scenie kiedy Katniss żegnała Rue chyba zrobiła to prawa)

Haymitch wygrał 25 igrzyska ?

Prawda czy fałsz ?

gabi35783

Fałsz - wygrał 50.

Peeta pierwszy raz poznał/spotkał Katniss, kiedy rzucił jej przypalony chleb.
Prawda czy fałsz?

Nadienn

Prawda.

Suknia ślubna Katniss po "spłonięciu" miała skrzydła doczepione do ramion.

Prawda czy fałsz?

Atrament3

* A nieprawda ;) Peeta poznał ją w pierwszym dniu szkoły (jego ojciec przyznał się wtedy, że znał matkę Katniss). Katniss zwróciła na niego uwagę dopiero po akcji z chlebem.

z suknią Katniss - prawda

Rue była jedynaczką - prawda / fałsz

Nadienn

falsz, miala mlodsze rodzenstwo.

Katniss podczas pierwszych igrzysk na samym poczatku zdobyla noz folie chleb i plecak. prawda czy falsz?

julasek1998

Prawda (nóż wbił jej się w plecak, a reszta była w środku, chociaż to chyba były suchary, a nie miękki chleb).

W bidonie, który Katniss znalazła w plecaku, była woda.

Prawda czy fałsz?

Atrament3

* chleb wypadl jej gdy walczyla z chlopakiem o plecak. to byly krakersy, nie suchary.

Falsz, bidon byl pusty.

znamy 8 z 12 zagrozen areny 75 igrzysk. prawda czy falsz?

julasek1998

prawda. były: krwisty deszcz, głoskułki, owady, fala, pioruny, małpy, BESTIA, mgła (w innej kolejności ofc).

Seneca Crane został powieszony za niesubordynację wobec prezydenta Snowa. prawda/fałsz?

Nadienn

Fałsz. Katniss powiesiła kukiełkę pomalowaną i podpisana Seneca Crane podczas oceny indywidualnej w czasie 75 Głodowych Igrzysk.

Finnick był pierwszą osobą, która zobaczyła jego i Annie dziecko. Prawda czy fałsz?

Atrament3

Fałsz. Finnick zginął zanim Annie urodziła synka. Katniss widziała zdjęcie ich dziecka przysłane przez Annie.

Kto powiedział Katniss o istnieniu 13 Dystryktu oraz w której to było książce ???

lexandra008

WPO, od Bonnie i Twill, uciekinierek z Ósemki.

Peeta po zakończeniu 74 Głodowych Igrzysk stracił ucho. Prawda, czy fałsz?

Atrament3

Fałsz

przenieście sięz tą grą na inny temat, bo to jest "X czy Y" ;)

Gary Ross czy Francis Lawrence ?

filmowy_laufer

Moim zdaniem, obydwoje świetnie sb poradzili, ale jak już muszę wybierać to Francis Lawrence.

Prim czy Rue ???

Atrament3

Fałsz. Stracił nogę.

Peeta czy Gale ???

lexandra008

Gale

bestia z 75. areny czy zmiechy (obojętnie z której części)

Nadienn

Zmiechy.

Cinna czy Haymitch ???

lexandra008

Cinna

Kosogłos w pierścieniu czy bez?

filmowy_laufer

W pierścieniu.

74 Igrzyska czy 75 Igrzyska ???

lexandra008

75

Johanna czy Beetee?

Atrament3

Johanna oczywiście :D

Arena w 74 Igrzyskach czy w 75?

KateCarmen

75

Najlepszy sposób, aby zginąć podczas Igrzysk.