PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=626983}

Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 1

The Hunger Games: Mockingjay - Part 1
2014
6,7 217 tys. ocen
6,7 10 1 216757
5,7 61 krytyków
Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 1
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 1

Po filmie spodziewalem sie zdecydowanie duzo wiecej, niestety bardzo sie zawiodlem. Byly momenty w ktorych mialem ochote przewinac film. Jedyna warta obejrzenia scena byla piosenka Katnees...

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty

@Maniakowy

O gustach i guscikach sie nie dyskutuje. Trollem jestes sam, zarzucasz komus ze podobaja mu sie filmu typu Dredd czy Transendencja, tymczasem sam oceniasz Iron Mana 2 i Kapitana Ameryke na 10/10. Wiec moge stwierdzic tylko, ze przyganial kociol garnkowi. Zal mi Cie.

użytkownik usunięty

hahahaahah mój drogi, moja droga. Próbujesz się bronić teraz według moich ocen ale słabo ci to wychodzi, dałem 10 bo tą świetne filmy akcji, i wiele osób je lubi. Więc słaba obrona tym bardziej że jeśli ja oceniam subiektywnie jak i obiektywnie, to wtedy nie jestem trollem.

Jeśli daję przykładowo blockbusterowi 10 przykładowo ostatniemu Hobbitowi, to jasnę że nie dam Iron Man 2 czy Kapitan Ameryka 1/10 tylko jeśli mnie nudzi dam 6-7 jeśli mi się podoba to postawię na równi. To się nazywa obiektywizm więc, odniosłaś się do słabego przykładu obrony, nie obroniłaś się i tyle.

Ja nie mam o czym z trollami rozmawiać.

użytkownik usunięty

Jak juz pisalem sa gusta i gusciki o ktorych sie NIE DYSKUTUJE, jeden lubi cynamon inny pieprz, ale to nie znaczy, ze ktoras przyprawa jest lepsza, nie sadzisz? Przestan atakowac innych o to, ze nie spodobala im sie najnowsza odslona filmu, bo nie masz do tego prawa.

ocenił(a) film na 10

Rozumiem, że film Ci się nie spodobał. Masz do tego prawo. Tylko pisze się Katniss.

lovedream426

Tyle łez Katniss ciągła gadanina i użalania, że zasnąłem z nudów, porażka totalna. Francis Lawrence widząc scenariusz chyba również zasnął z nudów lecz zapewne zapłacili mu sporą sumkę to zgodził się być reżyserem.....Oceny 9 i 10 to chyba wystawiają osoby którym zapłacono :), max dla tej części to 4-5

ocenił(a) film na 5
dmi88

zgadzam się z Tobą. 5 dla tej części to max. miałam identyczne odczucia. nudno.

ocenił(a) film na 10
dmi88

Mi się film podobał i trzeba jeszcze wziąć pod uwagę to, że jest on dopiero wstępem do tego co wydarzy się w drugiej części.

ocenił(a) film na 4
lovedream426

Wstęp czy nie, film sprzedawany był osobno :) Dla mnie słaba część. Masło maślane przez połowę seansu, nie ma zachowanego ciągu przyczynowo- skutkowego. Gdyby nie ostatnie 5 minut filmu nie wiedziałbym czego spodziewać się po finale (ataku na jakąś bazę wojskową w górach o której nikt wcześniej nie wspominał), a całą fabułę można streścić w 1 zdaniu - <SPOJLER> targana wątpliwościami Katniss przystaje do ruchu oporu i kręci filmy propagandowe, dzięki którym udaje się odbić Peetę zmienionego pod wpływem tortur. Trochę mało jak na 2 godziny treści.

ocenił(a) film na 10
Advenae

Rozumiem, nie każdemu musi się spodobać :) Ja nie mam zamiaru za wszelką cenę bronić tego filmu i nakazywać innym aby też go uwielbiali, bo to nie o to chodzi. Najważniejsze, żeby każdy miał własne zdanie i nie narzucał się innym tym właśnie zdaniem. Mi się na przykład Kosogłos cz.1 podobał (chociaż moja ulubiona część to W Pierścieniu Ognia, zarówno w książkach jak i filmach), ale druga część, będzie dużo lepsza, tak mi się wydaje. Tobie się nie podobał i ja to szanuję, widzę też, że ty też szanujesz moje zdanie, bo nie obrażasz mnie i tego co ja myślę. To się bardzo chwali :)