Wlaśnie przeczytałam książke i jestem troszkę zawiedziona. Była przepiękna i dość brutalna, ale Colinns mogłaby trochę bardziej rozwinąć koniec. Szkoda że Prim umarła, ale jej śmierć dodała dramatu książki.. I Finnick niestety też umarł:( szkoda, lubiłam go. Jestem ciekawa jak te brutalne sceny pokażą w filmie. Nie mogę sie doczekać a Wy? I mam nadzieje że nie będą nas oszczędzać pod względem krwawych scen ^^
Śmierć Prim i Finnicka kompletnie mnie zaskoczyła i było mi ich strasznie szkoda, tak samo jak Katniss, która od początku, przez wszystkie trzy części próbowała chronić siostrę i jej się nie udało :( Ale tak jak napisałaś takie zakończenie było potrzebne, bo happy end byłby przesłodzony i mało oryginalny. To jak pokażą te krwawe sceny będzie pewnie zależało w jakiej kategorii wiekowej będzie film, ale mam nadzieję że tego nie zawalą zwłaszcza sceny w tunelu. Zastanawiam się czy i jak pokażą sceny tortur bo gdzieś mi się to obiło o uszy,a przecież z tego co potem opowiadał Peeta te tortury były naprawdę okropne. Może przez podział na dwie części jakieś sceny zostaną dodane np. trochę rozwiną zakończenie, nie miałabym nic przeciwko :)
Też tak myślałam. Możliwe jest że dodadzą jakieś sceny np do zakończenia bo dzielą film na dwie części to nie mają ograniczenia tak jak w poprzednich częściach że nie wszystkie sceny były pokazane. Miejmy nadzieje że nic nie popsują. Jak patrząc na 1,2 to wszystko jest dobrze przygotowane, aktorzy świetnie dobrani i szybkość kręcenia ekranizacji tej trylogii jest fenomenalna. :D
Aktorzy są świetni, chociaż w drugiej części ta aktorka która gra Annie Crestę jakoś mnie nie przekonała, ale może to tylko takie wrażenie i w Kosogłosie będzie lepiej :D Ciekawa jestem jak ich postarzą w epilogu, bo w Harrym Potterze wyszło to trochę zabawnie :P
Ostatnio słuchałam audiobooka, bo nie mogłam doczekać się filmu.
Jestem ciekawa, jak wypadnie ta ostatnia część, ale bardziej czekam na te sceny po powrocie Peety i tej wyprawy tunelami. Albo jak Peeta będzie chciał udusić Katniss... Szkoda, że to przypadnie na Kosogłosa cz.2 i będzie w 2015. Mam nadzieję, że wszystko zachwyci mnie tak samo pozytywnie jak druga część :)