PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=626983}

Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 1

The Hunger Games: Mockingjay - Part 1
2014
6,7 217 tys. ocen
6,7 10 1 216757
5,7 61 krytyków
Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 1
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 1

Wlaśnie przeczytałam książke i jestem troszkę zawiedziona. Była przepiękna i dość brutalna, ale Colinns mogłaby trochę bardziej rozwinąć koniec. Szkoda że Prim umarła, ale jej śmierć dodała dramatu książki.. I Finnick niestety też umarł:( szkoda, lubiłam go. Jestem ciekawa jak te brutalne sceny pokażą w filmie. Nie mogę sie doczekać a Wy? I mam nadzieje że nie będą nas oszczędzać pod względem krwawych scen ^^

PauliniaP

Śmierć Prim i Finnicka kompletnie mnie zaskoczyła i było mi ich strasznie szkoda, tak samo jak Katniss, która od początku, przez wszystkie trzy części próbowała chronić siostrę i jej się nie udało :( Ale tak jak napisałaś takie zakończenie było potrzebne, bo happy end byłby przesłodzony i mało oryginalny. To jak pokażą te krwawe sceny będzie pewnie zależało w jakiej kategorii wiekowej będzie film, ale mam nadzieję że tego nie zawalą zwłaszcza sceny w tunelu. Zastanawiam się czy i jak pokażą sceny tortur bo gdzieś mi się to obiło o uszy,a przecież z tego co potem opowiadał Peeta te tortury były naprawdę okropne. Może przez podział na dwie części jakieś sceny zostaną dodane np. trochę rozwiną zakończenie, nie miałabym nic przeciwko :)

ocenił(a) film na 10
Izzy_

Też tak myślałam. Możliwe jest że dodadzą jakieś sceny np do zakończenia bo dzielą film na dwie części to nie mają ograniczenia tak jak w poprzednich częściach że nie wszystkie sceny były pokazane. Miejmy nadzieje że nic nie popsują. Jak patrząc na 1,2 to wszystko jest dobrze przygotowane, aktorzy świetnie dobrani i szybkość kręcenia ekranizacji tej trylogii jest fenomenalna. :D

malwina07

Aktorzy są świetni, chociaż w drugiej części ta aktorka która gra Annie Crestę jakoś mnie nie przekonała, ale może to tylko takie wrażenie i w Kosogłosie będzie lepiej :D Ciekawa jestem jak ich postarzą w epilogu, bo w Harrym Potterze wyszło to trochę zabawnie :P

ocenił(a) film na 10
Izzy_

Nie chce żeby ich strasznie postarzyli. W końcu minęło około 15 lat .

malwina07

Minęło ponad 20 lat. Katniss wspomina, że po 15 dopiero zdecydowała się na pierwsze dziecko.

PauliniaP

Ostatnio słuchałam audiobooka, bo nie mogłam doczekać się filmu.
Jestem ciekawa, jak wypadnie ta ostatnia część, ale bardziej czekam na te sceny po powrocie Peety i tej wyprawy tunelami. Albo jak Peeta będzie chciał udusić Katniss... Szkoda, że to przypadnie na Kosogłosa cz.2 i będzie w 2015. Mam nadzieję, że wszystko zachwyci mnie tak samo pozytywnie jak druga część :)

ocenił(a) film na 8
sel99

Miejmy taką nadzieję. Obawiam się tylko, aby nie zrobili tego zbyt słodko tak jak np. w WPO, jak Johanna wycieła lokalizator z ręki Katniss, to dla mnie było to trochę sztucznie mało krwawo( przepraszam, wiem, że to brzmi dziwnie, ale nie wiem jak to ująć).