PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=184800}

Imperium wilków

L'empire des loups
2005
6,6 11 tys. ocen
6,6 10 1 10978
4,3 3 krytyków
Imperium wilków
powrót do forum filmu Imperium wilków

daremny

użytkownik usunięty

brak klimatu, źle dobrani aktorzy (Anna miała być piękna, a Schiffer stary, no ale jak ktoś na siłe chce obsadzić Jeana Reno, to może on zagrać nawet emerytowanego policjanta, nawet bez widocznej charakteryzacji; jak wiadomo żaden francuski film się bez niego obejść nie może, a że na rolę Młodego był za stary to zagrał starego, w efekcie różnica wieku pomiędzy jednym a drugim nie była zbytnio zauważalna i śmieszne były te teksty Schiffera kierowane do Paula zaczynające się od "mały..."); pogmatwany do tego stopnia że momentami nielogiczny (skąd Paul wiedział, że Schiffer i Anna są na cmentarzu??? nie miał przecież żadnej wskazówki, domyślił się tylko, że Schiffer go zdradził, ale skąd wiedział, gdzie go szukać?? intuicja?????), że już o ckliwym zakończeniu nie wspomnę. w ogóle cały film charakteryzowany na styl amerykański, jakiś taki patetyczny i ckliwy właśnie. z całym szacunkiem dla książki, film był do dupy. a 5 punktów dostaje ode mnie właśnie za książkę, bo jakby nie patrzeć, na niej próbował się opierać.

ocenił(a) film na 7

paul poprosił o lokalizacje komórki schiffera, nieuważnie oglądasz, stąd znalazł ich na cmentarzu... to po pierwsze, po drugie dla potrzeb filmu wiek schiffera jest dobrze dopasowany, co chcialabys starucha o lasce... po trzecie znasz taki film który w całości oddałby dokładnie treść książki na podstawie której został zrobiony? tak nie może być z jednego powodu - musiałaby to być krótka książka, aczkolwiek ja tej nie czytałem... po 4 ckliwe zakończenie? rozczuliłaś się? jest normalne, "c'est fin"- kwestia reno, krótkie przedewszystkim, te sarkazmy, film jest ciekawy, scenariusz na początku wydaje się być prościutki i do przewidzenia ale to pierwsze wrażenie które myli widza;) na +