lepszy od poprzedniej wersji, ale dużo niedociągnięć. Np. dlaczego nie pociągnęli wątku z kroplą krwi w butelce? bez sensu - po co ja w takim razie w ogóle umieszczali?
Ciekawe czy powstanie połączenie Hulka i IronMana?
Pociągnęli - gdyby nie ta kropla w soku i starszy pan który ją wraz z nim wypił, nie znaleziono by tej brazylijskiej fabryki w której pracował bruce/hulk.
Nie było poprzedniej części.
Jeśli już to pierwszą częśćią tego filmu jest Iron Man, a drugą Iron Man 2. A to byłaby trzecia, bo akcja obu Iron Manów według twórców dzieje się tuż przed Incredible Hulkiem.
Zwyczajnie. Ten film nie jest kontynuacją tamtego, akcja dzieje się w innym universum/wymiarze i poza bohaterem nie mają ze sobą nic wspólnego. Incredible Hulk jest pierwszą częścią. A ten z 2002 roku to po prostu oddzielny, jednoodcinkowy projekt zekranizowany zanim Marvel odzyskał prawa autorskie do filmów o Hulku. Dlatego teraz Hulk osadzony jest w uniwersum Marvela a nie od tak w świecie gdzie jest sam. Stąd powiązania z innymi filmami Marvela (czy raczej marvel studios jako oddziału disney pictures ;P).
Znaczy ja wiedziałem, że ta "druga" część nie jest kontynuacją tej "pierwszej" wiedzialem oczywiście ze sa to 2 nie majace nic wspolnege ze sobą filmy mialy tylko wspolna nazwe HULK w tytule poprostu myslalem ze nie wiesz ze ta "1" w ogole istnieje:P:P:P:P mam nadzieje ze zrozumiesz co napisalem bo mi cieżko to ogarnąc hehehehehehehehe pozdro
Mi się podobało to ,że strażnika przekupionego pizzą ,zagrał w tym filmie słynny kulturysta Lou Ferigno który był kiedyś konkurentem Schwarzenneger'a w Mr.Olimpia ,a przy tym sam grał Hulka w jednej ze starych wersji.