PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=689471}

Ip Man 3

Yip Man 3
2015
7,3 11 tys. ocen
7,3 10 1 11191
Ip Man 3
powrót do forum filmu Ip Man 3

Aktorem, który go zagra będzie Danny Chan (znany z np. Shaolin Soccer). Twarz Lee będzie nałożona na niego przy pomocy CGI tak jak twarz Paula Walkera pod koniec filmu Fast Furious 7.

Wojtini21

scena troszkę może przegięta :) ale i tak czekam.

Bruce.

https://www.youtube.com/watch?v=LDVRvtkb93Y

użytkownik usunięty
przemas123

Nie wygląda jak Bruce

ocenił(a) film na 7
przemas123

awww, bruce pomaga mistrzowi rzucić palenie

ocenił(a) film na 6
Wojtini21

Po 1 - zrezygnowali z tego pomysłu - ponoć przez prawa autorskie
Po 2 - Walker miał dorobioną facjatę w jakichś 25% filmu a nie tylko "na końcu"

ocenił(a) film na 9
Wojtini21

W tym filmie przegieli. Bo myslalem, ze Bruce Lee to ten uczen ze sceny z papierosami. Robil miny i gesty jak Bruce z innych filmow a nie jakis wasaty zupelnie niepodobny koles.

ocenił(a) film na 9
waga55

Bo to był ten uczeń, ten sam który potem uczył Ip Mana tańczyć. To był Bruce Lee.

ocenił(a) film na 9
Wojtini21

Nie. Zobacz w obsadzie na filmweb. To ten od rikszy.

ocenił(a) film na 8
waga55

Tak, sugeruj się zdjęciem ignorując wszystko inne. Wojtini21 ma rację, to był Bruce.

ocenił(a) film na 9
Dark_Hero

Nie pitol. Nie sugeruje sie niczym bo po gestach bylo widac, tylko gdzie w obsadzie rikszarz?

ocenił(a) film na 8
waga55

No przecież masz jak byk napisane, że ten koleś "z gastami", to jest faktycznie Bruce. Czego ty tu nie rozumiesz?

A rikszarza nie ma, nie wiem czemu, ale i tak mnie to nie interesuje.

ocenił(a) film na 7
waga55

Ten od rikszy nazywał się Cheung Tin Chi i grał go Jin Zhang. Na akceptację obsady na filmwebie się czeka kilka lat, więc prędko nie zostanie uzupełniona.

ocenił(a) film na 7
waga55

Obejrzyj film. Ten koleś z wąsami to Cheung Tin Chi, a nie Bruce Lee. Wielokrotnie się przedstawia i gdy ludzie o nim mówią to nikt się do niego nie zwraca "Bruce Lee"

ocenił(a) film na 9
waga55

To nie mógł być ten od rikszy ze względu na... wszystko - wiek, wygląd, zachowanie, poprzedniego mistrza. Uznam ten komentarz za zwykłą wpadkę i niedopatrzenie.

Wojtini21

dokładnie Woitni21, dodam jeszcze, że nie mógłby to być rikszarz z uwagi na syna

ocenił(a) film na 9
Wojtini21

Jaka wpadke to nie zadna wpadka tylko znajdz z obsady rikszarza? Oczywiste sa gesty tego ucznia tylko zamieszanie na filmweb

ocenił(a) film na 9
waga55

To ktoś sugeruje się obsadą na FW?

ocenił(a) film na 9
Wojtini21

Przecież to oczywiste, że uczeń z pierwszych scen, to Bruce Lee. Wystarczy obejrzeć dwójkę, aby to wiedzieć... Dwójka kończy się tak, gdy mały Bruce Lee przychodzi do Ip Mana i mówi, że chce się uczyć, a Ip Man mówi mu, że ma wrócić jak będzie dorosły. No i jak zaczyna się Ip Man 3? Bruce Lee mówi: "Pamiętasz mnie? Miałem się do Ciebie zgłosić, jak dorosnę". No i ten gest palca o nos, charakterystyczny dla Bruce'a Lee. Przecież wystarczy obejrzeć film i wiedzieć, że to co jest na filmwebie to zwykła pomyłka. Ip Man 3 nie jest jeszcze tak znany w Polsce, w ogóle nie miał premiery, więc to normalne, że jest zamieszane. Każdy, kto oglądał film ze zrozumieniem, chyba wie, że uczeń z peirwszej sceny, to właśnie Bruce Lee.

ocenił(a) film na 9
NeroTFP

Czy to tak trudno zrozumiec, ze opis na na filmweb jest niejednoznaczny..nie chodzi o film

ocenił(a) film na 9
Wojtini21

Owszem sugeruje sie obsada, bo chce wiedziec kto gra..jesli ty nie tylko ogladasz jak ta małpa w zoo to twoja sprawa

ocenił(a) film na 9
waga55

Nie oglądam jak ta małpa w zoo. Po prostu korzystam z innych wiarygodnych źródeł. Jeśli chodzi o filmy azjatyckie to FW często ma braki lub błędne informacja. Rzecz jasna obsady filmów amerykańskich i polskich są ok. Wystarczy spojrzeć jak mała część obsady została wymieniona w Ip Manie 3. Ponadto co do twojego komentarza, łatwo tak od razu pluć jadem w internecie, nieprawdaż? Po prostu zaakceptuj, że dałeś sie wprowadzić w błąd jak dziecko we mgle. Mimo że oglądając 3 części wiesz, który to był Bruce Lee, a jednak wszechwiedzący FW wie lepiej i od razu wysnułeś takie wnioski, że to musi być ten od rikszy :)

waga55

ile ty masz lat? sześć czy pięć?
nie umiesz korzystać z netu? czy jak? potrzebujesz żeby cię prowadzić za rączkę? nie potrafisz znaleźć obsady? musi ci ktoś pokazać bo się gubisz jak młody szczawik a do tego obrażasz ludzi by wypiętrzyć swoją nie paradność?
powinieneś wszystkich przeprosić i przyjąć do wiadomości że to z tobą jest coś nie tak a nie z ludźmi którzy ci tłumaczą prawidłowo.

masz i się ciesz:
http://www.imdb.com/title/tt2888046/

ocenił(a) film na 9
michael_69

Ty debilu ograniczony jak nie masz co do powiedzenia to n ie zabieraj głosu. Mam 55 lat tyle co w nicku ograniczona cioto. Kiedy pracowałem jako informatyk na dos czy win 3.10 ty uczyłeś się alfabetu.
Co ma obsada ma opis do umieszczonych zdjęć, które akurat wpisuja się tego gościa i nic więcej. Trzeba byc niezle ograniczonym, żeby tego nie zrozumieć. To tylko zbieg okoliczności i podobieństw a nie faktycznie obsadzanych ról. Jesteście strasznie tępi. Dzieciarnia i gimbusy.

waga55

ty jesteś głupi od urodzenia czy jakoś tak brałeś korepetycje?
to jest pytanie retoryczne, wszyscy wiedzą już kim jesteś.

ocenił(a) film na 4
michael_69

Wytłumaczcie mi to ludzie, bo ja tu czegoś nie łapię. W scenie początkowej Bruce Lee wchodzi i chce żeby Ip Man go uczył, następnie daje pokaz szybkości ciosów... A kto go tego nauczył, skoro dopiero przyszedł się uczyć? A tak w ogóle to 2 sceny z Brucem to chyba trochę za mało jak na takie wielkie zapowiadanie jego obecności w tym filmie co nie? Myślałem, że ta jego nauka będzie jakoś głębiej pokazana, a tu taka lipa. No i jeszcze ten Tyson... Czego się nie robi dla kasy. Jestem fanem Yenowskich Ip Manów, ale jak dla mnie to ta część wypada trochę bladziej...

rembi666

dokładnie to zauważyłem parę dni temu gdy oglądnąłem to dzieło ;)

http://www.filmweb.pl/film/Yip+Man+3-2015-689471/discussion/Yip+Man+3+-+jazda+po +sukcesie+-+czekaj%C4%85c+na+4+a+mo%C5%BCe+i+7.,2761344

ocenił(a) film na 4
michael_69

Ja też tak właśnie myślę, że i czwórkę niebawem nakręcą, bo ta historia musi mieć jakieś ręce i nogi... No i jeszcze więcej mamony zarobić... A podobno trójka miała być zakończeniem serii...

ocenił(a) film na 9
waga55

Bruce Lee to chłopak, który był w scenie z papierosami oraz ten który tańczył. Ale takie reklamowanie filmu, że Bruce Lee będzie itd. a Bruce zagrał rolę której mogłoby nie być, nie mówię że to negatywnie na film wpłynęło ale po co siać zamęt, jeżeli robi się później takie coś.
Mike Tyson bardzo źle wpłynął na odbiór filmu, gra jak kołek, miałem wrażenie że ktoś mu powiedział "Powiedz to i to i przy tym zrób groźną minę" i on tak robił - gra aktorska : 1. Poza tym błagam Mike Tyson to Mike Tyson a nie ktoś tam inny, nie da się go oglądać i wyobrażać sobie postaci którą gra, ponieważ to jest nadal Mike Tyson :D

ocenił(a) film na 4
papuzi

Właśnie. A Bruce to już niestety nie zagra żadnej roli. Można najwyżej grać Bruca ;)