Orientuje się ktoś, kto w Polsce zajmie się dystrybujcą tego filmu?
Nie mam pojęcia. Jeśli na ten film przyjdzie mi czekać nawet dłużej niż tydzień, a bardzo się tego boję bo muszę obejrzeć ten film to się porządnie wkur....Myślę, że jak to Polska nasza premiera będzie nawet nie tygodnie, a miesiące po światowej premierze. Obym się mylił. Jeśli zrobią tak jak w przypadku "Książę Persji: Piaski czasu" czyli zaledwie 12 dni od światowej to jeszcze im wybaczę :D
Niestety obawiam się, że premiera tego filmu w Polsce będzie w 2012 roku. W Niemczech ten film ma mieć premierę dopiero w lutym, Grecja i Hiszpania w styczniu. Tylko bardzo dobre recenzje filmu w Ameryce i nominacje do Oscara będą mogły przyspieszyć tą premierę w Polsce i może dzięki temu uda się zobaczyć ten obraz przed Galą Oscarów. Wydaję mi się, że ten film nie jest zbyt atrakcyjny do szybkiego wprowadzenia, ponieważ przeciętny Polak nie wie kto to jest Hoover.
No to pozostaje nam wyczekiwanie na DVDRip. BRRip, bardzo możliwe, że tego typu kopie będą dostępne jeszcze przed premierą w Polsce. Jeśli to będzie tak jak w przypadku "127 godzin", "Jak zostać królem" to nie dam im zarobić.
Za kamerą Clint Eastwood, w głównej roli męskiej Leonardo DiCaprio a ja mam czekać na film pół roku? Pytam się dlaczego, ale w głowie mam odpowiedni cytat, który posłuży za odpowiedź: "Bo to Polska właśnie"
Fakt, tegoroczne filmy Finchera i Scorsese już są przypisane do Q1 2012. Co z tym? Nadzieja w Warner Bros, w końcu to wytwórnia, która rozumie, że piractwo szerzy się w dłużej mierze przez opóźnione premiery filmów i może zrobią nam prezent pod choinkę... Jednak ostatnie filmy Eastwooda musiały pokonać sporą drogę do premiery w Polsce, a nawet nie wszystkie dały radę... Leo w głównej roli to z drugiej strony pewna szansa.
"Jednak ostatnie filmy Eastwooda musiały pokonać sporą drogę do premiery w Polsce, a nawet nie wszystkie dały radę... Leo w głównej roli to z drugiej strony pewna szansa. "
"Medium" czy "Invictus" pojawiły się wyłącznie na DVD, wiele wiele miesięcy po światowej premierze. Na Invictusa doczekać się nie mogłam, więc obejrzałam w sieci, a "Medium" parę tygodni temu dopiero!
Galadah obyś miał rację - być może faktycznie główna rola DiCaprio pomoże temu filmowi. Chociaż z drugiej strony w Invictusie grał Freeman i Damon, nominowani zresztą do Oskara i nie pomogło.... No zobaczymy jak to wszystko wykombinują w naszej kochanej Polszy.