PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=299794}

Jagodowa miłość

My Blueberry Nights
2007
6,4 44 tys. ocen
6,4 10 1 44500
5,9 25 krytyków
Jagodowa miłość
powrót do forum filmu Jagodowa miłość

Świetny.

ocenił(a) film na 7

Pomimo obaw jakie pojawiały się odnośnie 'mezaliansu' Kar-Wai Wonga z Hollywood z niecierpliwością czekałem na Jagodowe Noce i nie rozczarowałem się. Nie chcę się tu rozpisywać na temat warsztatu Wonga bo jego zalety są szeroko znane - chce tylko zaznaczyć, że nie spodziewałem się filmu drogi, a pod taki właśnie gatunek podchodzą mi Jagodowe Noce...

ocenił(a) film na 7
chef_

No ja właśnie po przeczytaniu opisu dystrybutora oczekiwałem filmu drogi... a takim według mnie ten film nie jest...
"Piękne krajobrazy autostrady 66 są tłem niezwykłych spotkań bohaterki z osobami..." - ogółem sceny z krajobrazami i 'drogą' nie trwają nawet 5 minut...
Nie znaczy to że film mi się nie podobał... po prostu spodziewałem się czegoś innego...

ocenił(a) film na 7
Berk

Zgadzam się, że obrazy autostrady nie trwają nawet 5 minut, ale przecież one nie czynią danego obrazu filmem drogi :)

Tutaj mamy do czynienia z wędrowaniem przede wszystkim na innej płaszczyźnie niż ta geograficzne (choć i z ta jest obecna w filmie, głownie poprzez informację o dniach i ilości kilometrów:))

Pozdrawiam