PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=299794}

Jagodowa miłość

My Blueberry Nights
2007
6,4 44 tys. ocen
6,4 10 1 44500
6,0 24 krytyków
Jagodowa miłość
powrót do forum filmu Jagodowa miłość

Kolejny wspaniały film Kar Waia. O tym filmie można właściwie mówić w samych superlatywach. Zarówno piękna historia, opowiedziana w ciekawy sposób, ale też muzyka, obsada, no i oczywiście sama reżyseria też na najlepszym poziomie. Bardzo duży plus dla tego filmu!

ocenił(a) film na 10
uguara

graja ten film w maratonie walentynkowym w lodzi,ide z dziewczyna dobry film na walentynki?

piotrekvip1

No mam nadzieję, że dobry, bo ja też swoją wyciągam :) Zobaczymy jutro :D

ocenił(a) film na 5
uguara

Ja aż tak zachwycony nie jestem..
Obsada owszem dobra, ale co z tego, gra raczej słaba. Pomysł na film fajny, problem w tym, że trzeba jeszcze wprowadzić trochę dynamiki której nie zauważyłem.
Plus za muzykę, Nora ma piękny głos, ale szkoda że więcej jej piosenek nie usłyszałem podczas projekcji.
Film przede wszystkim o kobietach i raczej dla kobiet.

5/10

uguara

Film zapowiada sie wspaniale... :) Czytałem roznorakie recenzje, a wogole sam rezyser i jego prestiz, mowi samo przez siebie... :))

uguara

O tym filmie można by powiedzieć wiele dobrego, ale na szczególną uwagę zasługuje gra Natalie Portman i muzyka, która koi duszę ;) Dla mnie 8/10.

ocenił(a) film na 2
uguara

Dużymi plusami, bo od plusów zacznę są:
muzyka - przepiękna, jeśli ktoś na Norah wrażliwy, a ja owszem
zdjęcia - doskonale się ogląda, są ciepłe, nienachalne obrazy.

ale..9/10?

wybaczcie, ale jeśli chodzi o treść to ten film jest po prostu śmieszny - nie chodzi o fabułę - ta się jeszcze broni. Ale dialogi?Są fatalne, psuedopoetyckie, pseudożyciowe. Może chwytają gdy człowiek zatopi się w muzykę i w obraz, ale ja nie mogłam przestać słuchać, a kwestie które serwowali aktorzy były po prostu przesiąknięte banałem. Banałem też może urzekać, ale ten absolutnie (mnie) nie urzekł,nie przekonał. I dlatego uważam ze jest kiepski, chce być intelektualno-poetycki,a nie jest.

ocenił(a) film na 1
uguara

nie warto... bylem z moja dziewczyna na maratonie walentynkowym i ja i moja druga polowka tylko sie wynudzilismy a po za tym ludzie z kina wychodzili taki bezsensowny ten film...nie polecam