PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=38614}

Jak ugryźć 10 milionów 2

The Whole Ten Yards
2004
6,6 31 tys. ocen
6,6 10 1 31418
5,0 13 krytyków
Jak ugryźć 10 milionów 2
powrót do forum filmu Jak ugryźć 10 milionów 2

Ale dwójka jest troche bardzo słaba. A szkoda. Za mało śmiesznych scen! Za to rozwaliło mnie jak Willis się upił:))) I wychodzi na to, że tylko to z tego filmu zapamiętam...

użytkownik usunięty
ocelot_3

"Ale dwójka jest troche bardzo słaba", człowieku naucz się budować zdania, a jeśli chodzi o film to super komedia. 8/10

ocenił(a) film na 3

Fakt. "Troche bardzo słaba" jest niepoprawne. Więc niech będzie bez tego "troche". Super komedia? Człowieku, to ty chyba super komedii nigdy nie widziałeś. No ale niech będzie. Kwestia gustu i doświadczeń.

użytkownik usunięty
ocelot_3

Wiesz mi że widziałem bardzo dużo dobrych komedii, a ten film wypada całkiem dobrze na tle tych wszystkich.

ocenił(a) film na 3

W sumie to ja też kilka widziałem. I ta komedia była śmieszna tylko w paru momentach. Ale napewno zarówno ja, jak i wielu recenzentów z magazynów filmowych napewno się mylimy i ten film został na świecie poprostu bardzo niedoceniony. Ciekawi mnie na tle jakich "bardzo dobrych komedii" ten film wypada bardzo dobrze... Scary Movie? Hot Shots? Nagiej Broni? Pierwszej Ligi? Borata? Blues Brothers? Ace'a Ventury? MiB? Martwicy Mózgu? Być jak John Malkovich? Taxi 2? Gruby i Hudszy? Ja, Irena i Ja? True Lies? Kłamca, Kłamca? Human Traffic? Ewolucje? (Pomijam część tych bardziej słynnych tytułów i polskie komedie) Powiedz mi na tle jakich skoro miałbym ci "wieszyć" znawco...

użytkownik usunięty
ocelot_3

Jesteś recenzentem filmowym, a nie umiesz poprawnie budować zdań? Brawo! Pewnie w "Fakcie" co?:)

Pytasz sie w od jakich komedii jest lepsza, proszę bardzo:
1. Straszny film (4 części)
2. Borat
3. American Pie (wszystkie części)
4. Eurotrip
5. Ace Ventura
6. Taxi (4 części)
7. Norbit
8. Gruby i chudszy (2 części)
9. Śniadanie mistrzów
10. Dwa tygodnie na miłość
11. Cztery wesela i pogrzeb
12. Wakacje Jasia Fasoli
13. Ja, Irena i ja
14. Pluto nash
15. Miss Agent (wszystkie części)
16. Dziedzic maski
17. Głupi i głupszy 2: Kiedy Harry spotkał
18. Wielka Heca Bowfingera
19. Maybe baby
20. Sposób na teściową
21. Pożyczalscy

OCZKO!

i jeszcze od...Nagiej broni 33 i 1/3, Ściąganego, Top Secret, Kung-pow, Ocean's Twelve i Ocean's Thirteen.

A tak swoją drogą to po recenzencie filmowym, spodziewałem się lepszego bloogu, punktów brak, filmów ocenionych mało...

Chyba się minąłeś z powołaniem, ZNAWCO.

P.S. Nie mówię że Jak ugryźć 10 milionów 2, jest najlepszą komedią jaką widziałem w życiu ale jest bardzo fajna i przyjemnie się ogląda.

Życzę wielu sukcesów!

Kiepska komedia, a ty ją porównujesz do : American Pie czy Sposób na teściową ;/ Dwie powyżej wymienione komedia są świetne, ale niestety ta o której rozmawiamy nie ;/

użytkownik usunięty
SlowDown

Jeśli wolisz takie gnioty jak "Sposób na teściową" i "American pie" to gratuluje!

ocenił(a) film na 3

Widzę, że podjełeś walke. Brawo. Skoro ja nie umiem poprawnie budować zdań, bo się pomyliłem i napisałem "troche bardzo słaba", to ty chyba też nie umiesz skoro napisałeś "wiesz mi". Poduczyłbyś się też słówek bo "bloog" się pisze przez jedno "o". Nie znasz też zasad interpunkcyjnych bo przed "że" daje się przecinek, a pisząc "po recenzencie filmowym, spodziewałem się" przecinka być nie powinno. Nie umiesz też czytać ze zrozumieniem. Wskaż mi dokładnie, gdzie ja napisałem, że jestem recenzentem. Napisałem, że "zarówno ja jak i wielu recenzentów z magazynów filmowych napewno się mylimy". Jakbym napisał "zarówno ja jak i wielu INNYCH recenzentów z magazynów filmowych napewno się mylimy" to by oznaczało, że jestem, ale tak nie napisałem. Na przyszłość czytaj dokładniej "ZNAWCO". Człowieku (jak ty to piszesz), ja się luźno wypowiadam na temat filmu na forum publicznym. Pisze tu tak jakbym gadał z kumplami, a nie tak jakbym pisał do gazety. Sam popełniasz od cholery błędów a się przyczepiasz, że ja nie umiem poprawnie budować zdań, bo napisałem coś na szybko. WIĘCEJ FACET LUZU!

Nie wiem na czym ty opierasz swoje domysły ale nawet jakbym był recenzentem filmowym to by chyba nie oznaczało, że musze prowadzić blog na Filmweb, być aktywny na Filmweb, odrazu po obejrzeniu filmu wchodził na Filmweb go oceniać. I jeszcze jedno w tej sprawie. Mianowicie spodziwałeś się lepszego blogu? Ja wogule nie prowadze blogu... Więc tym tematem możemy zakończyć problem z moimi niepoprawnymi wypowiedziami, bo ty to nawet nie wiesz o czym piszesz...

A teraz kwestia merytoryczna:) Zrozum, że wielu ludzi ma różne gusta i jednemu się może coś podobać a drugiemu nie. Mi się naprzykład Straszny Film podoba. Wiem, że jest odmóżdzający ale czasami takie coś właśnie relaksuje:) Tak samo jak 300. To ma relaksować. A nie zmuszać do zastanawiania się. Pewnie, że też lubie mądrzejsze filmy takie jak Pi, Reqiem dla Snu, Memento, K-Pax, 21 Gramów czy Piękny Umysł.

Jak ugryżć 10 milionów 2 lepsze od Ace Ventury?? To masz gust... Swoją drogą, co do prawie wszystkich z wymienionych przez ciebie komedii, to JU10M2 (fajny skrót:) bez kitu prezentuje się lepiej:) Co ty oglądasz?? Wymieniłeś normalnie sporo tytułów z dna. Fakt, że jakiś film jest lepszy od Dziedzica Maski, Pluto Nasha czy Głupiego i Głupszego 2 wcale nie oznacza, że jest dobry. Jak ty wogule mogłeś to oglądać? Do takich filmów to się wogule nie porównuje.

Co do Jak Ugryźć 10 Milionów 2 to napisałem poprostu, że według mnie film jest słaby (jedynka mi się bardzo podobała) z paroma świetnymi scenkami i podparłem się tym, że takie recenzje ten film zbierał na świecie. Ale to naprawde kwestia gustu i podejścia. I sorki, że tak dużo:)

Pozdro wszystkim czytającym.

użytkownik usunięty
ocelot_3

Na wstępie mojej wypowiedzi pragnę powiedzieć iż, nie jestem recenzentem filmowym więc błędy mi się zdarzają:))) A jeśli chodzi o gramatykę...no cóż
w końcu wciąż się uczę!

"Zarówno ja jak i wielu recenzentów z magazynów filmowych na pewno się mylimy" w tym zdaniu wyraźnie powiedziałeś że jesteś recenzentem a INNYCH było tu zbędne. Ale ok skoro nie jesteś to sorki, ale wiec że Ace Venturę również recenzenci filmowi skrytykowali.

Ace Venturę Uważam za film żałosny, pusty oraz głupi.

A Jak ugryźć 10 milionów 2, taki nie jest i musisz to ZNAWCO przyznać.

Wracając jeszcze do błędów to napisałeś "wogule" oraz "napewno".

Jeśli chodzi o te filmy to masz rację nie sztuka jest zrobić lepszy film od tych kaszan: Dziedzic maski, Pluto nash oraz Głupiego i głupszego 2, ale chciałęm pokazać poziom Jak ugryźć 10 milionów 2, do wyżej wymienionych. Wszystkich! A tak poza tym to porównałem ten film do najsłabszych, bo wiesz ja w swoim życiu widziałem wiele komedii a te akurat mi "przyszły" do głowy.

To dobrze że lubisz filmy ambitniejsze, chociaż w tym się zgadzamy:)))

P.S. jeśli o to chodzi jestem bardzo wyluzowany:))))))))))))))

Pozdrawiam wszystkich fanów dobrych komedii!

ocenił(a) film na 3

I o to chodzi. Skoro sam się uczysz i popełniasz błędy stylistyczne, ortograficzne, interpunkcyjne i logiczne, to "pozwól" też innym je robić. I nie piętnuj ich tak, że zrobili błąd. O to mi chodziło, bo człowiek uczy się przez całe życie:)

Nic wyraźnie nie jest tam napisane. To jest domysł.

JU10M2 uważam za film żałosny, pusty oraz głupi (poważnie).
A Ace Venture za film pomysłowy, luźny i ze świetną rolą Jima Carreya (nie ma głębii i jest głupkowaty, ale właśnie taki miał być, jest nastawiony na popisy tego aktora, tu nie ma żartu bez jego udziału).
Powiedz mi jaką głębię ma JU10M2, bo chyba oceniasz ten film nawet wyżej od jego twórców:)

Pozdro.

użytkownik usunięty
ocelot_3

JU10M2 nie ma głębi to prawda ale nie jest to film głupi, w przeciwieństwie do Ace Ventury który jest filmem debilnym(Bez urazy:)) i żałosnym, nie widzę nic śmiesznego w takiej głupocie ale ty lubisz co innego i ja co innego a to się nie zmieni

Pozdro!

użytkownik usunięty

P.s. a propos tego zdania to ono wskazuje na to że jesteś recenzentem. Ale mniejsza o to skoro nie jesteś nim:))

ocenił(a) film na 3

Taki jest urok tego typu komedii (mówie o Venturze). A co do JU10M2, to nie jest to humor ani debilny, ani też mądry. Tylko taki poprostu lekki. Te gagi mnie nie rozśmieszyły (jak napisałem na początku, poza kilkoma, głównie jak Willis się upił, bo w sumie tylko to zapamiętałem) więc jasno stwierdzam, że według mnie komedia jest słaba. Za mało naprawde śmiesznych gagów, za mało pomysłów. Jeszcze kwestia gustu. Plus to, że oceniam ten film z perspektywy jedynki (więc jest mi jeszcze łatwiej:)

Słuchaj, zapytaj się jakiegoś polonisty czy nauczyciela od polskiego, te zdanie może dać taki domysł ale wprost tego nie wskazuje. Poważnie.

No i oczywiście pozdro:)

użytkownik usunięty
ocelot_3

I tu się różnimy, ty lubisz Ave Venture a ja JU10M2 i tego nie zmienimy ty masz swój gust, a ja swój i szanuję to. Po prostu lubimy innego rodzaju komedie.

pozdrawiam

ocenił(a) film na 8
ocelot_3

za mało śmiesznych scen!? o człowieku... to ja na jedynce nie wyrobie już skoro jest jeszcze śmieszniejsza... :D:D:D

ocelot_3

a ja wolę 2.

jest, świetna.

Rola zarówno Willisa jak i Perrego bardzo mi się podobały.

no git majonez xD

ocelot_3

"Jedynka" rozbudziła mój apetyt, ale druga część choć w podobnej konwencji, niestety już nie taka dobra, trochę przewidywalna i humor nie zawsze "górnych lotów".

użytkownik usunięty
ab86

jedynka była naprawde zabawna , dwojka bardzo rozczarowuje (kogos kto sie spodziewal czegos lepszego, ja nie...)
malo smieszna srednie gagi nie warty film nic