Jurassic World miał ostatni trailer 20 kwietnia 2015 roku - to był poniedziałek wtedy. Zakładam, że trailer może zadebiutować jakoś w okolicach premiery nowych Avengers.
Pytaliście o nowy trailer, to Wam rzuciłem poprzednio, iż w okolicach 23 kwietnia powinien się pojawić.
Teraz Jurassic Outpost dostarcza w tej materii nowych informacji:
- Consumer Protection BC sklasyfikowało nowy trailer
- trailer ma 2 minuty i 30 sekund - jest zatem o sześć sekund dłuższy od pierwszego trailera do "Fallen Kingdom"
- klip ma faktycznie zadebiutować w okolicy premiery Avengers: Infinity War (27 kwietnia), aczkolwiek prawie na pewno będzie to data ciut wcześniejsza
- prawdopodobnie też w kwietniu zobaczymy oficjalny, pełny plakat lub plakaty filmu
http://jurassicoutpost.com/new-trailer-for-jurassic-world-fallen-kingdom-has-bee n-classified/
Co jeszcze - podczas promocji filmu "Wyspa Psów" Jeff Goldblum dał do zrozumienia, ze Laura Dern może powrócić w Jurassic World 3. A i nie wiem, czy Jeff nie zasugerował swojego powrotu. Co z Samem Neillem? Nie wiem.
No właśnie się tak zastanawiałem, gdzie są inne plakaty obok tego teaserowego z logiem filmu. Osobiście jestem wyznawcą tego, że jedynymi słusznymi plakatami filmów z tej serii są właśnie oryginalne logo. Zaś inne, "tematyczne" plakaty są tylko takim dodatkiem do promocji filmu. Tak więc oby były tak samo dobre, jak przy promocji Jurassic World.
No i raczej jestem pewien, że ten 3 trailer raczej nie będzie ostatnim. Na miesiąc przed premierą będzie wysyp TV-spotów i zapewne jeszcze jeden pełny trailer. Tak było chyba przy premierze JW, gdy na tydzień przed premierą dali jeszcze jeden pełny trailer. Pierwszy JW miał łącznie chyba 5 pełnych trailerów i do około 50 różnych TV-spotów trwających od 15s do 1.30m.
Ja pamiętam że były 3 trailery JW... TEN Z listopada, następnie nie cały minutowy z super bowl i w kwietniu official Global Trailer... A tv spoty to zawierały ujęcia co w trailerach... :)
Tv spoty to pokazały w maju 2015 roku 2/3 filmu. Osobiście tylko dwa z nich mi się podobały. Ten w którym było widać kadry dinozaurów z Jurassic World i głos Richarda Attenborough
https://www.youtube.com/watch?v=nQ7MzGBS0AA
I jeszcze ten w którym pokazano narodziny Indominusa.
https://www.youtube.com/watch?v=5Nuf4o1S9jk
Pojawiają się pierwsze przecieki nt całokształtu filmu. Ten pochodzi od osoby zaangażowanej w montaz:
1. Podobno film jest bardzo fajny.
2. Druga połowa filmu owej osobie podobała się bardziej niż pierwsza połowa.
3. Druga połowa filmu wygląda nieco jak "Obcy" :D
4. Coś ciekawego jest pod posiadłością Lockwooda
Pojawiły się też inne pogłoski, ale nie pamiętam od kogo:
1. Karnotaur ma w filmie nieco więcej do zrobienia, niż to, co widzieliśmy na pierwszym trailerze
2. Stygimoloch ma bardzo ciekawą rolę w filmie
"Coś ciekawego"? Może jaskinia Batmana ;)
Myślę że część filmu rozgrywająca się w rezydencji Lockwooda będzie najlepsza i najbardziej klimatyczna.
Szykuje się film według szkoły Hitchcocka - modne uderzenie na początek (erupcja) a potem napięcie rośnie.
Generalnie to jest spoiler odnośnie tego, co on tam pod tą posiadłością ma :D
Osobiście jestem jakoś spokojny o ten film. Mam tylko nadzieję, że fabularnie da rade - najbardziej jestem ciekaw powiązania Lockwooda z Hammondem.
Ja osobiście spoilerów się nie boję, ale przez wzgląd na resztę odwiedzających może niech pozostanie to tajemnicą ;)
Relacja Lockwooda z Hammondem może być bardzo ciekawa, możliwe że poznamy jakieś nowe fakty z życia założyciela inGenu.
Być może Maise wnuczka Lockwooda najprawdopodobniej może być córka np Tima i córki Lockwooda... Widać że dziadkowie objęli nad nią opiekę, może rodzice zginęli w wypadku czy coś...
Opis castingowy roli Maisie brzmiał mniej więcej tak: "dziecko doświadczające spektrum emocji - od czułych momentów ze swoim ojcem do przerażenia". Zastanawiam się zatem kto jest jej ojcem - to musi być albo syn albo zięć Lockwooda. I pasuje mi tu tylko postać grana przez Rafe Spalla - Eli Mills.
Może tak być, chociaż Mills to dla mnie taki Ludlow trochę... Moze być siostrzencem Lockwooda...
Kiedyś pokazałeś zdjęcie z zabawkami JW i Maise miała na nazwisko Lockwood nie Mills.. Hmmm
A tak z ciekawości - który trailer puszczają w kinach ten pierwszy czy drugi z inoraptorem?
Ostatnio jak byłem na Pacific Rim: Uprising, to widziałem pierwszy trailer w 3D. Całkiem nieźle to wyglądało. Jurassic World w 3D rozczarowywał nieco, dość słabą konwersję zrobili w tym filmie. Jednak trailer JW:FK w tym formacie nastraja pozytywnie.
Właśnie JW wygląda bardzo fajnie w 3d. Widziałem pierwszy zwiastun FK w 3d i wyglądało to dużo gorzej (co prawda nie w kinie, więc może tam będzie się lepiej prezentować)
W ogóle to popatrzałem sobie na zestaw Lego z posiadłością Lockwooda. Tam poza Indoraptorem i Maisie są jeszcze mały raptorek (czerwony) i jaja dinozaurów. I mam bardzo dziwne wrażenie, że sekwencja w tymże miejscu będzie adaptacją scen z końcówki książkowego JP - ludzie uwięzieni w budynku atakowanym przez raptory.
Którym pewnie będzie rozkazywal Indoraptor.... Bo to kolejna hybryda... Mniejsza z większością genów Raptora... O dziwo i zdrowo chodząca na czterech łapach... Świetne! To
Mnie się raczej zdaje, że to zwykły raptor. Albo faktycznie mały indoraptorek. Z tym, że nieważe czym jest - czeka go potencjalnie los raptorka z książki...
Dla mnie kochany Cohonezu. Będzie nowym wyznacznikiem przyszlosci... W świecie raptorow...
Mnie się wydaje, że w tym zestawie był raczej mały T-Rex. A przynajmniej tak mi się wydawało, gdy widziałem zdjęcia z tego zestawu, bo teraz się nie mogę do tego dokopać nawet, by ponownie zobaczyć.
Swoją drogą w zestawach LEGO zawsze był pewien ułamek swobody w powiązaniu z rzeczywistą fabułą filmu, więc trochę wątpię, by teoria z wieloma velociraptorami na posyłki Indoraptora była trafna. Byłoby to za bardzo podobne do poprzedniego filmu. Ponadto na Nublar prawie na pewno jedynym raptorem pozostałym przy życiu jest Blue, więc skąd niby weźmiemy stado innych raptorów?
Ok, dokopałem się do tego zestawu. Ten zwierzak kolorem pasuje do T-Rexa oraz do klasycznego raptora z pierwszego JP. Z drugiej strony równie dobrze może być to zabawka Maisie, którą bawiła się przy miniaturze parku w którymś z materiałów promocyjnych.
Taka ciekawostka od strony Colina Trevorrow na Twitterze się pojawiła. Mianowicie z okazji tego, że producent zaczął się dzielić swoimi osobistymi, wcześniej niepokazywanymi zdjęciami zza kulis Jurassic World, pojawiła się obietnica, że Jurassic World 3/Jurassic Park 6 będzie kręcony ponownie w analogu. A to oznacza, że Jurassic World: Fallen Kingdom będzie zapewne jedynym jak dotąd filmem w serii, nakręconym cyfrowo.
Niby nic, co my, zwykli śmiertelni widzowie moglibyśmy uznać za istotne i widoczne w typowym współczesnym kinie lub na nośniku DVD/Blu-ray. Jednak w branży ma to pewne znaczenie. Przede wszystkim na taśmie analogowej jako oryginalnym nośniku filmowym można zawrzeć więcej "duszy". Taśma nie ma określonej jakiejś konkretnej rozdzielczości, dzięki czemu film utrwalony na takim nośniku można remasterować po latach nawet w bardzo wysokiej rozdzielczości bez stratnej metody upscalingu. Więc jeśli kiedyś przyjdzie czas na wydanie tych filmów np. w rozdzielczości 8K, to nie powinno być z tym problemu. Oczywiście jest to zależne od sprzętu i funduszy, na które wytwórnia może sobie pozwolić podczas masteringu takiego filmu.
https://twitter.com/colintrevorrow/status/982904697186078721
W żadnym razie. T- rex i raptory to ikony. Jak w Gwiezdnych Wojnach C- 3Po i R2-D2
Trzeci oficialny trailer jest już zmontowany ma 2:30 min i nie wykluczone że pokażą go podczas premiery Rampage: dzika furia albo dopiero na nowych Avengers
Wydaje mi sie że w tym trzecim trailerze bedzie to co już było na tamtych dwóch + może pare nowych sekund filmu
Mozazaur cały czas w ukryciu i to jest ważne . Fabula filmu juz jest dawno nakreslona,ale nigdy nie wiemy do konca co sie wydarzy, nawet jak trailery sporo pokazuja.
No dokładnie, łącznie w trailerach zobaczymy do 6 minut filmu... A sam film będzie miał przecież ponad 2h...wiec na pewno czymś zostaniemy zaskoczeni:)
Upadłe Królestwo oficjalnie sklasyfikowane.
Dostało kategorię PG 13:
https://www.filmratings.com/Content/Downloads/cara_rating_bulletin.pdf
Sieci kin w Wielkiej Brytanii podają najprawdopodobniej oficjalny czas trwania Jurassic World: Fallen Kingdom.
Film będzie trwał 128 minut. Dla porównania będzie to o minutę dłużej niż Jurassic Park, i minutę krócej niż The Lost World: Jurassic Park.
Trochę szkoda, wszyscy liczyli na to, że będzie to pierwszy film z serii, który będzie trwał dłużej niż 130 minut w wersji kinowej. Z drugiej strony to dobrze, że zachowują zgodność z poprzednimi częściami (nie licząc oczywiście Jurassic Park ///). Z drugiej strony jednak, jeśli w tym filmie będzie się dużo działo, i akcja będzie toczyć się w różnych miejscach, to taki czas trwania jest jak najbardziej "na styk".
Pamiętam jak byłem mały i oglądałem TLW:JP, to zawsze miałem wrażenie, że ten film trwa dobre 3 godziny. Tak dużo i intensywnie się w nim działo. I zakończenie mające akcję w zupełnie innym miejscu niż na wyspie, które się oglądało jak wcześniej wyciętą długą scenę i/lub alternatywne zakończenie w jakiejś wersji reżyserskiej pierwszego lepszego widowiska a'la James Cameron. Dopiero, jak po jakimś czasie zauważyłem na swoim wysłużonym pudełku z VHSem i porównałem czas trwania z innymi filmami, byłem zaskoczony, że w tak przeciętnym czasie zmieściło się tyle akcji.
I z Fallen Kingdom jest spora szansa, że będzie to podobnie sycące widowisko. Oby jak najmniej zaspoilowali z drugiej połowy filmu.
30-sekundowy teaser następnego trailera, który będzie w przyszłą środę (nie mam pojęcia, jakiego czasu w Polsce). Sporo nowego materiału jak na 30 sekund, i niestety dość sporo Indoraptora, więc oglądacie na własną odpowiedzialność.
https://twitter.com/JurassicWorld/status/984808315552129025
Ok, jest już wersja "prostokątna". Te kwadratowe lub pionowe filmy w mediach społecznościowych to okropne raczysko internetów.
CGI w FullHD wygląda w tym materiale wręcz idealnie.
https://www.youtube.com/watch?v=OogedrOiq8I
Genialne! Ok małe pytanko, z początku tego mini traileru z rexy nad klatka unosi się dym wulkanu?? Czyżby rexy obudziła się jeszcze na wyspie?
Na wyspie, albo na "Arce", która dopiero co wpłynęła na ocean niedaleko wyspy.
Mam taką teorię, że stan uśpionej Rexy w tej scenie jest niestabilny, dlatego bohaterowie muszą ją wybudzić zastrzykiem. Zdaje się, że była w oryginalnym scenariuszu TLW:JP opisana podobna scena z schwytanym samcem T-Rexa, która mogła być nawet nakręcona, ale została wycięta w momencie zaraz po odejściu Rolanda Tembo z tymi jego sławnymi słowami "Spędziłem już zbyt wiele czasu pracując dla korporacji śmierci". Możliwe, że będzie w filmie podobna akcja na pokładzie "Arki", jak w TLW:JP, gdzie T-Rex wybił całą załogę "S.S. Venture".
Kupy by się nie trzymało, by w TLW zrobił to T-Rex. Rzeczywiście był wybudzony, ale jak on miał ich wszystkich wyrżnąć? On wyważył bramę swojego luku dopiero w porcie. Ja jestem zwolennikiem teorii, że zrobił to raptor który po drodze wyleciał za burtę. W książce to właśnie raptory chowały się na statku.
Dobrze znowu zobaczyć Rexy, myślę że ujęcie z klatką będzie już miało miejsce po wybuchu wulkanu i ewakuacji wyspy, a wcześniej sam T-Rex będzie miał "wejście smoka" w scenie z Karnotaurem. No i Mosasaur - wow, nie spodziewałem się go w tak zajebistym ujęciu! Ciekawe jak wytłumaczą to jak się wydostał ze swojego basenu. Ta dwójka wciąż jara mnie bardziej niż Indoraptor, który i tak wygląda fajnie. Czekamy na nowy trailer.
Goldblum mówiący "Welcome to Jurassic World" będzie zapewne na początku filmu takim jakby nawiązaniem do ujęcia z Claire w otwierającej się windzie w pierwszym JW. :P
I jeszcze ten Mozazaur na otwartym morzu to tak jakby nawiązanie do tego dawnego pitch-trailera gry z czasów na długo przed premierą pierwszego JW (https://www.youtube.com/watch?v=-A6LPzJU29w)
Gdy to pierwszy raz to zobaczyłem około 4 lat temu myślałem, że to legitny trailer filmu. Dopiero później się dowiedziałem, że to gra (w którą chętnie bym zagrał), gdy ją anulowali, a szkoda :(
Ale z tym mozazaurem to mnie równo zaskoczyli...
A tutaj pełny render:
https://pbs.twimg.com/media/Dahwo8tWAAYYPp-.jpg
W ogóle żuchwa indoraptora wygląda tak, jak powinna wyglądać u Rexy.. (serio mogliby sobie darować wciskanie Rexa z jedynki, skoro nawet nie jest mocno podobny) A sam zwiastun pewnie pokaże znowu większość scen akcji zamiast trochę dialogów. Nie będziemy zaskoczeni w kinie, kiedy niemal cała fabuła jest znana. I coś mi się wydaje że nie bez przyczyny Indoraptor stoi właśnie na tym przeszklonym dachu. Zapewne jednak spadnie na rogi triceratopsa ( pierwszego zdjęcia udostępnionego do FK )