Strasznie kiepski film,beznadziejny pomysł oraz scenariusz-bzdura-a już myslałem że Jonathan Demme zrobił ciekawe widowisko -a tu dupa-beznadzieja raz jeszcze
Nie rozumiesz o co chodzi. Gdybys powiedzial(a) ze mieszkasz w US to bym sie wcale nie zdziwil
Dziwne ze widzisz podobienstwa miedzy ostatnimi wyborami w Stanach i tym filmem
hmm dlatego tak muwisz bo nie wiesz o co w nim chodzilo no wiesz nie wszyscy sa na tyle inteligetni zeby zrozumiec film fabularny ,a jaki ostatni film ci sie podobal AVP, T3. Ja tam nie widziale drentwego filmu z Denzelem wiec ten zapewne tez bedzie niezly.
Czy ci ,którzy mają negatywne opinie potrafia chociaż je uzasadnić?
Po pierwsze sam scenariusz był niezywkle ciekawy i oryginalny.
Po drugie Merly Streep i Denzel - jedni z najlepszych aktorów dzisiejszych czasów,w tym filmie również nie zawodzą
Po trzecie - sprawna reżyseria i niezły montaż.
Ten film daleki jest od klasyku ,ale jak ktoś już wspomniał daje pomyśleć i wcale nie wyolbrzymia przedstawionych tu rzeczy.Moim zdaniem bardzo dobry.
aleś pierdolnoł z tym montażem... HAHAHAHA śmiechu warte. Jak chcesz zobaczyc film z dobrym montażem to zobacz MAN ON FIRE. A jesli chodzi o kandydata to tez zabardzo mi sie nie podobał.. Taki zwykły film. Fajny ale nic ponadto.
Ja dałem temu filmowi 6.Z punktu widzenia nauki o polityce to dosyć dobry film- odniesienia są klarowne, problem manipulacji uwydatniony jak powinien itd. Ale powiem szczerze, nastawiałem się na film sensacyjny i tu akurat film potwornie kuleje. Potwornie się na nim wynudziłem, było faktycznie kilka ciekawych zwrotów akcji (jak np z Eugene jako agentką fbi), ale ogólnie historia była mocno "przekombinowana". Jest to film nie traktujący ani o wojnie, ani polityce, ani manipulacji, ani sensacja, ani futurystyka.