Polska, to jak wiadomo, 51 stan USA. W związku z tym, mam pytanie do bardziej zorientowanych - czy ten nieamerykański (o zgrozo!) film będzie w ogole w naszym pieknym kraju wyświetlany? Wie ktoś?
joa
Widocznie już jest wyświetlany skoro filmwebowicze go ocenili :-) A swoją drogą , to może być bardzo ciekawy film, jeżeli reżyseruje go nieamerykanin.
No cóż.... Oby było :) A z tym głosowaniem to wiecie jak jest, głosuja choć jeszcze nie widzieli... "bo tam gra mój ulubiony aktor to trzeba zagłosować". Niektórzy tak robią...
ja tez czekam z zapartym tchem na ten film w naszych kinach...żeby tak jeszcze sfilmowali pozostałe dzieła Arturo....
ciekawe na kiedy się wyrobią z tłumaczeniem... Byłoby im dużo łatwiej gdyby to był amerykański film a nie hiszpański... ale kto powiedział że życie ma być lekkie łatwe i przyjemne?? :D :D my możemy tylko czekać i ufać w zdolności polskich tłumaczy... POZDRO dla wszystkich! :D
Witam
Premiera światowa w pażdzierniku, a u na kiedy?
A mozę wcale, wszka sporo filmow nie dociera do naszych kin, jak North counrty- a szkoda.
Poczekam a jak nie to i tak obejrzę jakoś. Zwiastuny hiszpańskie dały mi smaczek na film, bo książka mierna jak na moj gust.
Dopowiem tylko iż niezły wstęp i wywiad z Viggo wisi na stronie Onetu.
Po tym co przeczytałam i znając pasję Viggo do upodobnienia się do postaci, która ma grać może być to kolejna wspaniała jego rola.
Jestem pewna, iż każdy kto zobaczy film juznigy więcej nie zobaczy kapitana Aletriste innego niż o twarzy Viggo Mortensema z i pięknymi niebieskimi oczami, ktrymi już uwodził we Władcy pierścieni.
Duży plus taki jeszcze iż aktor jako poliglota posługuje się hiszpańskim, co jeszcze bardziej uwiarygodnia postać.
Ja cieszę się iż znów zobaczę tego aktora.
Będzie. Światowa premiera planowana jest w Madrycie 1 września, w Polsce premierę wyznaczono na 22 grudnia...
Skąd wiesz iż 22 grudnia- ja przekopałam kilka serwisow i nic nie znalazłam ;-( ale Ty mi dałaś nadzieję na miły koniec roku.
Jedno co mnie zastanawia czy trafi się jakiś uczciwy tłumacz hiszpańskiego,bo z tłumaczmi z angielskiego bywa różnie ( tragedia dla mnie p. Salomon- Gałązka)
skąd masz te wieści? ja szukam od dłuższego czasu informacji o dacie polskiej premiery i nic nie znalazłam! niech będzie i 22 grudnia, ale chciałabym wiedzieć, czy to pewne?
Witam
Premiera światowa w pażdzierniku, a u nas kiedy?
A mozę wcale, wszka sporo filmow nie dociera do naszych kin, jak North counrty- a szkoda.
Poczekam a jak nie to i tak obejrzę jakoś. Zwiastuny hiszpańskie dały mi smaczek na film, bo książka mierna jak na moj gust.
Alatriste.2006.DVDRiP.XViD.CD1-iKA
Alatriste.2006.DVDRiP.XViD.CD2-iKA
od niedwana w sieci !!!
hmm... ale napisy tylko angielskie.
czy to znaczy, że masz te napisy? a możesz się nimi jakoś podzielić? bo ja mam wersję oryginalną, a mój hiszpański jest na poziomie zerowym
Ile można na litość boską czekać!
Czy ktoś ma jakaś wiedzę, bo już powoli zaczynam wychodzić z siebie :/