To nie Trzej Muszkieterowie. Dobry. Ponury. Krwawy. Bezwzględny. Brutalny. Smutny.
zgadzam się, film zrobiony inaczej niż wszelkie komercyjna produkcje, chyba dlatego tak bardzo mi się spodobał. ocena: pełna dycha
Podzielam wasze opinie i zgadzam się z tym, że film był genialny. Osobiście dałem mu 9/10. Niesamowicie zaskoczył mnie Mortensen mówiący po hiszpańsku, coraz bardziej podziwiam tego aktora.
Nie pojmuję (i nie chcę) dlaczego niektórym film wydał się za długi, przecież on ma własne tempo, akcja z poczatku gmatwa nam całość, ale dzięki temu widz jest do końca skupiony. Film jest oryginalny w dodatku został najdroższą produkcją w Hiszpanii (patrz ciekawostki).
Rozumiem większość ocen oraz to ,że cześc osób jest przyzwyczajona do prostych niewymagajacych myslenia produkcji typu American Pie6 czy też Droga bez powrotu 2. Beznadzieja która nie posiada fabuły, papka intelektualna, którą się karmi coraz więcej widzów. Potem stąd takie oceny dobrych filmów, poneważ się ich nie rozumie oraz nie docenia.
Pozdrawiam wszystkich fanów Klątwy 6 ;P
Si senior. Film zachwyca obrazem i dźwiękiem. To uczta dla zmysłów. Ogromny szacunek dla Twórców przez duże "T". Dodatkowo Mortensen zaskakuje, znowu:D i to wspaniałe widzieć dojrzałrgo aktora w tak dobrej kreacji. Gorąco polecam.
e-robertos masz rację jak się człowiek naogląda głupawych filmów z prostą fabułą to później nie docenia takich filmów jak Alatriste i dlatego ocena tego filmu jest około 7 a powinna być co najmniej 8.5.
amerykański popcorn działa, niestety.
Oj zachecacie Panowie, chyba obejrze, bo akurat widzialem reklame w C+ wiec pewnie niedlugo bedzie :-)
no dobrze, ale mnie na dekodery nie stać. kiedy wreszcie na dużym ekranie?? są jakieś przecieki?
dystrybutorzy to łotry, szubrawcy, kanalie.
Sam również chętnie obejżę. Mój profesor od historii wojskowości powiedział, że warto oglądnąć ze względu na zgodny z historią sposób toczenia bitew i sekwencje z podkopami pod umocnienia przeciwnika (a tam pod ziemią również starcie hiszpańskich najemników z niderlandzkimi). Interesująca produkcja :)