PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=493700}

Karate Kid

The Karate Kid
2010
6,6 61 tys. ocen
6,6 10 1 61092
5,4 17 krytyków
Karate Kid
powrót do forum filmu Karate Kid

Niestety ten film nie dorsta trzem pierwszym częścią do pięt. Z dziecięcym sentymentem nie wygra nawet najlepszy remake, a właśnie taki dziecięcy sentyment mam do trzech perwszych części. Najnowasza odsłona "Karate Kid" nie ma w sobie tego niesamowitego ducha co porzednicy. Pod pewnymi względami mógłbym rzecz nawet, że brakuje mu takiej samej magii.
Zupełnnie nie podobali mi się aktorzy. Jackie Chan nie miał już na stracie szans z kultową już postacią pana Myiagi, a Jaden Smith ze swoimi "gangsta" ruchami, bardziej przypomina młodego 50 Centa niż Daniela LaRusso, który w wykonani Ralpha Maccio, był naprawdę postacią, którąmożna lubić.
Schematy oklepane i mało ciekawe rozwiązania, nawet jak na remake. Nuda i bieda. Ja wiem, że trzeba było iść z duchem czasu by przyciągnąć młodą widownie, ale ja jestem wychowany na strej wersji i jestem z tego dumny, bo nowa wersja przegrywa w przedbiegach. Starszym widzom (którzy szanująpierwsze części) nie polecam. Niech ten film będzie tym czym dla nas jest pierwowzór, ale dla młodszego rocznika.