PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=493700}

Karate Kid

The Karate Kid
2010
6,6 61 tys. ocen
6,6 10 1 61099
5,4 17 krytyków
Karate Kid
powrót do forum filmu Karate Kid

Prosta, trywialna, naiwna, przewidywalna opowieść o miłości, determinacji a przede wszystkim o tym, że dobro zwycięża zło. Ale jakże przy tym satysfakcjonująca, dająca odskocznię od szarej, brutalnej rzeczywistości. Temat który nigdy się nie zestarzeje, podany w nowej formule, wsparty znakomitymi kreacjami Chana i Smitha (nie mogłem uwierzyć że to ten sam dzieciak który był zdecydowanie najsłabszym punktem i tak miernego "Dnia w którym zatrzymała się ziemia") i wspaniałą, patetyczną muzyką Jamesa Hornera (obok Zimmera i Jablonsky'ego to zdecydowanie na tą chwilę najlepszy kompozytor).

Może po prostu potrzebowałem takiej bajeczki, żeby choć na chwilę powrócić do krainy dziecięcych marzeń, nie wiem. Tak czy inaczej, przymykam oko na jakiekolwiek niedoskonałości tego filmu i polecam każdemu fanowi bezpretensjonalnej rozrywki. 9/10 ode mnie.

I jeszcze jeden kawałek z soundtracku
http://www.youtube.com/watch?v=o1sQ5jwsYbI
od 6 minuty zaczyna jaja urywać ;)

ocenił(a) film na 6
ManBehindTheMist

Rzeczywiście...dobry...przyznaję że pierwsze karate kid widzałem oj tak 100 razy...tu tak nap

ocenił(a) film na 9
ManBehindTheMist

Faktycznie przy tym filmie człowiek odrywa sie od spraw codziennych i nawet przez chwile Chiny wydaja sie sympatyczne.