PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=493700}

Karate Kid

The Karate Kid
2010
6,6 61 tys. ocen
6,6 10 1 61099
5,4 17 krytyków
Karate Kid
powrót do forum filmu Karate Kid

Abstrahując od tego że, ten film jest nieporozumieniem , gwałtem na oryginalnej historii to
nie jestem w stanie zrozumieć kto zaangażował do filmu młodego Smitha. Jest równie
słabym aktorem co jego ojciec , wiem ze jest bardzo młody ale zupełnie nie widać w nim
potencjału.
Filmu zupełnie nie polecam !

alekgub

jak w ogóle możesz stwierdzić że mały nie ma potencjału? zagrał świetnie. uważam że ma wielkie szanse na takiego aktora jakim jest jego tata i w tym wypadku powiem że jest on świetny a nie cyt. "słaby" . nie wiem po jakim filmie można stwierdzić że Will Smith źle zagrał. Okej, każdy ma prawo do wyrażenia swojej opinii ale proszę o więcej przykładów na jakich można faktycznie stwierdzić że Will Smith jest złym aktorem, gdyż twoje napisanie o jego słabości mnie jakoś nie przekonuje.
Pozdrawiam.

alekgub

Will jest dobrym aktorem i to bardzo a jego syn dostał propozycję pewnie po znajomości:)

alekgub

Ja zaangażowałem młodego Smitha, bo jest obecnie najbardziej naturalnym młodym aktorem jakiego znam. Jego gestykulacja, mimika i głos jednoznacznie oddawały charakter niemal każdej sytuacji bez zbędnego przebarwiania i z jednoczesnym zachowaniem indywidualnego stylu. Do tego udało mu się to wszystko zachować grając momentami na oczach setek statystów i w szumie, w którym ciężko było usłyszeć własne myśli. Dlatego go wziąłem.

alekgub

Zgadzam się z każdą wyżej wymienioną opinią oprócz alekgub twojej. Film mi się niesamowicie podobał i uważam, że Jaden spisał się po prostu fantastycznie. Zresztą od razu widać, że jest naprawdę utalentowany - tańczy, na pewno jest bardzo wysportowany, śpiewa i jest aktorem. I potrafi mimo wszystko wyłapać balans. Brawa dla niego. A co do filmu to plus dla niego jeszcze przez Jackiego Chana, którego uwielbiam:)

ocenił(a) film na 10
alekgub

Dobra nie wiem co masz do nich, tylko krytykujesz ... uważam , że oni są świetnymi aktorami i wątpię, żeby ktoś zagrał lepiej od Jadena . Uważam, że przemawia przez Ciebie jedynie zazdrość o ich talent i to, że są sławni . Ten film moi znajomi i przyjaciele, oczywiscie ja również obejrzeliśmy kilka razy i nadal nam się nie nudzi. Gdyby Jaden, jak i jego ojciec nie mieli talentu to nie byli by sławni, a ich filmy nie odnosiły by takich sukcesów bo dobry film to nie tylko ciekawa fabuła, ale i gra aktorów, jak aktor źle gra to i filmu nikt nie chce oglądać . A nawet jeśli Jaden dostał propozycję po znajomości to i tak zagrał świetnie.

Mam nadzieję, że choć jedno słów do ciebie dotarło. ;D

ocenił(a) film na 10
alekgub

ja ciebie nie polecam pomyłko

ocenił(a) film na 3
agahub37

Wybacz ale patrząc po Twoich filmach to chyba zbyt wymagająca nie jesteś, haha.

ocenił(a) film na 3
panish

wow ! widzę ,że wycieczki personalne dalej dominują na filmwebie ! Szkoda , ale i tak jestem pozytywnie zaskoczony ,że nikt jeszcze mnie nie zwyzywał bo po "siedmiu duszach" raczej wolałem nie wdawać się tutaj w dyskusję.

Jeżeli chodzi o samą rodzinę Smithów uważam, że nie należą do grona dobrych aktorów ponieważ nie są przekonywujący w swoich rolach ani nie jestem w stanie podać ani jednej roli w której stworzyli kreacje godną zapamiętania.Will Smith tworzył kiedyś muzykę i lepiej mu to wychodziło. Ok, nie zawsze jest to jego wina , bo postać może zostać po prostu słabo napisana. Natomiast jego potomek jest dla mnie produktem firmowanym tylko i wyłącznie sukcesem komercyjnym swojego ojca. Ja tego nie kupuję i tyle.

Ciężko tu mówić o jakieś zazdrości bo oceniam aktorów czysto z punktu widzenia widza a nie "kolegi po fachu". A czy jestem wymagającym widzem, możecie oceniać , nie do czego konkretnie autor powyższego posta pije.

Kończąc, dalej uważam ,że ten film to strata kasy i czasu ! aa nie jestem fanem oryginału aczkolwiek tamten film na swoje czasy miał dla mnie większą wartość merytoryczną . Ten natomiast jest wtórny , nudny i bez polotu !

alekgub

Też uważam, że Jaden wypadł całkiem nieźle. Faktem jest, że nie oczekiwałam Bóg wie jakiego aktorskiego kunsztu po 12-latku. Poszłam na Kung-Fu Kid'a z młodszą częścią rodziny i bawiłam się świetnie :)

alekgub

To nie jest film dla Ciebie, dla mnie zresztą też dlatego staram się go nie oceniać. Powinien to zrobić docelowy odbiorca bo obraz jest ustawiony pod niego a nie pod poszukiwaczy potrójnego dna. Co do młodego Smitha, kiedy oglądałem ten film, miałem momentami wrażenie, że widzę własne dziecko, tak naturalnie odegrał tę rolę. Miny, sposób komunikacji, wyrażanie emocji, może to zbieg okoliczności, ale dla mnie momentami było to fenomenalne, ani grama plastiku.