PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=493700}

Karate Kid

The Karate Kid
2010
6,6 61 tys. ocen
6,6 10 1 61099
5,4 17 krytyków
Karate Kid
powrót do forum filmu Karate Kid

Czy ktoś wie może jak się nazywa to miejsce gdzie znajdowała się ów filmowa Smocza Studnia ? Ten cały kompleks na szczycie góry ?

kewin86

Też się zastanawiałem, ale w Chinach jest tyle świątyń i grobowców szczególnie tych drugich umieszczonych na skałach, że głowa boli. W filmie jest po prostu za mały kadr kompleksu. Jedno ujęcie ''z góry'' i to po dachach to za mało bo one wszystkie z takiej pozycji wyglądają niemal identycznie. Sam jestem ciekaw więc jak znajdę dam znać.

ocenił(a) film na 9
on-off

To zespół świątyń taoistycznych w górach Wudang, akademia kung-fu rywalizująca z Shaolin.

użytkownik usunięty
Collony

Trzeba się kiedyś przejechać, ale nie mam pojęcia dlaczego dałeś ocenę 9/10 oO No chyba, że nie oglądałeś pierwszej części, lub zbyt dawno ją oglądałeś, to fakt mógł Ci się AŻ TAK spodobać.

ocenił(a) film na 9

Po pierwsze, "oglądałam" całą serię kilka razy, a po drugie to nie temat ku moim preferencjom i nie muszę się spowiadać, co mi się w nim podobało. Po prostu i koniec. I nie mam zwyczaju porównywać z poprzednikami. Ja tu tylko udzielam odpowiedzi na zadane pytanie.

Collony

Dzięki ''Collony''.
Niesamowite miejsce i jeszcze bardziej niezwykła historia tego miejsca. Ciężko znaleźć je w ofertach travel-u, ja do tej pory nie znalazłem. Nawet na mapie prowincji Hubei nie ma oznaczonego miasta, w którym się ta góra znajduje a nawet przewodniki wirtualne milczą. Chyba za duże wyzwanie dla turystów :)))
pozdrawiam

on-off

Właśnie znalazłem opis, że to zamknięty kompleks, w którym poruszać się można tylko w asyście policji a kontrola przed wjazdem jak na granicy, dokładne ''czesanie''.