PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=493700}

Karate Kid

The Karate Kid
2010
6,6 61 tys. ocen
6,6 10 1 61092
5,4 17 krytyków
Karate Kid
powrót do forum filmu Karate Kid

czemu to sie do cholery tak nazywa skoro to jest o kung fu, a tu tak- z jednej strony chcą albo
przynajmniej próbowali pokazać coś głębszego o chińskiej kulturze a z drugiej strony jadą
na tytule przeboju sprzed lat jakby nie byli pewni czy ich durne społeczeństwo to w ogóle
kupi,

to raz

druga rzecz która mnie wkurza w tym filmie: to są DZIECI, mają po 12 lat a tutaj nie ma
żadnego świata dzieci oni zachowują się jak dorośli, w ogóle główny bohater ma nawet
mimikę i gesty dwudziestoparolatka,

byłoby wyżej, tak tylko 6

kevin_moore

Odpowiedź na rzecz pierwszą - w azjatyckiej wersji to było kung fu kid, a dla pozostałych karate, prawdopodobnie w celach komercyjnych by łatwiej widzowi który zna starego kida łatwiej było skojarzyć tematykę filmu lansowaną jako remake. Chodzi o pewną rozpoznawalność.

Druga rzecz: w wielu krajach nie ma świata dzieci, jedź do Anglii. Wszystkie spotkania muszą być umówione i tyko w weekendy. Pewnie nie wszędzie, ale w bardzo wielu miejscach. W Japonii jest jeszcze gorzej. W Chinach poza typową biedotą jest niemal tak samo. Co do mimiki i gestów nie zgodzę się. Mam dzieciaki w podobnym wieku i tak właśnie robią, momentami niemal identycznie, dlatego gra Smitha mi się podobała, była pełna naturalności bez żadnych udziwnień, a mimika wręcz pierwsza klasa. Ja byłem pod wrażeniem.

ocenił(a) film na 6
on-off

i to jest dzieciak Willa Smitha? dla mnie on się tam zachowuje jak taki stary maleńki , jakby naoglądał się swojego starego na video w bad boysach, w ogóle mi się nie podobało, no ale oczywiście kwestia gustu

kevin_moore

Tak, to jego dzieciak i rzeczywiście momentami jego miny były Will-owe.