PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33200}

Kill Bill

Kill Bill: Vol. 1
2003
7,4 384 tys. ocen
7,4 10 1 384495
7,9 92 krytyków
Kill Bill
powrót do forum filmu Kill Bill

oto wychodzą ignoranckie kryteria nagradzania szacownej Akademii Filmowej - nieważne, że Tarantino stworzył arcydzieło niezwykle stylowe, tworzące nową jakość narracji filmowej, niewiarygodne pod względem formalnym, realizacyjnym, z tak sterylnym i dopieszczonym scenariuszem jak mało który... arcydzieło ponadczasowe, będące poszukiwaniem nowego w zasadzie w każdym aspekcie sztuki filmowej, które jestem pewien będzie pamiętane bardzo długo, zostało zwyczajnie pominięte. No to ja pytam: what the fuck is going on????

Dziś żeby dostać Oscara trzeba nakręcić PRAWDZIWY dramat o transseksualistach, bo to teraz tak jest trendy. tylko, że te filmy za 5 lat zostaną już sto trzydzieści razy zapomniane. ech, szkoda prądu...

ocenił(a) film na 10
skaz88

no cóż, nic na to nie poradzimy... faktycznie - szkoda ścierać literki na klawiaturze... mam nadzieję, że dla pana tarantino bardziej liczą się fani niż jakiś tam nagrody ^_^

LeLe

jestem pewien, że ma je głęboko. ale jak się nazywasz Quentin Tarantino, to pewnie i tak masz dość wysokie mniemanie o sobie (i to bez dostawania żadnych śmiesznych statuetek) :)