na pierwszej części jak i na drugiej. Nieporozumienie i słabizna.
jak widziales moj profil ostatnio ogladalem memento i dalem ocene 8, czegos mi brakowalo mianowicie film jest dla mnie zbyt krotki, myslalem ze oni cofna sie do sceny z morderstwem itd
"zrozumiales" jak juz. twoje zdanie, ja zrozumialem, widzialem go nawet 2 razy ale nie chce mi sie teraz dyskutowac na ten temat. jesli jestes fanem to jest tez ksiazka co napisal brat rezysera wiec.... moje pytanie: czemu icepcja na 10 oceniles? przeciez to nie jest surrealizm, obejrzyj se to: http://www.filmweb.pl/film/%C5%9Awi%C4%99ta+g%C3%B3ra-1973-104413 to jest surrealizm
Gdybyś zrozumiał film to wiedziałbyś że cofniecie się sceny morderstwa nie miałby sensu.
Incepcja to przede wszystkim świetne inteligentne kino sensacyjne igdzieś mam to czy to jest superrealizm czy nie, bo nie ma to wiekszego znaczenia
Święta góra to zapewne pseudofilozoficzny bełkot, podobnie jaki Kret tego samego reżysera
moze nie mialo by sensu, bo w koncy podczas filmu bylo o tym powiedziane ale i tak mialem nadzieje ze sie dalej cofna.
co na temat surrealizmu i swietej gory:
"nie zrozumiałaś filmu, to nie jest kino dla ciebie "
:)
Świętej góry nie oglądalne dlatego napisałem ''podobno'' a ty jak zwykle walnąłeś głupotę i wkleiłeś "nie zrozumiałaś filmu, to nie jest kino dla ciebie "
a ty czytałeś tą książkę?