PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33200}

Kill Bill

Kill Bill: Vol. 1
2003
7,4 384 tys. ocen
7,4 10 1 384468
7,9 92 krytyków
Kill Bill
powrót do forum filmu Kill Bill
ocenił(a) film na 10
Leon_B_Fink

Ten film będzie na polsacie???! .

ocenił(a) film na 9
tonieja89

Zapewne ze znaczkiem '16', przerywany reklamówkami co 5 minut, oraz 'kociaczkowozem'... Albo jeszcze lepiej - zaczną od drugiej części :P
Jak zawsze z Polsatem - będzie klapa.
Pozdrawiam

Leon_B_Fink

info wpisałem dla tych co nie widzieli, warto obejrzeć, nawet w tv

ocenił(a) film na 10
Leon_B_Fink

Uwielbiam Kill Billa i niby fajnie ze będzie w tv, ale jesli rozwalą teksty z tego filmu to ich zabije. Mam uraz po Piratach z Karaibów gdzie wszytskie fajne teksty wyszły beznadziejnie...ciekawe jak przetłumaczą to:

...the price you pay for bringing up either my chinese or american heritage
as a negative is, I collect your fucking head.
Just like this fucker here.
Now, if any of you sons of bitches got anything else to say, now is the fucking time!
????!!!!!!JAk będą jakies nieładne, popaprańce i skurczybyki czy cos tam innego to chyba niestety tego nie obejrze.

ocenił(a) film na 10
Umi

Czuje obowiązek napisania tu paru sów od siebie. Jeżeli ktoś jest zanawca kina, bądź miłośnikiem, to nie ma innego wyboru, jaki kupić dwie części filmu za 19zł. Obejrzeć bez reklam i znaczków po obu stronach ekranu. Nie wyobrażam sobie oglądania filmu (który znajduje się w moim rankingu najlepszych filmów na drugim miejscu) z beznadziejnymi przerwami na reklamy co 10 minut.

Arcydzieło to, bowiem nie jest zrobione pod publiczkę. Oczywiście można obejrzeć go "po prostu" i zrozumie sie, o co chodzi, ale ja preferuje odnajdywanie w nim smaczków, nawiązań do innych filmów, bo jest ich więcej niż odwołań Kochanowskiego do Antyku. Film jest inteligentny, choć nie na pierwszy rzut oka?

Nie nadaje się on także dla osób, które lubią filmy realistyczne. Kill bill ma w sobie więcej absurdu niż realizmu, ale absurd u Tarantino nie razi, nie odpycha, wręcz przeciwnie pasuje do filmu tak jak pi**a pasuje do ch**a.

Dla czułych i wrażliwych film może się wydać obleśny i brutalny, gdyż jest to połączenie samurajskiego kina lat 70 ze współczesnym równie brutalnym gatunkiem mangi.

Polecam film z całego serca swego, z całej duszy swojej, ale arcydzieł pokroju Kill Bill?a nie da się obejrzeć

tonieja89

Tak, film będzie na Polsacie w tę sobotę (3.03) o godzinie 22.05 :)

ocenił(a) film na 10
Leon_B_Fink

Kill Bill nma być na polsacie w sobote o 22 05!No i oczywiście znaczek 16!Echh!!

Leon_B_Fink

No właśnie będzie na Polsacie w sobotę :/ Niestety w tym samym czasie na TVNie będzie "Zielona mila" :/ Nie wiem który film oglądać, co mi radzicie??? Pozdrawiam

m_a_c_88

Oczywiście, że Zieloną Milę, ten film to arcydzieło w przeciwieństwo do Kill Billa, który jest co najmniej niezławym filmikiem. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 9
Leon_B_Fink

Dlaczego nie jestem zadowolony, że Polsat to puszcza?

1. Polsat zepsuje ludziom wrażenia z tego filmu - tak samo jak to zrobił z Desperado ('Strzelające gitary' - żałosne, jak można wytandecić ten świetny film!), Leon Zawodowiec (od 12 lat...). Według mnie Kill Bill jest jednym z tych filmów, które kategorycznie powinny mieć czerwony znaczek i być puszczane koło północy. I nie tylko dlatego, że film jest brutalny. Prawdziwy powód podam zaraz.
2.Reklamy
3.Beznadziejne tłumaczenie (czy pieprzeni polsatowcy nie potrafią klnąć...? To nawet TVP2 w 'Gorączce sobotniej nocy' posługuje się słowami jak 'cipki'! A co z pokręconymi gadkami, typowymi dla Tarantino? Je też pewnie spieprzą!

Kill Bill to nie jest wbrew pozorom film dla szerokiej grupy odbiorców. Trzeba czuć klimat Tarantino, by go pokochać (jak w moim przypadku).
Jednak niestety, jako, że jest to nowy film, sięga po niego wiele tzw. 'dzieciaków', którzy oczekują nie wiadomo czego, a później, nie wiedzieć czemu, rozczarowują się (delikatnie mówiąc), i PIERDOLĄ NA FORUM GŁUPOTY, ŻE FILM JEST BEZNADZIEJNY, TANDETNY, ITD.!!!
Film jest pastiszem kina akcji, mangi, oraz filmów kung-fu i samurajskich produkcji lat 70 - ale niestety w dzisiejszych czasach nic, co stare, nie cieszy się uznaniem (niestety).

Do czego zmierzam? Otóż, Polsat, puszczając film o 22 ze znaczkiem '16' i gorącymi zapowiedziami, przyciągnie tony takich właśnie 'dzieciaków'.
Filmy Tarantino powinno się puszczać późnym wieczorem i bez żadnej cenzury (również dialogów) - wtedy zamknie się pyski takiej pieprzonej hołocie. A fani Tarantino i smakosze takich filmów już do niego dotrą.
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 9
Bruce_Lee

'Filmy Tarantino powinno się puszczać późnym wieczorem i bez żadnej cenzury (również dialogów) - wtedy zamknie się pyski takiej pieprzonej hołocie'
Jeśli powiedziałem to zbyt chaotycznie, chodziło mi o to, że puszczając o późnej porze, film nie będzie dostępny dla przeciętnego widza - 'dzieciaka', a fani tak czy inaczej znajdą czas, by go obejrzeć.
Pozdro

Bruce_Lee

Na dodatek Polsat puszcza "Kill Billa" ze znaczkiem... uwaga... 12 lat! To jak już "Nieustraszeni" mają znaczek "16" to powinni dać Kill Billowi czerwony znaczek, puścić po 23 i nawet dać napisy z przekleństwami :)

P.S. Buźka, bo marzenie taki film obejrzeć w TV :)

ocenił(a) film na 10
Bruce_Lee

'Filmy Tarantino powinno się puszczać późnym wieczorem i bez żadnej cenzury (również dialogów) - wtedy zamknie się pyski takiej pieprzonej hołocie'
A Ty cos taki przemadrzaly??? Dlatego, ze cos tam dostrzegles w filmie to uwazasz, ze inni tego nie dostrzega??? Czlowieku gdyby takie podejscie miala Tarantino to nikt by mu kasy na filmy nie dal i nic by nie bylo z Twojego bezsensownego gadania. A to, ze film bedzie w Polsacie to super!

ocenił(a) film na 9
bella_cosa

I Ty masz rację. Jednak popatrz się po komentarzach do tego filmu - o to mi głównie chodziło. A że film jest w TV, to super, tylko, że szkoda, że to np. nie TVP1 puszcza - byłoby o wiele lepiej...
Pozdro

ocenił(a) film na 10
Bruce_Lee

Oj ludziska takie rzeczy pisza...:)Miejmy nadzieje, ze polsat nie przesadzi z reklamami promocjami i innym badziewiem.

ocenił(a) film na 10
bella_cosa

Nie licz na to, że polsat nie przesadzi z reklamami. Po to emituje film się dobre filmy żeby przerwać je reklamami i zbić na tym kupe kasy. 30 sekundowy spot reklamowy w czasie dobrego filmu kosztuje nawet 40 000zł a reklamy często lecą co pół godziny po 15 minut - to jest prawdziwy interes.
Dlatego zgadzam się z Black Moses, że gdyby tvp1 wyświetlał film to było by dobrze.

ocenił(a) film na 10
tonieja89

oj sory za błędy ale dopiero wstałem...

ocenił(a) film na 10
tonieja89

Przerywac filmy reklama mozna co 45 minut i tylko na max 12 min. w ciagu godziny.

ocenił(a) film na 10
Bruce_Lee

hm prawda.według mnie polsat to jedna z najgorszych polskich stacji i to z trzech-czterech głównych powodów,które w sumie powtarzają się tu cały czas:
-długie reklamy które przerywają oglądanie filmu i składają się głównie z tych samych elementów:reklamy różnych firm,reklamy polsatu (co jak i gdzie)...
-kiepskie tłumaczenie i to nie tylko pod względem samych słów tylko osoby która tłumaczy.bez urazy ale pana głos jest maksymalnie słaby a przynajmniej nie pasuje do tłumaczenia tego typu filmów jak kill bill i dlatego wolę oglądać filmy na innych stacjach takich jak tvp1,2 i tvn.
-godzina emisji i ograniczenie co do lat.sama mam 15 lat i kiedy pierwszy raz oglądałam kill bill'a miałam 12 lat i no cóż stwierdzam i to z troską o młodszych, że ten film puszczany powinien być z czerwonym znaczkiem po północy.chyba,że ktoś horrory i filmy przekroju kill billa zaczynał oglądać w wieku 5 lat (tak jak ja - z siostrą o 6 lat starszą:))więc kill bill jako że horrorem nie jest dla takich osób jest zwykłą bajką na dobranoc jak dla 3 letnich dzieci kubuś puchatek.i właśnie to koledzy drodzy cóż myślę,że jednak by nic nie zmieniło,gdyż jeśli jakiś młody człowiek chce obejrzeć ten film to będzie czekał czekał i obejrzy, bo w naszych czasach rodzice do powiedzenia raczej nic nie mają.

uff rozpisałam się trochę:)a na dzisiejszy wieczór umouwiona z przyjaciółkami kill billa pożyczyć od kumpla i na dvd wolę obejrzeć.
pozdrawiam.marta.

martucha_04

O co wam biega z tymi znaczkami ?! Przeciez i tak ten kto chce/moze to to oglada ;E Przeciez nikogo mama z karta rowerowa nie sprawdza czy ma te 13 lat...

A co do Kill Billa... Obejrze go sobie dzis po dluzszej przerwie i ciekawy jestem jakie na mnie wywola wrazenie. Kocham filmy Tarantino itd., ale wiem ,ze po tym nie mozna oczekiwac nic ambitniejszego poza krwawa jadka ;]

Ale z tego co pamietam to soundtrack byl fajnyyyyy

Bruce_Lee

Black Moses-Ej no sorry, ale nie rozumiem twojej teorii.Ja mam 13 lat i jak dla mnie ten film jest najlepszym jaki kiedykolwiek obejrzałem( szczególnie druga część).Uwielbiam wszystkie filmy Tarantino(no może Jackie Brown trochę mniej) i całkowicie nie wiem o co ci chodzi :/...

O my Gosh!!!Jak usłyszałem w reklamie "Ta cholera żyje" omal co nie zemdlałem...Po pierwsze w reklamie vol.1 pokazali fragment vol.2 a po drugie to tłumaczenie...Do tego będą 10 albo więcej minutowe reklamy :/...Wolę obejrzeć ten film po raz milionowy na DVD niż oglądać na Polszmacie...

Goku

Limit wiekowy po coś jest prawda? Żeby 12latki nie oglądały scen przemocy jak w tym filmie np, bo potem przepierdziela im sie w głowach. Nie twierdze, ze nie zrozumiałeś tego filmu panie 'O my Gosh!!!', bo nie chce mi się odpowiadać, na to, że zaraz powiesz, ze to nieprawda, ale sam zobaczysz, że oglądając ten film za 5, czy 10 lat będziesz się z siebie śmiał.

ocenił(a) film na 10
rejczel

Ja ma 16 i film jest super, wczoraj go obejrzałam. Uma zajebista w roli "Black Mamby" i nie wyobrażam sobie nikogo innego w tej roli. Odkąd pamiętam zawsze chciałam obejrzeć ten film i wcale nie był on krwawy. Właściwie to ktoś mi co chwile przełączał na zielona mile bo nie mógł patrzeć na to jak z czyjejś głowy, ewentualnie reki sika krew;D.

ocenił(a) film na 10
alegz

Chyba nie dla wszystkich był jasny główny przekaz przeciwników żółtego trójkąta. Mniemam, że chodziło o to, żeby nie kierować tego filmu do osób zbyt młodych, bo zdecydowana większość z nich jeszcze nie miała szansy zapoznać się z odpowiednio szeroką gamą gatunków i dzieł, do których film nawiązuje; a nawet jeśli liznęli, to nie rozwinęli dostatecznie umiejętności interpretacyjnych; etc.

Po prostu jest to zdecydowanie film dla dorosłego widza o dojrzałym spojrzeniu na sztukę obrazu.

Nie przeczę przy tym, że wśród młodszych przedstawicieli społeczności filmowej znajdzie się pewnie kilkoro o ponadprzeciętnej bazie wiedzy i dostateczniej wyrobionej zdolności postrzegania. Mam kolegę, którego tato od małego zabierał na do kina na filmy z ograniczeniami - ale jemu akurat przez to nie odwalało potem w piaskownicy, jakby to się pewnie działo w przypadku większości dzieciaków.

Istnienie garstki dostatecznie dojrzałych nie usprawiedliwia puszczania tego filmu bez ograniczeń. Zresztą już widać rezultaty - po wczorajszej uczcie notowania Kill Bill'a delikatnie spadły.

ocenił(a) film na 9
piotr_b

Podpisuję się pod wypowiedzią pana Piotra B., i to oburącz!
Właśnie o to mi chodziło - zresztą, popatrzcie się na ostatnie wpisy na forum. Wszyscy pierdolą, jaki ten film jest badziewny, itd. CO ABSOLUTNIE NIE JEST PRAWDĄ, a jedynie bzdurą wymyśloną przez ich dziecinne i niedoświadczone umysły...
Pozdrawiam

Bruce_Lee

Mam pytanie jeśli leciała pierwsza część Kill Bill to pewnie będzie i druga pytanie tylko kiedy ?

Wie ktoś może ?

ocenił(a) film na 10
hunterkiller3

24 marca w polsacie

ocenił(a) film na 2
Bruce_Lee

A dlaczego karzesz komuś kochać ten film ? Są gusta i guściki, dla mnie ten film jest po prostu nudny. Jeśli on miał być śmieszny to dla mnie nie był, jeśli miała mnie wciągnąć akcja tez mnie nie wciągnęła, ten film nie miał nic co mogło by mnie zaciekawić i jeszcze Uma Thurman :/, po prostu jej jakoś nie trawie :/, ale czy to jest przestępstwo, że ten film mi sie nie podobał ?

ocenił(a) film na 10
kjubersson

Zgadzam się z :kjubersson ludzie pewne filmy lubią inne nie rzecz ludzka, natomiast racji nie ma :Black Moses bo nie wszyscy piszą, że ten film jest beznadziejny np ja:)