PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33200}

Kill Bill

Kill Bill: Vol. 1
2003
7,4 384 tys. ocen
7,4 10 1 384468
7,9 92 krytyków
Kill Bill
powrót do forum filmu Kill Bill

Najlepszy film Tarantino...

użytkownik usunięty

... to Wściekłe Psy. Kill Bill w mojej ocenie jest najsłabszym ''dziełem'' tego reżysera. Polecam obejrzeć Wściekłe Psy tym którzy nie widzieli i dopiero porównywać oba filmy. Trochę nierozsądnie robią osoby które nie widziały tamtego majstersztyku a zakładają tematy że Kill Bill to najlepszy film Tarantino. Parę razy się na to natknąłem.

ocenił(a) film na 10

No cóż, ja widziałem po kilka razy wszystkie filmy Tarantino i uważam, że najlepsze jego dzieła to Pulp Fiction oraz Bękarty wojny. Dopiero za nimi pozycje zajmują Kill Bill i Wściekłe psy (mniej więcej na równi).
Wściekłe psy były świetnym dramatem sensacyjnym, w którym Tarantino świetnie pomieszał śmieszność z brutalnością, ukazując gangsterów jako życiowych desperatów. Tyle że w Kill Billu zrobił to samo, a nawet posunął się dalej, stosując różne filmowe sztuczki, takie jak podział ekranu, czarno-białe ujęcia, anime czy nawiązania do kina japońskiego. Dodaje to filmowi dodatkowych smaczków, dzięki czemu Kill Bill jest w mojej opinii odrobinę ciekawszy od surowych, ale także świetnych, Wściekłych psów.
Pozdrawiam!

ocenił(a) film na 8
lew890

Wszystkie filmy Tarantino są zajebiste, ale Wsciekłe Psy mnie się najmniej podobał co nie znaczy że był złym filmem był po prostu dobrym filmem i tyle, a najlepszy ocztwiście Pulp Fiction oczywiście to tylko moia opinia.

ocenił(a) film na 9

Trochę niepoważne jest sugerowanie fanom Tarantino, że nie znają Wściekłych
Psów. Ten reżyser w końcu aż tak dużo nie nakręcił, aby był problem z
poznaniem całego jego dorobku ;)
Oczywiście najlepszym jego filmem jest Pulp Fiction, zaraz później obie części
Kill Bill, Wściekłe psy umieściłbym dopiero na trzecim miejscu, później
Bękarty wojny i Jackie Brown.

ocenił(a) film na 10
gramin

Hmmm gramin...
moja gradacja jest identyczna;)

ocenił(a) film na 10

Mój ulubiony film QT to właśnie Kill Bill...
1. Kill Bill
2. Pulp Fiction
3. Inglorious Bastards
4. Reservoir Dogs
5. Grindhouse
6. Jackie Brown

Kill Bill to najlepszy film Tarantino , Wściekłe Psy są zdecydowanie mniej barwne, mniej ciekawsze i zdecydowanie słabsze moim subiektywnym zdaniem;/.

ocenił(a) film na 10
skyfighter

Tez uwazam ze Kill Bill jest najlepszym filmem Quentina. Mysle tak poniewaz jest w nim najwiecej czarnego humoru , akcji no i oczywiscie swietna muzyka.

ogladalam takze pozostale jego filmu i zaraz po KB umieszczam :
Pulp Fiction
Bekarty Wojny
Kill Bill 2
Wsciekle psy

Pozdrawiam :]