PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33200}

Kill Bill

Kill Bill: Vol. 1
2003
7,4 384 tys. ocen
7,4 10 1 384440
7,9 92 krytyków
Kill Bill
powrót do forum filmu Kill Bill

Średnio udana produkcja Tarantino.
Wolna akcja, kiczowatość która niestety ale mi nie przypasowała. Wybijanie kolejnych zbirów stało się po pewnym momencie nudne.
Za to na szczęście mamy Rodrigueza który robi super filmy. Grindhouse planet terror, od zmierzchu do świtu i macheta są tak odjechane, kiczowate i z zajebistym humorem, że te pseudopoważnokiczowate filmy pokroju kill bill tarantino może schować.
Ps. Kocham Pulp Fiction, Bękarty wojny i Jackie brown.

Z sentymentu do Tarantino i za dobre motywy muzyczne dostaje ode mnie ocene 6/10.

użytkownik usunięty
NietypowyKonsument

Też tak uważam, chociaż w jednej recenzji pisali, że to pastisz filmów o zemście i sztukach walki, a więc nie do końca poważny. Niektóre rzeczy byly fajne, motyw zemsty, wątek Ishii O'Ren, Mistrza Pai Mei. Ale reszta? Jedna Białaska pokonująca dziesiątki Azjatów? Mafia tworzona przez same kobiety i szefa erotomana wykorzystującego podwładne, z debilowatym braciszkiem szefa jako zastępcą? A na koniec mała rozpieszczona królewna i cukierkowy happy end? Blee! No i ten tytuł nieszczęsny, zdarzyło mi się zobaczyć jedną z fajniejszych scen u znajomego na kompie i pytam go, co ogląda, jak mi powiedział "Kill Bill" i że "ona ich wszystkich zabije" to mi się wydawało, że sobie ze mnie jaja robi... Pozdrawiam