PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33200}

Kill Bill

Kill Bill: Vol. 1
2003
7,4 384 tys. ocen
7,4 10 1 384468
7,9 92 krytyków
Kill Bill
powrót do forum filmu Kill Bill

W koncu po 6 latach spiaczki rezyserskiej obudzil sie jeden z ciekawszych tworcow amerykanskiego kina. Ze zyje i ma sie chyba dobrze (?) na wlasne oczy zobaczylam tylko w srodku tego bezplodnego okresu, kiedy z bialym okiem i rozwiana sutanna przemknal kilkakrotnie w filmie Maly Nicky. Film Kill Bill byl dla mnie przed obejrzeniem spora zagadka, gdyz opinie o nim byly wyjatkowo zroznicowane. Ja nie zawiodlam sie absolutnie. W filmie odnalazlam wiele elementow ktore tak lubie u Tarantino, a procz tego sporo nowosci. Genialnie realistyczne zdjecia, brawa dla operatora.
Swietna scenografia, szczegolnie w scenie *zimowego ogrodu*. Z niecierpliwoscia czekam na dokonczenie/zakonczenie opowiesci ;)

ocenił(a) film na 9
zlo

na szczęście...
A ja go widziałem też przypadkiem w odcinku serialu "agentka o stu twarzach" (alias). No czymś na życie trzeba było zarobić... :-) Na szczeście wrócił jako reżyser i to w najlepszej formie!!!

użytkownik usunięty
Atom

Migacz ;>
Hm...nie wydaje mi sie, ze moglby na tym sporo zarobic ;>> Imho albo *miga sie* na ekranie dla kogos znajomego i lubianego, kto o to poprosi...albo z czystej zabawy (patrz moj przyklad, faceta z baru w Desperado czy wsluchaj sie w glos automatycznej sekretarki w Jackie Brown).