PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33200}

Kill Bill

Kill Bill: Vol. 1
2003
7,4 384 tys. ocen
7,4 10 1 384440
7,9 92 krytyków
Kill Bill
powrót do forum filmu Kill Bill

Pod przykrywką wyjatkowych ujeć, gestów kryje sie bardzo przecietne kino a ten film jest na to dowodem

ocenił(a) film na 10
mateuszziomal

kolejny błąd.......

Ronnie8

mozna jasniej?

ocenił(a) film na 10
mateuszziomal

widzowie którzy oglądają ten film tylko po to by go obejrzeć mogą mieć identyczne zdanie co twoje. że film jest zwyczajny, nie robi wrażenia. że humor razi przeciętnością, ale dla takich widzów jak ja, ten film wyraża swe piękno do muzyki i sztuki jaka w nim drzemie, sztuki daleko wschodniej i jej języka. lubie takie przepełnione fantazją filmy akcji, ale szanuje twoją wypowiedź, ten film może być przeciętny obok innych geniuszy filmowych

Ronnie8

Tak muzyka w filmach tarantino jest szczególna ale co sie tyczy sztuki dalekowschodniej to jest to (jak dla mnie) jedynie fascynacja reżysera z własnymi dodatkami. Co on chciał przez to pokazać nikt nie wie ale kazdy fan będzie mówił że to fantazja tarantino i jego specyficzny klimat. Jeśli tak to W11 też ma swój specyficzny klimat.

ocenił(a) film na 8
mateuszziomal

otóż chodzi o to, że Tarantino swoimi filmami nic nie chce pokazać, on po prostu bawi się kinem, wykorzystuje ograne motywy i bawi się nimi. To ma być rozrywka. Jak to powiedział mój promotor: Tarantino wychodzi z założenia, że życie w cyrku jest fajniejsze niż poza cyrkiem. Tarantino ma własny cyrk, w którym wszystko jest o wiele bardziej przerysowane niż w 'prawdziwym świecie' mogło by być.

ocenił(a) film na 8
marjan_3

tym więc sposobem nie czuję się oszukany, jak wybieram Tarantino wiem, że nie czeka mnie filozoficzna jazda, jakaś ideologia itd. chcę po prostu zobaczyć, jak on widzi klasyczne schematy i tyle ;)

mateuszziomal

ależ oczywiście, że w11 ma swój specyficzny klimat, jak wszystko. Natomiast nie wiem czy widziales kiedyś jakikolwiek inny film tego reżysera. Kill Bill to film akcji w ujęciu Quentina, np. bękarty wojny - to film historyczny , ale w jego ujęciu, tak też jesr z komedią itd. Nie wiem, dlaczego nie rozumiejąc podejścia tego rezysera do sztuki, mówisz coś, co jest niczym ocena 5latka. Nie musi ci się to podobać, ale uzasadnij to tym, że nie podchodzi ci oryginalne podejscie reżysera do sztuki filmowej, a nie, że jest to czysta forma rozrywki.

Bee24

"Kill Bill to film akcji w ujęciu Quentina, np. bękarty wojny - to film historyczny , ale w jego ujęciu, tak też jesr z komedią itd"-popacój nad składnią a potem podyskutujemy

mateuszziomal

mam licencjat (póki co) z filologii polskiej, wiec skladnia nie jest moim problemem. Zwyczajnie bylam zmeczona i roztargniona, poza tym nie wiem czy koniecznym jest , abym się tłumaczyła, nie mam na to najmniejszej ochoty :)

użytkownik usunięty
mateuszziomal

film genialny 10/10 a Tarantino to mistrz

a ja jestem wróżka zębuszka

użytkownik usunięty
mateuszziomal

akurat ten film jest dowodem na genialność i wszechstronność Tarantina gdzie pokazuje że nawet w samurajskim kinie akcji świetnie sobie radzi

z czym konkretnie sobie swietnie radzi?

ocenił(a) film na 9
mateuszziomal

Z gatunkową syntezą kina samurajskiego, kung fu i spaghetti westernu, w swojej autorskiej formie stylistycznej, naszpikowanej aluzjami i odniesieniami do innych filmów.

gowniarz_wyniosly

każdy człowiek może stworzyc swoją autorską wersję stylistyczną czegokolwiek ale nie znaczy, że jest to dobre

ocenił(a) film na 9
mateuszziomal

No ale ta jego, jest.

gowniarz_wyniosly

dla ciebie dopisz

użytkownik usunięty
mateuszziomal

to było obiektywne stwierdzenie