PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33200}

Kill Bill

Kill Bill: Vol. 1
2003
7,4 384 tys. ocen
7,4 10 1 384468
7,9 92 krytyków
Kill Bill
powrót do forum filmu Kill Bill

Ten film jest z góry skazany na sukces !!! ten facet wie co robi

Deedogg

zgadzam się

ocenił(a) film na 9
Analog

Bardzo mi się podobał vol.1 (jutro obejrzę vol.2). Bardzo mi się podoba fabuła..
Jeżeli ktoś lubi duży rozlew krwi (obcinanie głów, rąk, nóg.. ;d) to polecam.

użytkownik usunięty
ArcadioN_filmweb

masz cos z glowa

ocenił(a) film na 10
Deedogg

Świetny film! ;]

ocenił(a) film na 3
Deedogg

Większość uważa, że jest dobry, ponieważ zrobił go Tarantino.
Gdyby nakręcił go inny reżyser prawdopodobnie nie przekroczył by średniej 4.
Zwyczajna masakra.
Ani zabawne, ani poruszające, ani emocjonujące.

ocenił(a) film na 7
fallbackdown

Uważam, że jeśli zna się i kocha materię w której porusza się Tarantino, to nie można stwierdzić, że ten film jest zły. Jeśli nie zna się tej materii, to też nie można stwierdzić, że ten film jest zły. Polecam obejrzeć w oryginale i zwrócić uwagę jak niezwykle i kunsztownie napisane są dialogi. Nie można nie docenić tego filmu choćby za kostiumy, wnętrza i plenery. Zdjęcia, reżyseria, MUZYKA (czyż Tarantino nie zna najlepszych piosenek i utworów?)... wszystko w tym filmie jest dobre. Tarantino trzeba rozumieć, to jak bawi się konwencją. "Kill Bill", "Death Proof", "Jackie Brown" czy "Pulp Fiction" to jedne z najlepszych filmów jakie widziałam.

sicksister

Podpisuje sie pod sicksister - masz rację :)

ocenił(a) film na 6
sicksister

jestes poprostu fanatykiem tarantino - ale obiektywnie rzecz biorąc (OBIEKTYWNIE !) film jest do bani... nie bojmy sie tego powiedziec.
Dawno nie zdarzylo mi sie przysypiać na filmie przy 20min scenach walki...

Poczatek mi sie spodobał ... szybkie zwroty akcji bez zapowiedzi (strzał z płatków :D) ale potem bylo coraz nudniej...

a co do piosenek to zapewne on ma od tego ludzi - poza tym - utwor bang bang ma lepsze wersje - chocby the racounteurs :)

pozdro

karlwerner

Akurat to że Tarantino ma ludzi od wybierania piosenek do filmów do powiedziałeś straszną głupotę !! Chociaż nie będę jakoś heroicznie bronił soundtracku do Kill Billa bo uważam że chociaż jest świetny to jednak najsłabszy z wszystkich QuentinaT (mówię o soundtracku rzecz jasna:)