PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=652536}

Klątwa Jessabelle

Jessabelle
2014
5,5 33 tys. ocen
5,5 10 1 33202
4,9 7 krytyków
Klątwa Jessabelle
powrót do forum filmu Klątwa Jessabelle

ale chcialbym sie podzielić z wami spostrzeżeniami , film opiera sie na strasznie naiwnych schematach : laska po strasznych przejsciach , wypadek samochodowy , śmierć matki , później ojca , na wózku inwalidzkim a mimo to przepiekna czarująca uśmiechnięta powiedzialbym nawet że sexy, moze ktos da sie na to nabrac ale dla mnie jest to już naiwna proba podebrania widza tym jakie to nieszczescie spotkalo glowna bohaterke a zarazem jaka to niby wspaniala osoba , czy ktos jeszcze odniosl takie wrazenie ????? ze w prawdziwym zyciu to sie delikatnie mowiac nie zdarza , chociaz chcialbym aby tak bylo ale niestety tak nie jest, osoby na wózku nie są sexi niestety ( life is brutal ) ba nawet osoby w pełni sprawne nie sa w stanie tak doskonale radzic sobie w zyciu jak głowna bohaterka , no ale zobaczymy co bedzie dalej , jak chcecie to komentujcie ;)

ROBERTHUNT

Posty takie, jak twój, powinno się na początku oznaczać, że zawierają spoiler - tzn. zdradzają fabułę... Niektórzy nie lubią czytać wiedzieć, co zobaczą na filmie, zanim go obejrzą.

ocenił(a) film na 5
ROBERTHUNT

Wybacz, ale powiedzenie, że osoby na wózku nie są, czy też nie mogą być seksi, to idiotyzm. Nie szufladkuj ludzi.
Co do reszty to nie wiem, nie widziałam filmu.

uciekam_na_marsa

tak tylko ja zdaje sobie sprawe jak trudno jest takim osobom, i z o ile wiekszymi problemami muszą się borykać na codzień. To w tym filmie zostało to tak pokazane : Piękna , uśmiechnięta dziewczynka "ZAWSZE" z nienaganną fryzurką i makijażem radośnie popylająca na wózku a jedynym jej problemem jest to że ktoś ją od czasu do czasu musi przenieść ( innych nie dostrzeżono.... ) ktoś naprawde mogłby pomyśleć że tacy ludzie to nie mają większych problemów i spokojnie mogą samotnie funkcjonować. Moim zdaniem ktoś po prostu zaproponował " A może żeby było bardziej dramatycznie to posadźmy ją na wózku....????? Świetny pomysł, tak zrobimy.......Siedzi??? Siedzi...Dobra dawać te duchy....!!! "
sorry ale troche to naiwne jak dla mnie

ocenił(a) film na 5
ROBERTHUNT

Pominałes pewien aspekt,to jest film fabularny,w tym wypadku horror.Dlatego przedstawione sceny pokazują takie a nie inne elementy z zycia głównej bohaterki,nie ma najmniejszego sensu by dodawać scen skupiających się na tym jak radzi sobie ze swoją tymczasową niepełnosprawnościa główna bohaterka(to temat na dramat).Twoje zarzuty sa conajmniej absurdalne.

ROBERTHUNT

Wybieram się dzisiaj do kina,nie ukrywam jestem ciekawy...

ocenił(a) film na 6
ROBERTHUNT

Oczywiście,że masz rację z tym iż ona nie wyglądała na wielce smutną faktem iż straciła dziecko,chłopaka ojca a sama prawie straciła życie ale przecież te tragedie były tylko nawiązaniem do głównego wątku,więc osobiście przymknęłam na to oko .W końcu to nie dramat o stracie bliskich a horror ,nie ma się co doszukiwać wielkiego sensu w filmie o tematyce duchów ,demonów itd.