PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=227963}

Kochałam Annabelle

Loving Annabelle
2006
6,5 7,4 tys. ocen
6,5 10 1 7396
Kochałam Annabelle
powrót do forum filmu Kochałam Annabelle

Postanowiłam dodać nowy temat odnośnie naszych branżowych filmów.Pomyślałam,że tematyka branżowego kina jest tak wielka, bo dotyczy również filmów dokumentalnych,seriali czy nawet bajek ,więc proponuje by nadal chętne osoby podzielały się sugestiami na temat obejrzanego filmu z naszej dziedziny.Uruchomię też własny spis filmów z każdej z tych dziedzin,jak również te które posiadam z napisami..Pozdrawiam .Greta

ocenił(a) film na 8
justinmep

Off topic, ale zapewniam, że warto kliknąć :
http://www.youtube.com/watch?v=btuxO-C2IzE

miss_russ

super, też chcę takiego kolegę...!

ocenił(a) film na 10
miss_russ

Słodziutki ten Krystian :) Też takiego bym chciala, choc...pogłaskac :)

ocenił(a) film na 6
calisha_88

A propos A marine story, też się zawiodłam - po Everything Relative i The Gymnast spodziewałam się więcej po Dreyi Weber - no ale też nie było najgorzej, widziałam gorsze "branżówki". A tym, którym spodobał się wątek służby w marines i homoseksualizmu, polecam świetny film z bardzo dobrą kreacją Glenn Close "Serving in Silence: The Margarethe Cammermeyer Story"

ocenił(a) film na 8
miss_russ

Nowy szwedzki film na horyzoncie pt. "Kiss me/Kyss mig", troszkę przypomina mi "Imagine me & you"
http://www.afterellen.com/column/morning-brew/2011-03-30

ocenił(a) film na 10
miss_russ

Zapowiada się ciekawie. Milo by bylo gdyby byl w stylu Imagine me & you. Dawno takiego filmu nie widzialam. Jak napisze "mam ochote na takiego" zabrzmi glupio ale coz.... Mam ochote na takiego :))) Takze....czekam do Augusta :)

http://www.filmweb.pl/film/Freeheld-2011-584748 również bym chciala zobaczyc.

ocenił(a) film na 7
calisha_88

też czekam!!!

użytkownik usunięty
justinmep

cudowny wątek. Wykorzystam go do dobudowywanie mojej listy filmów o tematyce lesbijskiej :) http://www.imdb.com/list/eBT6jcqCQ-w/

ocenił(a) film na 6

mam pytanie z nieco innej beczki;-) kilka lat temu słyszałam piosenkę była po francusku, nie pamiętam ani kto śpiewał (kobieta) ani tytułu, pamiętam, że klip był o tym jak starsza kobieta zakochuje się w młodszej albo odwrotnie;-)
jest chata w zasypanych sniegiem górach,psy... i młodsza wyjeżdża z domu kolesia, żeby być ze starszą. Wie ktoś co to za utwór?

_Ripley_

hehehhe fajny opis ;P
zapewne chodzi ci o Bonnie Tyler i Kareen Antonn http://www.youtube.com/watch?v=5GSfNVbNIwg ... ehh ten francuski...
pozdro

ocenił(a) film na 6
fraglespb

dzięki wielkie, niestety na YT ten clip jest zablokowany, pamiętasz może tytuł utworu żebym mogła go gdzieś indziej poszukać? ;-)

ocenił(a) film na 6
_Ripley_

ha, niezawodny filmweb.
klip zablokowany w polsce. Ale to http://www.youtube.com/watch?v=ryjZjI-E024 - powinno ci dzialać

_Ripley_

no problemo "Si Demain" :D

ocenił(a) film na 6
fraglespb

właśnie miałam napisać, że już znalazłam;) dla innych zainteresowanych:
http://www.youtube.com/watch?v=ryjZjI-E024&feature=player_embedded

ocenił(a) film na 8
justinmep

Polecam 6 odcinek 1 sezonu serialu "Partnerki/Rizzoli & Isles" pod tytułem "I kissed a girl" :)

ocenił(a) film na 7
miss_russ

ja jeszcze muszę nadrobić odcinek 4,5 i 6 :P a widzę, że szósty tym bardziej ;-) chyba do snu dzisiaj sobie włacze, tylko boje sie ze zasne juz na literach poczatkowych pierwszego bo tak mi sie chce spac po 3 dniach tuptania w butach po inowroclawiu. bu miss_russ bielsko przegralo puchar :( jak dla mnie i wielu innych osob one wygraly, nie trzeba miec pucharu by o tym wiedzialy w podswiadomosci jak i kibice tych dziewczyn ktorzy wiedza co tzn na dobre i na zle, wspieraja od pierwszego meczu, pierwszej pilki (a nie jak wiekszosc przyjechalo tylko w ostatniej chwili na final bo nie wierzyli ze dziewczyny ograja piatkowych i sobotnich rywali). Miały trudniejszych rywali po drodze do finalu (dabrowa talent i szkola trenerska, atom bogaty klub) i juz poprostu na niektore skonczenie pilek z muszyna (klubem pelnym gwiazd polskiej jak i holenderskiej reprezentacji) zabraklo juz sil, przegrac z nimi pomimo ich kontuzji i braku takich pieniedzy jak ma muszyna czy atom, wielkich nazwisk (bo nie ukrywajmy ze w bielsku to góra 3 osoby znacza wiele, a nie z 12 jak w muszynie) to jak wielki zaszczyt ze bylo sie na tym meczu. Muszyna po meczach z pila i centrostalem zbytnio sie nie napocila, to jakies ustawione bylo losowanie, bez kitu :-( no nic wierze w obrone tytulu mistrza polski!!! jak cholera!!! :D ale mały off top :P

ocenił(a) film na 6
Lara_Perkins

mam kolejną zagwozdkę;-) film prawdopodobnie skandynawski, choć głowy za to nie dam. Dwie starsze babeczki prowadzą pensjonat, narratorem był mały chlopak, którego do jedniej z nich przywiózł dziadek ta starsza zaczyna chorowac, ma guza w piersi.. pracuja u nich dwaj geje...w sumie wesoly i ciepły film, jedna z nich jest ruda i ciagle potargana:) taaaaaa tyle się dowiedziałam na temat tego filmu i nie potrafię - po takim opisie - nigdzie go znaleźć ale liczę, że jak zawsze znajdzie się tutaj bardziej zorientowana dusza i pomoże;-)

ocenił(a) film na 6
_Ripley_

jak widzę, nikt nie widział nikt nie słyszał o tym filmie ;-)

ocenił(a) film na 7
Lara_Perkins

UWAGA!!!!!!!!! SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! CHIRURDZY 7x18 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SPOILER!!!! NIE WIDZIAŁEŚ POMIŃ POSTA :D !!!!!

Szczerze napiszę, że poraz pierwszy jakikolwiek serial mna tak poruszł jak dziś!!!! Odcinek specjalny musicalowy serialu.... muzyka przepiękna, a na dodatek odcinek cały poświęcony parze lesbijek Callie i Arizony (ta para ma watek juz od 4 sezonu bodajże jak dobrze pamiętam, tym podwójnie chętnie, wręcz niecierpliwie czekam wciaz i wciaz na kolejne odcinki :D)! Dziś tak mnie trzymał w napięciu, płakałam, przeżywałam i cieszyłam się happy endem na koniec odcinka!!! Boże twórcy przeszli samych siebie!!!!! Najlepszy odcinek całej sagi chirurgów do tej pory, już lepszego się nie spodziewam bo poprostu nie można nakręcić już z czegoś hiper najlepszego lepsiejszego ;-) Wspomniana para spodziewa się dziecka, w serialu mamy do czynienia z pewnym trójkatem bo Callie spodziewa sie dziecka lekarza Marka (z ktorym sie przespala jednej nocy po chwilowym zlamanym sercu). Smieszne sytuacje, powazne decyzje, droczenie sie, przekomarzanie, kłótnie to norma u tej trójki :-) W tym odcinku para wybiera sie na weekend by odpoczac, maja wypadek, Callie zostaje ciezko ranna, Arizona jest w ogromnym szoku (przed wypadkiem spytala czy Callie za nia wyjdzie) zagrozone jest rowniez zycie dziecka, przez caly odcinek mamy do czynienia z piekna muzyka spiewana przez aktorow, losy sa tak ukazywane ze ehhh napiecie siega zenitu, piosenki czasem myla nasze przeczucia co dalej sie wydarzy bo maja dwa ukryte wyjscia.. ajjjjj teraz na kolejny odcinek musimy czekać do 24.04 buu :( POLECAM!!! Widziałyście? Podobał się? :-) lubie seriale z watkami L.! bad girls i ten narazie nr 1!

ocenił(a) film na 7
Lara_Perkins

tutaj możecie obejrzeć online ten odcinek z polskimi napisami.. http://dhost.info/callietorres/forum/viewtopic.php?p=10423#10423

Lara_Perkins

o kurde!!!!!! dawno tego nie oglądałam już. od jakichś 3 lat... :/ i teraz przez ciebie muszę to wszystko nadrobić bo ciekawa jestem jak do tego doszło... tak więc DZIĘKI!!!;P
odcinek świetny!!!! ogólnie jestem zaskoczona popisami wokalnymi!!! lol Callie w końcowym utworze porywa!
nie lubię cieszyć się przedwcześnie, ale mam nadzieję że i dziecko i mama wydobrzeją. no i szkoda że M & D dalej bez dzidziusia....
odcinek w 3 częściach dostępny również na YT bez napisów.

ocenił(a) film na 7
fraglespb

napewno będzie ślub.. bo foty z planu w necie kraza juz ;-) ale jak to w serialu dramatów i tak w 8 sezonie nie zabraknie ;-)

ocenił(a) film na 8
miss_russ

Szykuje się nowy film Nicole Conn "A perfect ending". Film na razie jest w fazie post-production. Ciastek nie zabraknie :)
http://youtu.be/EPIVgIdy9XQ

ocenił(a) film na 10
justinmep

http://www.filmweb.pl/film/80+dni-2010-561659 Ktokolwiek widział? Ktokolwiek wie coś o nim? Wydaje się byc całkiem sympatyczny :)

ocenił(a) film na 9
calisha_88

Nie widziałam, ale coś tam słyszałam o nim podczas festiwalu LGBT aaa słyszałam dużo pozytywnych opinii a i trailer wyglądał dość obiecująco. Jeśli mieszkasz w okolicach Warszawy to polecam wybrać się do kinoteki bo akurat grają go do 21.04 a na dużym ekranie film nabiera zupełnie nowego smaku:)

ocenił(a) film na 10
Daylight1987

Niestety nie mieszkam w okolicach Wawy... a szkoda. U mnie nie graja.

ocenił(a) film na 10
calisha_88

obejrzałam niedawno I can't think straight ... bardzi mi się spodobał... macie jeszce coś w podobie ? to w 80 takie sobie ... pozdrawiam wszystkich ;D

ocenił(a) film na 7
Nicia1994

hmm trudno o podobny film w latach ówczesnych z dwiema tak pięknymi i chemicznymi na ekranie aktorkami :-) może zerknij na ich drugi film (lecz dziejacy się w latach ubiegłych) "The world unseen" mi się bardzo podobał. Ja też czekam na podobne filmy.. takie z widoczna chęmia, wiezia miedzy aktorkami.. zabawne, zaskakujace, ciekawe na tyle ze ogladam i chce wiecej.. no i przede wszystkim dobra, dobrana muzyka i całe tło, bo bez tego dla mnie film będzie przeciętny.. TO CO PLANUJA JAKIS TAKOWY NIEBAWEM NAKRECIC? hehe ;-)))

ocenił(a) film na 10
Lara_Perkins

powiem tak ... niepotrzebnie zrobili "The world unseen" gdyż moim zdanie mogli juz zrobic 2 czesc filmu "I can't think straight". Ten film ("The world unseen") stwierdzam ze taki sobie ;D Ale to juz tylko moja opinia ;D

ocenił(a) film na 7
Nicia1994

no nie żartuj, fajny, moze nie zadna rewelacja czy cos, ale dobry napewno :D bede go bronic :P a co do I can... to co niby mieli nakrecic dalej? :D starania o dziecko.. mysle ze to byloby za slodkie i nie mieliby pomyslu na dalsze losy.. zycie w realu jest urocze gdy jest slodkie w wiekszosci czasu.. ale film musi byc ciekawy od poczatku do konca.. mysle ze sam lukier by nie przeszedl.. bylby zjechany jak gry weselne przez wielu (choc jest przepieknym jak dla mnie filmem) a to tylko moje zdanie ;-)))

Nicia1994

hej!
ja się z Tobą zgodzę. obejrzałam najpierw "I can't..." a potem "the w..." i stwierdziłam że jakoś mi się ten drugi źle oglądało z racji na tą sama obsadę... wiem, wiem piękną ;P ale, jakoś mi to nie spasowało. A ponadto film średni, tak na prawdę to nic w nim ciekawego nie było... druga część "I can't..." mogła się rozkręcić, można tam było zaszaleć, trochę namieszać czy coś (jak to w komediach romantycznych tudzież telenowelach xD ) i jak dla mnie było by ciekawiej.
jak zagrają razem jeszcze w trzecim filmie to będzie tak jak w polskim "męskim" kinie Szyc-Adamczyk, Adamczyk-Szyc itp itd ;P
pozdrawiam

ocenił(a) film na 8
Nicia1994

"The world unseen" jest filmem dużo lepszym od "I can't think straight" i to przez tematykę właśnie. Może nie rozumiesz problemów poruszonych w tym filmie, nie wiem jak inaczej wytłumaczyć opinię, żę film jest słaby i nie powinien powstać...

ocenił(a) film na 10
miss_russ

Napisałam, że taki sobie, czyli ujdzie ... żadnej rewelacji i żadnej kichy wiec wszystko git tylko po prostu średni (moim zdaniem). Po prostu jest ... ale obejrze go jeszcze raz i wczuje się w klimat i może jeszcze zmienię opinię ;D

ocenił(a) film na 10
Nicia1994

Szczerze powiem, iż I can't think straight bardziej mi się podbało, ale chyba dlatego, ze akcja filmu toczy się w czasach uwczesnych. Jednakże nie ujmuje to w niczym The world unseen, który rownież uważam za bardzo dobry. Kwestia gustu. Wszystko zalezy od podniebienia filmowego :))) Jak zawsze.

Jestem świeżutko po obejrzeniu House of Boys, który polecam. Jak sama nazwa wskazuje, film o chłopcach, nie dziewczynkach :) Moim skromnym zdaniem świetny. Muzyka elegancka.

ocenił(a) film na 7
calisha_88

dokładnie mam podobne zdanie co do I can't.. i The world.. ja długo sie zastanawiałam który lepszy.. a i widziałam oba po jakieś 3-4 razy napewno! czekam na więcej bo po takich filmach mam niedosyt zawsze :P ja ostatnio samotny mężczyzna obejrzałam i przyznam że mi się bardzo podobał :-) lubię bardzo colina firtha jego każda rola mi się podoba.. bo facet poprostu umie grać, wczuć się w grana postać wyśmienicie! a no i genialna jak zawsze rola Julianne Moore.. mam słabość do swoich ulubieńców :D ale pomimo tego film genialny sam w sobie ;-)))

ocenił(a) film na 10
Lara_Perkins

Colin zagral wyśmienicie, zreszta jak zawsze :) Film świetny. Chciałabym książke przeczytac. Ostatnio nadrobiłam w formie mbooku 'Złodziejkę' i jestem w trakcie czytania 'Pod osloną nocy' równiez na telefonie. Oczywiście w wersji papierkowej też posiadam :) Nie ma to jak miłe chwile z ksiązką na wykładach czy w pociągu :) szkoda ze juz sie skonczył- wykłady :)

ocenił(a) film na 10
calisha_88

Wracając do książek, o ile film Fingershmit podobał mi się baaardzo, ksiązka nie była juz taka wciągająca, może dlatego, iż znałam cala intryge i nie zrobiło to na mnie takiego wrazenia jak film, gdzie niczego sie nie spodziewalam. Podobno "pod osłoną nocy" ma wejść na ekrany, juz sie nie moge doczekać. Nie zapominam tez o "muskając aksamit"- książka cud miod malina, w przeciwieństwie do filmu. Jak dla mnie 'muskajac aksamit' to najlepsza książka Sary.
'Niebanalna więź'- nie wytrwalam do końca książki, a i film był....słaby.

ocenił(a) film na 7
calisha_88

co do twórczości sary i filmów na podstawie tych dzieł to powiem tak.. Najpierw widziałam Złodziejkę w tv.. traf chciał że nie od poczatku.. mama ogladala (dobrych kilkanascie lat temu).. wiec ja w szoku co ona tam oglada ;D i mnie wciagnal.. potem powtorzyli w tv dwie czesci (bo je dzielili bo za dlugi okolo 3h ma przeciez ;) wiec sobie obejrzałam.. nadal jest jednym z moich ulubionych, w pierwszej piatce napewno jest :-) potem obejrzalam tipping the velvet mini serial 3 odcinkowy bodajze? tez mnie wciagnal bardzo, tamte lata, kreacje, dobrze zagrane postacie, intrygi :-) to co lubie i mnie kreci. potem dlugi czas pustka az wreszcie dorwalam pierwowzór ksiazke "złodziejka" i miałam troche inaczej niz Ty :-) pomimo ze wiedzialam co bylo w filmie na pamiec to ksiazke czytalam z wielka przyjemnoscia, widzialam juz w wyobrazni prawidlowe twarze ;-) a i ksiazka w wielu szczegolach roznila sie od filmu, moze nie w tych kluczowych momentach, ale duzo dokladniej obrazowala wszystko niz film. Milo wspominam ta ksiazke, bo gdy cos papierowego sprawia ze mam ciarki w brzuchu tzn ze jest dobrze napisane i ze przezywam to co czytam :-) Potem dorwałam kolejna ksiazke oczywiscie "Muskajac aksamit" :P i tu moze zaskocze nie jedna z was, ale dla mnie ksiazka nie była tak dobra jak film :-) Przy złodziejce można dyskutować dla kogo lepsza ksiazka czy film, bo obie wersje sa naprawde dobre i z wagi tego kto co ogladal pierwsze moze miec znaczenie, ale w tym drugim przypadku jak dla mnie film jest lepszy, choc ksiazke tez przeczytalam uwaznie, bo braku wciagania w siebie nie mozna jej zarzucic. Mam w formie ebooka "Niebanalna wiez" ale jednak wole czytac ksiazki starym sposobem i dzwigac cegielki wszedzie ze soba, wiec z czasem dorwe ksiazke w łapki ;-) A co do filmu "Niebanalna wiez" szczerze przyznaje ze nawet nie wiedzialam ze istnieje :D dzieki zatem za informacje.. ha! tylko teraz pytanie.. obejrzec najpierw film czy przeczytac ksiazke? ;-)

ocenił(a) film na 7
Lara_Perkins

właśnie dostałam olśnienia, przypomniały mi się fragmenty muskajac aksamit z ksiazki.. jak pomiedzy tlumem ludzi sie spotkaly i ta cala intryge i jak przezywalam ta ksiazke strasznie, chyba mi sie ksiazki pomylily :-) bardzo dawno temu czytałam, ksiazka swietna zmieniam zdanie :P chyba musze przeczytac jeszcze raz.. choc na ogol nie wracam do ksiazek (do filmow za to dosc czesto jak mam tylko ochote).. po uplywie dobrych 10lat chyba warto przeczytac ponownie!!! bo sito w głowie :(

ocenił(a) film na 7
Lara_Perkins

mysle ze duze znaczenie miedzy porownywaniem ksiazek do filmow ma wlasnie odstep czasowy od obejrzenia czy przeczytnia jednego od drugiego.. w moim przypadku ten odstep zawsze byl kilkuletni :-) moze dlatego patrze troche inaczej i slodze obydwóm :-)

ocenił(a) film na 10
Lara_Perkins

hehe, rozbawiłaś mnie Laro :)
Muskając aksamit- ksiązka jest perełką :) dla mnie.
Złodziejka również jest bardzo dobra, przyezywałam wraz z bohaterami, smialam, przeklinałam :) faktycznie wyobrażalam sobie wszystko tak jak opisałas- dopasowując twarze do postaci. Moim mankamentem jest fakt, iż zawsze najpierw ogladalam film, poźniej czytałam ksiązke. Jednakze co do Niebanalnej więzi- polecam obejrzec najpier film, a ksiązke w ogole odłożyc w kąt. Ale to tylko moje skromne zdanie. Są osoby, które zachwycają sie książką....jak już wcześniej pisałam, wszystko rzecza gustu.
Teraz robię wyjątek i najpierw czytam, poźniej mam nadzieje obejrze 'Pod osłoną nocy' :)

ocenił(a) film na 7
calisha_88

no ja też do tej pory zawsze FILMY najpierw. sprawiam sobie prezent imieninowy i kupuje wszystkie 3 ksiazki sary wlasnie :D przeczytam zlodziejke jeszcze raz (choc ta ma tyle stron ze jak mnie ponownie nie wciagnie to zatrzyma cala reszte :P wiec licze jednak ze znow w swoj swiat mnie wciagnie po dluuugim czasie nieobecnosci - Lara w krainie Sary Waters, brzmi nienajgorzej :D), potem muskajac (tu zapewne wiecej sobie przypomne, bo zlodziejke przez to ze film widzialam kilka razy znam w sumie na pamiec :P i lubie bardzo moment gdy Sue mówi do Maud że jest jej perła :-) Potem zrobie przerwe, albo nie jeszcze inaczej.. Najpierw przeczytam zlodziejke, porownam z filmem ktory mam jak rysuj wymaluj w główce, potem obejrze Muskajac, poczym wezme sie za ksiazke, potem za film poraz pierwszy "Niebanalna wiez" i za ksiazke tez poraz pierwszy :-D no cacy plan juz mam :D odswieze sobie wszystko.. czuje sie jak dinozaur ;-)))

ocenił(a) film na 10
Lara_Perkins

Plan jest- życze wytrwałości :)
Zaszalej i spraw sobie większy prezent, kup jeszcze 4 książke "Pod osłoną nocy" równiez pani Sary :)

ocenił(a) film na 8
calisha_88

O tak, koniecznie kup "Pod osłoną nocy" bo to - moim zdaniem - najlepsza zaraz po "Muskając aksamit" książka Waters. Ciekawa jestem bardzo ekranizacji BBC bo konstrukcja powieści jest niechronologiczna. Widziałam zajawkę w internecie i mam jedno poważne zastrzeżenie, zupełnie nie podoba mi się aktorka grająca Kay, a to moja ulubiona bohaterka z książki...

ocenił(a) film na 7
miss_russ

no juz spytalam wlasnie czy maja i ta ;-) bedzie jedna wysylka hehe

ocenił(a) film na 8
justinmep

Wracając do "Rizzoli & Isles". To chyba najbardziej lesbijski z nielesbijskich seriali jakie widziałam :) Fabuła przypomina mi trochę hiszpański Los Hombres Del Paco z niezapomnianym duetem Pepa & Sylvia... Wracając do "Rizzoli & Isles", Angie Harmon (cud, miód, co za głos) i Sasha Alexander mają taką chemię, że - choć obie aktorki są hetero i grane przez nie bohaterki też pokazywane są jako hetero - zbrodnią będzie jeśli scenarzyści tego nie wykorzystają. W serialu pełno jest podtekstów (trochę jak w Xenie) - te wszystkie spojrzenia, uśmiechy, dotykanie etc. Dość powiedzieć, że w sieci pełno klipów i historyjek z kategorii femslash :) Poniżej przykład :)
http://youtu.be/gP24tkMYEEA

ocenił(a) film na 7
miss_russ

wiesz U. mi również się zdaje że to najwiekszy serial lesbijski z nielesbijskich z mega chemia w powietrzu :D kurczę obie aktorki cholernie do siebie pasuja, dogaduja sie, a kiedy nie to i tak jakas chemia fajna miedzy nimi jest, to cos ze oglada sie z bananem na twarzy i ukryta nadzieja no kiedy cos miedzy nimi bedzie naprawde :P jeszcze przed 6 odcinkiem wyczuwa sie to wszystko, a ogladajac 6 (polecany z reszta przez Ciebie wczesniej) to juz w ogole myslisz ze no wreszcie cos bedzie :-))) jestem po 6 odcinkach, bardzo przypadl mi do gustu ten serial :-))) mogliby go rozwinac w drugim sezonie o romans miedzy nimi.. popieram w 100%, apelujemy do scenarzystów :D i dokladnie jak w xenie, podteksty wyryte mocnym rzemioslem, tylko dla za przeproszeniem (bez urazy) slepców nie widoczne i niewyczuwalne :-) ja chce romansik ;-) Na marginesie jestem dzis po 2 parapetowkach i ledwo zyje :D kochana daleko, ehhh pomarudzic mam ochote, ale moje ja mi nie daje, smile pomimo wszystko grr taka mam zasade :P buu ajuzo :D zoladek boli ktorys drink mi zaszkodzil?! znajome sie kloca jak pies z kotem (para les) zero zaufania w ich zwiazku, co sie dzieje! Musze dzis obejrzec ciekawego.. hmm ksiazek narazie nie mam jeszcze.. ale na cos branzowego mam ochote. Powiedzcie mi jaki tytuł miał taki chyba niemiecki film z bodajze ubieglego roku? gdzie chyba byly postaci nauczycielki gry na fortepianie i uczennicy? nie widzialam a chcialabym obejrzec cos ciekawego. co polecacie z ostatnio widzianych filmow? :-)))

ocenił(a) film na 8
Lara_Perkins

Bardzo dobry jest "Hannah free", ale to raczej smutny film. JUż lepiej obejrzyj online Rizzles :)

ocenił(a) film na 10
Lara_Perkins

Kurcze, chyba jestem jedyna, która nie zna tej pary. Po obronie wszystko ponadrabiam :)
Wyczekuje kolejnej serii Lip Service ;) Dawno Sam nie widziałam.....
'La Tourneuse De Pages' http://www.filmweb.pl/film/Niewykorzystany+dar-2006-315923 Tylko ten film przychodzi mi do głowy, pasujący do Twych wytycznych :) Który stosunkowo nie dawno oglądałam. Ale....on nie jest niemiecki....

ocenił(a) film na 7
calisha_88

Hannah free - widziałam :-) wczoraj z braku laku obejrzałam 'I love you Phillip Morris" z Jimem Careyem i McGregorem. Powiem tak gdyby ktos ten film wlaczyl wyrywkowo potraktował by go słowami "nudny" .. z faktu ze obejrzalam od poczatku do konca i zawsze pomimo wszystko ogladam calutki film.. to przyznam ze ogladalam go nawet z duzym zaciekawieniem co bedzie dalej.. zadne oh ah, ale nie przysypialam wiec cos mial w sobie :P.. może to talent Jima Carreya i grana postac (ile jest sie w stanie zrobic dla drugiej osoby - masakra :D tylko te kłamstwa ehhh i nie pochamowana zadza pieniedzy, ale przez nie Jim miał swietne fachy i sposoby na wszystko;), przyciaga zawsze moja uwage.. albo slodki McGregor w blond włosach.. chwilami zabawny bardzo.. moment gdy Jim skacze na schody ruchome zapamietam na dlugo :-) jedyne to przegiecie tak realnego udawania umierania na AIDS! kuźwa na miejscu Mc'a bym mu takiego splaskacza dała az by nie wstał :D w szoku byłam! A wiecie ze ja jeszcze 6 odcinka lip service nie widzialam :P nie moge znalezc z napisami jakiejs dobrej wersji :-((( ma ktos napisy do "The four Faced Liar"? i do "Elene Undone"? lara_perkins@tlen.pl = jakby co :P