Postanowiłam dodać nowy temat odnośnie naszych branżowych filmów.Pomyślałam,że tematyka branżowego kina jest tak wielka, bo dotyczy również filmów dokumentalnych,seriali czy nawet bajek ,więc proponuje by nadal chętne osoby podzielały się sugestiami na temat obejrzanego filmu z naszej dziedziny.Uruchomię też własny spis filmów z każdej z tych dziedzin,jak również te które posiadam z napisami..Pozdrawiam .Greta
myślę, że nie ma odzewu tutejszych osób co do txt bo po prostu nie mają / nie mamy :) ale szczęścia w znalezieniu :)
Sama chętnie bym obejrzała, ale wygląda, że nie ma angielskich nawet napisów, co dopiero polskich...
no nie wiem czy to dobry pomysł..:)tutaj na forum potrafię zahamować a na privie mogę się rozpędzić i gnać...i co wtedy?:]
może by ktoś polecił cos co ostatnio obejrzał, może być nawet coś z poza branży byle ciekawy, i najlepiej nie miłosny.. muszę się oderwać myślami i to koniecznie. musiałam rzucić pracę, serce mam smutne i potrzebny film jakiś ratunkowy..
hello
no to ja polecam z ostatnio oglądanych z nie miłosnych: "wątpliwość" ze świetną rolą M. Streep, lub "nostalgia anioła", tematyka trudna w obu ale fajne kino.
no i jeszcze "upiór w operze" musical, ale miłosny :)
poza tym "dogville" jedna z najlepszych ról N. Kidman moim skromnym zdaniem albo "zatrute pióro" z odrobiną perwersji w tle ;P
chociaż kurde przydałaby Ci się raczej jakaś komedia... niestety nie widziałam ostatnio żadnej ciekawej... :/
mi na wszelkie "dolegliwości" zawsze pomaga "flashdance" :)
przykro mi z powodu pracy... ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. zobaczysz! A serce nie balon, nie pęknie. ;)
niech moc będzie z Tobą!
Trochę przypadkiem natknęłam się na niemiecki serial z wątkiem branżowym "Hand aufs Herz", w którym jedną z dwóch głównych bohaterek gra Polka, Kasia Borek (blondynka). Enjoy :) http://youtu.be/7hwCRYtiR8U
przypadkiem :D no już mów gdzie Cię nosiło po youtube :P za czym :D hehe Przyznam że nie wygląda na polkę a właśnie na Niemkę, jest strasznie podobna do Franke Potente (znana u nas min z serii Bourne'a, z lęku czy Biegnij Lola biegnij). Kurczę jak jej siostra :-)
już jest w porządku, może to płytko zabrzmi i może źle świadczyć o mnie wg niektórych z was, ale moje serce gdy się zakocha, a nie jest odwzajemnione to nie walczy, bo miłość jest albo jej nie ma, jak jest to się ją pielęgnuję i bardzo się dużo daje od siebie, stara się zawsze uszczęśliwiać, gdy się coś zmienia i tego nie ma z jednej strony.. tzn że to nie jest wielka miłość obustronna. wtedy pomimo że możesz naprawdę kochać tak prawdziwie to nie ma sensu w pojedynkę.. dlatego już jest ze mną dobrze.. no i zawsze jakiś plus nadrobię trochę w filmach ;-) no i już swój plan film/książka/film/książka/film/książka Sarah Waters wdrążyłam w życie.. juz po 50 stronach złodziejki (czytana już trzeci raz w dużych odstępach lat) widać duże braki w (moim ulubionym) filmie.. ale wiadomo.. nie nakręcą wszystkiego w 3h z prawie 500 stronic książki :P Wątpliwość hmm chętnie obejrzę bo lubię M.Streep. Nostalgii Anioła też nie widziałam już tytuł sprawił żeby się nim zainteresować.. Upiór w operze nie mogłam nie widzieć :) bo uwielbiam musicale :D Dogville widziałam i też mi się bardzo podobał, bardzo dobra rola Nicole Kidman! Film sam w sobie świetny, bo akcja dzieje się całego filmu na podłodze z biała farbą :-) Flashdance wstyd się przyznać już dawno miałam przerobić i kurczę nie widziałam w końcu :/ Znajoma mi poleciła Once i August Rush, już mam na dysku, zbieram zapasy ;-) Glee 2 sezon ma pierwszeństwo.. już może być treść miłosna jak najbardziej.. przecież mamy wiosnę więc nie ma co snuć się bezsensu :]
Once i August Rush oby dwa piękne :) Dzis obejrzałam Last Night i również polecam :)
nie wiem czy była mowa o serialu '' Venice the Series '' czy jakos tak, branżowy wątek lub cały serial (jeszcze do tego nie doszłam) i obie Panie bardzo ładne ;) po za tym namiętnie poszukuje " Here come the girls 3'' zbiór kilku krótkometrażowych filmów lesbijskich moze ktoraś z Was sie orientuje gdzie można znależć??:)
oraz do Pań z UK od 17 - do 20 czerwca w Kent pod Londynem największy europejski festiwal dla kobiet (głównie homo:) info www.gogofestival.com polecam!! jak również sierpień barcelona INTERNATIONAL LESBIAN EVENT info www.circuitfestival.net to tak w ramach informacji :)pozdrawiam
Witam. Czytałam ten i poprzedni temat, ale tyle jest tych tytułów, że nie mogę się w tym wszystkim połapać.
Oglądałam "Imagine Me & You" i bardzo mi się podobał. Szukam czego podobnego, lekkiego, żadnych dramatów. Co polecicie?
"Fingersmith" również mi się podobało. Narazie widziałam tylko te dwa filmy.
Z lekkich to "I can't think straight", "Nina's heavenly delights" , "Better than chocolate".
wszystkim którzy mają pracę.. doceniajcie :P nie ma jak przymusowe siedzenie w domu (kombinowałam jak się da by nie zrezygnować ale mus to mus, najlepsze jedyne wyjście :/).. można z nudów zgłupieć, poważnie :/ ehh w 10 dni bezrobocia przeczytałam 3 książki sarah waters.. złodziejkę, muskając aksamit i niebanalną więź.. dwie pierwsze oczywiście najlepsze i nadal twierdze że wiele szczegółów jest ukazanych inaczej niż w filmach (przykładowo w Muskajac Aksamit.. Tony chłopak siostry Nancy w filmie okazuje się gejem, a w książce ma po prostu nową dziewczynę, zmeniono rolę Nancy z Florence w klubie gdzie cały urok zanikł ze zdjęciem i wspomnieniami Kitty, albo zakończenie w filmie dzieje się w teatrze, a w książcę na placu z namiotami, brak również spotkania emocjonalnego na zakończenie z wszystkimi ważnymi postaciami z książki Zeną i Dianą).. co do trzeciej przeczytanej pozycji.. Niebanalna więź.. nie jest aż tak najgorsza.. może dlatego że po raz pierwszy bohaterka książki przypomina mi mnie samą więc z tej strony mnie zaciekawiła.. ale zakończenie jest dwojakie.. muszę przyznać że po takich rzeczach przestaję wierzyć w duchy ;-) czas najwyższy chyba ;P muszę jeszcze tylko film obejrzeć :] no i czekam na kolejne dwie książki Pod osłoną nocy i Ktoś we mnie. Kurczę niedługo nie będę mieć co czytać.. są jeszcze jakieś inne dobre książki o nas dla nas? :-))) wolę zrobić zapasy :D nie ma jak leżeć na balkonie i czytać książki :D tylko ostatnio trochę zimno i mi tę przyjemność nieznośna pogoda odbiera :/ grrr
Przymusowe siedzenie w domu- ileż bym za to oddala :)))
Ale...juz nie dlugo i odpoczne :) Tylko przetrwac nastepny tydzien, obronic sie i.... kilka chwil wytchnienia :)
Książki rzeczywiście odbiegaja od filmów, te pierwsze o niebo lepsze :) Ja niedawno (zamiast uczyc sie do wspomnianej obrony :P ) skonczylam czytac Pod osłoną nocy- kolejna świetna pozycja pani Waters :) Podobnie jak Miss_russ najbardziej podobała mi sie postac Kay :) Po jej przeczytaniu, az ma sie ochote zacząc od poczatku :) Gdyz wydarzenia przedstawione sa wspak, i duzo rzeczy umyka. Z niecierpliwościa czekam na ekranizacje :)
Ktoś we mnie- czas teraz na ów książke :) Ale najpierw muszę ją nabyć :P
A i pochwalę się :))
Zaczęłam oglądać "Partnerki" :)
Co prawda dopiero 3 odcinki widzialam, ale juz się wciągnęłam :)
Pani doktor (?) jest przesympatyczna :P
tak tak tak! Pani patolog jest jak dla mnie bardziej interesująca :] nie ważne ile obejrzałaś, a czy się podoba serial ;-) wczoraj się wnerwiłam z lekka, specjalnie przed snem wrzuciłam sobie "Niebanalna wiez" na dysk i podpiełam do tv, a ten mi napisów nie odczytał chimerycznie :D grrr dziś sprawdzę po zmianie tytułu czy odczyta zanim wyłącze komputer. ehhh. Calisha ja tez lubie w domku siedziec, ale jak nie ma co robic i chcialoby sie wyjsc a nie mozna do 16-17 to jest to masakryczne ;-))) jak sobie znajde zajecia to jest miło, ale jak nagle nie ma co robić aaaaa :P komputerek mi się nawet nudzi :(
Laro, siedzisz karnie w domku do 16-17? Musiałaś coś nieźle przeskrobać :)))
Co do filmu Niebanalna więź....moje zdanie juz wyrazalam....Ksiażki nie przetrawiłam, a ekranizacja nie byla wcale lepsza.
Obejrzałabym jakaś dobra lekka branżówke- jakieś pomysły?
You & I to ten film z Tatu? Juz dawno o nim slyszalam. Niestety nie widzialam, a i nawet nie wiem czy juz nawet jest dostępny.
nie nic nie przeskrobałam, takie życie gdy ma się chorą babcie, ktoś musi z nią zostać, a nikt inny sobie nie radzi, nikt nie ma podejścia i spokojnego usposobienia, boskiej cierpliwości (czytaj Lara anioł) babuszka jest uparta i niezbyt już kontaktowa niestety :( ale spokojnie najwyżej tylko lub aż stracę lata do emeryturki :/ ja już o swojej emeryturze nieźle :D Lekka branżówka? hmm chyba nic nowego z tej dzieciny nie widziałam na horyzoncie :D ja dziś obejrzę sobie niebanalną wieczorem mam nadzieje i jakieś swoje zdanie wyrobie :P a jutro zerknę na "Je Te Mangerais" jak znajdę napisy :((( ma ktoś? buuuuu ;((( POSZUKIWANE NAPISY DO.. "YOU WILL BE MINE"
spoczko nikt nie powiedział, że życie jest łatwe. wolę wychodzić z siebie z nudów i monotonii niż się z drugiej strony martwić, że ktoś sobie nie da rady i babcia będzie się denerwować niepotrzebnie. a tak to jest wesoła chociaż, szczerze tylko ze mną pozostał jej radosny kontakt, wcześniej jej synusiem był mój tato, ale odszedł 8 miesięcy temu, no i wszystko spadło na mnie.. więc już wiesz mniej więcej skąd ten przymus siedzenia w domku. ale chociaż filmy nadrobie ;-)))) we wszystkim złym zawsze jakieś plusy są, wystarczy chcieć je znaleźć :D
Życie pisze przeróżne scenariusze... Przykro mi z powodu Twego taty.
Prosze, zaraź mnie swym optymizmem.
propozycja godna rozważenia :) jam fajna dziewczynka :))) polubisz mnie sybciutko :))) hehehe
hehe nie wątpie :-) nie wiem czemu słowo "jam" w tym zdaniu mi się skojarzyło z piosenką.. http://www.youtube.com/watch?v=cvtb1np-Pt8 to ulubiona piosenka mojej znajomej hehe, śpiewamy ją niej jak się drażnimy lub jest śmiechowato ogólnie :D tak w ogóle Ci wiadomość napisałam na filmwebie. Dobra nowina obejrzałam wczoraj pierwsze pół godzinki niebanalnej (bo tak się złożyło że bratowa jednak wpadła i siedziała prawie do pierwszej w nocy, wycałowała mnie na pożegnanie, cała w szmince byłam i mi się oczy już zamykały po mału) to jak narazie może być, podobała mi się scena pierwszego spojrzenia Poirot przez drzwiczki w drzwiach celi na tą Selinę Dawes.. gdy światło na nią padało z nieba i dy bawiła się fiołkiem. W książcę była ładnie opisana ta scena więc oczekiwałam że jej nie popsują i nie popsuli ;-) małe, urocze, a mnie cieszy :D doceniam filmy nieskomplikowane, proste a które zawsze coś mają co przykuje moją uwagę/ciekawość :] no i nie wiem ta aktorka grająca Poirot (nie wiem czy dobrze piszę bo mogę nie pamiętać, z góry wybaczcie :D) ma coś w sobie co mi się podoba :] takie rysy twarzy ciekawe.. Selina zaś wygląda jak młoda Madonna :-) taki typ bardziej nie mój..
Dziewczyno, jesteś normalnie moją inspiracją :) Optymizm godny samych pochwał i nagród :) Mam nadzieję, że życie Ci wszystkie dotychczasowe smutki wynagrodzi po stokroć.
no więc wiecie jak będzie wam źle to pomyślcie o mnie to pojawi się szybciutko uśmiech i myśl że będzie dobrze ;-)
Obie są świetne, ale mój typ to zdecydowanie Jane :) Chętnie dałabym się jej aresztować :P
a ja chętnie poszłabym na drinka z Panią patolog :D to proponuje podwójną randkę :P
jak dla mnie nie ma lepszej nowiny :P złodziejka to mój ulubiony film :D najjaśniejsza perła wśród pereł :D więc inne filmowe ekranizacje książek s.waters są dla mnie jak miód :D świetna nowinka :-)))
Aresztować bym się nie dala- a głupio zabrzmi jakbym powiedziała iż...chetnie dałabym sie przebadać hahaha :))
Również cieszy mnie ów informacja :)) Jesień już nie długo :P
Laro, obejrzalaś Niebanalną? Jak wrażenia? :)
Dla fanów The Real L Word- ruszył drugi sezon.
jeszcze nie obejrzałam ;P bratowa miała wpaść o 20-21 i coś się spóźnia ;-) 15 po piszę zapytanie czy się pojawi czy nie :D bo ja chce film hehehe. Jedynie plakat do filmu narazie widziałam :D no i ta Pani po prawej naszej wygląda na ciekawą i sympatyczną kobietę, w sumie tak jak sobie ją wyobrażałam czytając książkę :] http://1.fwcdn.pl/po/15/33/461533/7286846.3.jpg?l=1252117522000
The Real L Word - jak dla mnie porażka :) Obejrzałam chyba ze 2 odcinki, głównie ze względu na Tracy (chyba tak się nazywała).
Mnie rownież nie bardzo się podobał.
Ale z braku laku troszke oglądałam, w sumie ze wzgledu dla Whitney - aby zobaczyc coz dziewcze nawyczynia :)
dlatego ten serial już w ogóle zostawiam na sam koniec do nadrobienia :P bo jakoś mnie nie ciągnie po waszych opiniach :D już wolę zwykłe kino ponadrabiać bo nawet wstyd się przyznać jeszcze nie widziałam czarnego łabędzia, incepcjii, nawet shreka forever :D wszystko leży i czeka w kolejce :D bo ja stuknięta wolę po raz 15 oglądać złodziejkę :-) świry jednak istnieją..
Ja ostatnio oglądałaś kompilacje "Hand aufs Herz" z angielskimi napisami, naprawdę fajny serial zrobili sąsiedzi zza zachodniej granicy. Trochę żałuję, że mój niemiecki kuleje :) http://youtu.be/1JrkCm3SNDs
Filmek "You and I" to jest gdzieś dostępny??? Wpadł mi dziś plakat w oczy na youtube :P i zachęcająco wyglądał..
http://www.filmweb.pl/film/Wi%C4%99zy+z%C5%82a-2000-7677 film traktuje o : sadomasochizmie dla bogatych pań... wpływie "złego wychowania" na psychikę człowieka a co za tym idzie również i na postępowanie.
mało tam romantycznych momentów więc jeśli ktoś przede wszystkim tego doszukuje się w filmie to nie polecam, a jeśli ktoś lubi "kontrowersyjne" tematy z odrobinką lateksu, krwi i zbrodni :) to polecam.
[trafiłam na niego przez przypadek w sumie, myszkując po stronie Pety Wilson - "Nikita" xxx ]
oglądałam przyznaje bez bicia kiedyś ze względu właśnie na Pete Wilson :] no i mnie szlak trafił jak ją zamordowali :/ już nie pamiętam całego filmu, ale pamiętam kokieterię Pety, i małe przełamanie Pani policjant :] ogólnie do filmu nic nie mam, jest w takim klimacie w jakim gatunku leży. z braku laku do obejrzenia jak najbardziej :-)