Postanowiłam dodać nowy temat odnośnie naszych branżowych filmów.Pomyślałam,że tematyka branżowego kina jest tak wielka, bo dotyczy również filmów dokumentalnych,seriali czy nawet bajek ,więc proponuje by nadal chętne osoby podzielały się sugestiami na temat obejrzanego filmu z naszej dziedziny.Uruchomię też własny spis filmów z każdej z tych dziedzin,jak również te które posiadam z napisami..Pozdrawiam .Greta
radzę Ci nie ściągać z torrentów, wszyscy użytkownicy otrzymują pismo do zapłaty grzywny 700zł, to i tak dobrze że nie wezwanie na policję na sprawę. taka mała rada od znajomej ;) tu masz więcej o tym.. http://tech.wp.pl/kat,1009785,title,Sciagasz-pliki-Zaplacisz-albo-podadza-cie-do -sadu,wid,13819903,wiadomosc.html?ticaid=1d259
ale peszek jak jestem wśród tych 13 000... O_O ;P powiem że to moja 3-letnia siostrzenica...
ale tak czy siak gdyby tylko chcieli to po adresie IP znajdą każdego pobierającego pliki z neta, z bądź jakiego serwera, pytanie tylko kiedy... :)
dzięki za cynk :)
nie z prywatnych płatnych serwerów jak fileserve, filesonic, hotfile itp.. ;) bo nie maja dostepu do tych pobieranych plików na nich.. przykład? chomikuj ;)
grrrr BLOOMINGTON też nie mogę znaleźć, chyba utraciłam talent do znajdywania tego co mnie interesuje :P
Mail jest poprawnie podany? Wysłalam wczoraj. Za chwile wysyłam po raz drugi :P
julia.r.wasielewska@onet.pl - tak, tak :) nic kurczę nie mam a MUUUSZĘ to obejrzeć.
sprawdź w spamie ;) bo jej nie masz w kontaktach i tam mógł trafić meil z txt :D aż mnie korciło by spytać: "odnośnie bloomington nie doszło, a co w takim razie doszło? ;-))))
dostałam link do strony z branżowymi filmami od jakiejś Foremki i tak się właśnie zastanawiałam czy to może od Ciebie, ale widzę, że jednak nie :P :)
rzeczywiście napisy były w folderze spam, nigdy go nie sprawdzałam :D
lara się nigdy nie myli ;D żartuję.. nie nie ode mnie ;) ja nie piszę do nikogo sama od siebie ;]
to o wiadomości miało iść pod odpowiedź calishy_88, ale moje rozkojarzenie ostatnio przechodzi wszelkie granice... :D
całkiem możliwe... a roztrzepana przy tym... bardziej, niż zazwyczaj a to już przekracza wszelkie dopuszczalne normy :D
Ja już kilkakrotnie wracałam do niego :)
Jeden z lepszych filmów ostatnio :)) Wraz z Kyss Mig :)))
Proszę jak ktoś ma napisy do Bloomington to niech wyśle na maila: misere86@wp.pl
lepiej mi powiedźcie co to za piosenka w drugiej części tego filmiku, nie śmiejcie się ale tytuł i wykonawca wypadł mi z głowy :(( a te konto na YT należy do mnie, wiem parodia :D http://www.youtube.com/watch?feature=player_profilepage&v=wWUa19tLOO0 muszę wiedzieć koniecznie! dzięki dla znawców muzyki ;)))
Od momentu 1:18 to jest piosenka Ivy - Edge of the Ocean... a na początku to chyba jakaś wstawka, ale nie wiem czy to jest Ivy
tak dziewczyny to Ivy :D bardzo dziękuję za odświeżenie mej pamięci :P hehe stokrotne dzięki!!!!
a ja nadal nie wiem gdzie mogę zdobyć KYSS MIG ani Circumstance na to szczególnie czekam :( może ktoś coś podpowie?
http://thepiratebay.org/
z tej strony ściągniesz Kyss mig,
a co do filmu sama Circumstance to sama czekam ;)
dziękuję za link, natomiast mam pytanko to są TS-y? i czy są gdzieś w sieci dobre napisy- jeśli tak to do której z tych wersji? :) a co do Circumstance no kurde nie mogę się doczekać :D
Pozdrawiam :)
Prosiłabym o wysyłanie linków do pobierania filmów/napisów wysyłać na priv, gdyż jeszcze troszke i nam forum zamkną. A tego nie chcemy :)
mam pytanie czy ktoś oglądał ten film? http://www.filmweb.pl/film/Kaliber+45-2006-88838 jak tu jest z wątkiem branżowym? :) warto obejrzeć?
No to będę musiała zaryzykować. Teraz inne pytanie czy któraś z was oglądała "Kochanki- Mistresses"? bo ni groma nie mogę znaleźć napisów do S01e03 :/ bo te Mistresses.S01E03.WS.PDTV.XviD-ANGELiC.txt są niestety tłumaczone jak przez słownik :( może któraś z was posiada?
Mistresses widziałam tylko pierwsze dwa czy trzy odcinki, własnie z powodu braku tłumaczenia reszty, a szkoda, bo zapowiadał sie całkiem fajnie.
calisha_88 no ja wlaśnie mialam już zostawić ze względu na brak napisów, ale no fajne są dlatego oglądam już po ang :) chociaż wolę napisy pl. A tak w ogóle to widzę nawet gdzie nie gdzie tłumaczenia 3 sezonu, czyżby i 3 wyszła? na chomiku widziałam tylko 2 :/
ja widziałam 45 z Jovovich, wątek mi sie podobał i ubolewałam że był krótki :) film bardzo brutalny, więc oglądasz na własne ryzyko ;) Rola Mili jak i czarnoskórej świetne..
tak w ogóle przepraszam za użycie "czarnoskórej", nic nie mam do tej aktorki :) nawet sama bym się cieszyła w bycia w drugim w cieleniu tak piękną istotą ;P nie miałam po prostu czasu zerknąć i przypomnieć sobie jej nazwiska ;)
Natrafiłam na całkiem interesujący film : http://www.filmweb.pl/film/Gigola-2009-496725
Widziała go może któraś z Was, drogie Panie?
Bardzo dobrze zagrany, zarówno pierwszy jak i drugi plan. Choć temat żigolaka płci żeńskiej raczej nie był w moim guście, to film oglądałam do końca z zaciekawieniem i z przekonaniem, że być może coś zaskakującego wydarzy się w końcówce, ale... nie należała ona do najciekawszych. Warto zobaczyć, ponieważ obraz jest dość barwny, klimatyczny i trzyma - przez znaczną część czasu - dość dobry poziom:)
Witaj Karen,miło Cię tu "spotkac":)Własciwie muszę się podpisać pod kazdym Twoim zdaniem j/w. Przez calishe88:) zarwałam pół nocy-byłam nastawiona, właśnie ze względu na temat ,że wyłączę po 20 min.,a tu... ogólnie miłe rozczarowanie:)
Film mnie wciągnął,zwłaszcza jego klimat i te dandysowskie pozy:),Też byłam ciekawa jak ułoży się życie bohaterki,ale niestety- im bliżej końca tym gorzej,jakby w pośpiechu i to denerwujące "rozchwianie" bohaterki.Z moralnego punktu widzenia zakończenie dla mnie fatalne...Pozdrawaim wszystkie Panie:)
Pani Melaniu, bardzo przepraszam- moja wina :)))))
Tak chwalicie, że aż sama dziś zaserwuje go sobie na wieczór :))))
obejrzałam Kyss Mig :) całkiem całkiem, ale widzę że jest przestój i ciężko o jakiś dobry i w miarę nowy film czy serial z branży :/ może macie coś godnego polecenia?
Kyss Mig całkiem całkiem? Dla mnie był rewelacyjny :)))
Oby więcej takich filmów!
Obejrzalam wczoraj "Gigola" i cóz hmn... ani mnie nie wciagnąl, ani nic. Czułam niesmak podczas przygód Gigoly...
Jednak jestem romantyczka, a w filmie nie było ni krzty romantyzmu. Sceny pokazane tak sztucznie, że aż śmiać się chciało.
Końcówka była dla mnie nie zrozumiala, nie wiem jak ona tak mogła....
Jedynym plusem filmu był jego klimat.
No nie,zdecydowanie nie jest to historia dla romantyczek:).Przykro mi calisho88:(nie ma tu historii rodem np. z Anabelle)
Film, przedstawiając życie bohaterki,miał pokazać życie grupy les-trans,alfonsów itp. Paryża lat 60-tych- może nie było w nim romantycznych uniesień,miłości:))) Film powstał na podstawie osobistych przeżyc-widocznie tak to widziała reżyserka
Pani Melanio, nie ma powodu do przykrości :) Film jak film, jeden lepszy drugi gorszy :)))
Pozytywnym aspektem tego dzieła, byly niewątpliwie piękne samochody :)))