Kochałam Annabelle

Loving Annabelle
2006
6,5 7,4 tys. ocen
6,5 10 1 7412
Kochałam Annabelle
powrót do forum filmu Kochałam Annabelle

Postanowiłam dodać nowy temat odnośnie naszych branżowych filmów.Pomyślałam,że tematyka branżowego kina jest tak wielka, bo dotyczy również filmów dokumentalnych,seriali czy nawet bajek ,więc proponuje by nadal chętne osoby podzielały się sugestiami na temat obejrzanego filmu z naszej dziedziny.Uruchomię też własny spis filmów z każdej z tych dziedzin,jak również te które posiadam z napisami..Pozdrawiam .Greta

ocenił(a) film na 9
justinmep

Na youtubie pojawił się 3 sezon mini serialu internetowego Anyone but me. Bardzo króciutki, ale przyjemny dla oka :) http://www.youtube.com/watch?v=k4bKQQp7WcE&feature=relmfu

ocenił(a) film na 8
Daylight1987

Nowy film Katherine Brooks "Waking Madison" - świetny, trailer poniżej
http://youtu.be/88aEKGIxah0

ocenił(a) film na 9
miss_russ

Zapowiada się straaaszzznie <obgryza paznokcie>....ale ciekawie. Tylko ten podkład muzyczny to chyba z jakiegoś innego filmu<myśli>

ocenił(a) film na 8
Daylight1987

Dobry jest też film "Helen" z Ashley Judd i znaną z roli Lary w "The l word" Lauren Lee Smith, trailer poniżej
http://youtu.be/wECz9b4Aj1o

ocenił(a) film na 8
Daylight1987

Podkład z filmu Requiem dla snu , jest również piosenka zespołu Placebo ;)

ocenił(a) film na 10
justinmep

Polecam obejrzeć film Children of God http://www.filmweb.pl/film/Children+of+God-2009-544798
Moim zdaniem bardzo dobry, niebanalny.
Świetna muzyka Reggae.
Niestety jak na razie bez polskiego tłumaczenia...

ocenił(a) film na 7
calisha_88

co do polskiego tłumaczenia to szukam od dawna napisów do "Je Te Mangerais", są tylko angielskie, film z roku 2009 i dziwne że jeszcze nikt nie zechciał ich przetłumaczyć w wolnej chwili :( Pochwalę się że ostatnio wreszcie udało mi się znaleźć ochotę na film branżowy i znalazłam Elena Undone z dobrymi wbudowanymi napisami :] tłumaczyła greta z dopisku na końcu stwierdzam :P Film świetny :-))) i jak to ja lubię happy endy :D i mamy już sierpien "You and I" kiedy ma wyjsc? :P ehh niecierpliwa jestem!

ocenił(a) film na 10
Lara_Perkins

"Je Te Mangerais" i "Rosa e Cornelia" oba bez tłumaczenia.... a szkoda.
Znaleźć ochote na branżówke hmn.... ja ochoty szukać nie musze- za to branżówki a i owszem :P
Elena Undone jest chyba najlepszą widzianą przeze mnie w tym roku :)

ocenił(a) film na 8
justinmep

http://www.filmweb.pl/film/Kyss+Mig-2011-619908
ten film jest już dostępny w sieci ;)

ocenił(a) film na 10
roni17_17

film owszem dostepny, niestety w wersji kinowej...ale nie takiej najgorszej :)
szkoda ze nie ma tlumaczania chocby naw interesujaco ;)et angielskiego...
Zapowiada sie bardzo interesujaco ;)

ocenił(a) film na 10
calisha_88

O jejku ale mi sie szyk wyrazów poprzestawial wczoraj... ciekawe dlaczego :)))
"...choćby nawet angielskiego. Zapowada sie interesująco :)". Tak powinno to wyglądać :P

ocenił(a) film na 8
calisha_88

BLOOMINGTON, WIDZIAŁ KTOŚ? CO Z NAPISAMI DO TEGO FILMU?

ocenił(a) film na 9
eve7h

Widziałam...nie wpisze go na listę złych filmów, ale nie mogę też powiedzieć żeby powalił mnie na kolana, sama nie wiem, brakowało mi w nim jakiejś magii...ale mimo wszystko polecam obejrzeć i sprawdzić samemu, w końcu każdemu może podobać się coś innego :) Napisów niestety nie posiadam

ocenił(a) film na 7
Daylight1987

pewnie brakowało chemii, ale jak obejrzę to dopiero skrytykuję lub pochwalę hehe ;) pozdrowionka

ocenił(a) film na 8
eve7h

Jak dla mnie wielkie rozczarowanie, jeden ze słabszych branżowych filmów jakie widziałam. Zabrakło chemii, a dodatkowo główna bohaterka wyglądała na 14 lat i jakoś mi tak pedofilią podjeżdżało :/

ocenił(a) film na 9
miss_russ

Dość drastycznie powiedziane...ale fakt, główna bohaterka wyglądała troche za młodo,sprawia to pewien niesmak...no i motyw jej kariery w serialu/filmie czy co to tam było, dosłownie z kosmosu :P

ocenił(a) film na 10
miss_russ

Bloomington....film na raz, raczej do niego nie wróce. Miss_russ ma racje, bardzo młodo wygląda główna bohaterka, i ten obrazek kole w oczka.

http://www.filmweb.pl/film/Robe+du+soir%2C+La-2009-493558 Ktos widzial? Historia podobna, uczennica - nauczycielka. Nie widzialam, nie wiem czy jest to typowa branzowa produkcja.

ocenił(a) film na 8
calisha_88

Jak widzę, że bohaterka ma 12 lat, to jakoś przestaje mnie interesować czy to branżowa produkcja czy nie :)

ocenił(a) film na 7
miss_russ

mnie także, wyjątek to f ucking amal, z tym że podobał mi się bardziej ze względu na postawę rodziców jak i ukazanie początkowych zainteresowań koleżankami, wiadomo też mieliśme te kilkanaście lat kiedyś ;) aj poczułam się w kwiecie wieku :P żartuję ;-) miłego dnia dziewczyny (pomimo że dziś deszczowo ;)

ocenił(a) film na 10
miss_russ

Faktycznie, nawet w sumie nie spojrzalam na wiek :)

Drogie Panie podajcie koleżance jakieś dobre tytuły filmów- pogoda okrutna, siedze na tym bezrobociu i nie mam co robic...

ocenił(a) film na 9
calisha_88

Na branżowej półce zaległ kurz...niestety nic ciekawego się ostatnio nie pojawiło...Ale jeśli interesują Cię również pozostałe filmy to polecam ostatnio puszczaną w kinach komedie szefowie wrogowie, naprawdę można się uśmiać :D
Aaaa właśnie mi sie przypomniało...jakiś czas temu, gdzieś tam sobie przeczytałam o filmie z lekko branżowym wątkiem "The girl who played with fire", jeśli ktokolwiek widział, ktokolwiek wie..proszę niech się podzieli wrażeniami :)

ocenił(a) film na 10
Daylight1987

Nie slyszalam o tym filmie, ale po opisie na filmwebie nie wydaje mi sie, aby był w moim typie.
Ale dziękuje :)
Co do szefowie wrogowie to własnie mam nadzieje, ze niedlugo pojawi sie jakas dobra wersja i obejrze online :)

Daylight1987

Hej!
Zapewne chodzi o ekranizację powieści Steiga Larrsona a konkretnie serii Millennium. Są to trzy części 1 Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet, 2 dziewczyna która igrała z ogniem, 3 Zamek z piasku, który runął.
Wszystkie już zekranizowane. Ogólnie powiem że z racji iż lubię jak książki tak i filmy kryminalne, mi ta seria przypadła do gustu. Pierwsza i druga część rewelacja trzecia trochę przydługa i nudnawa bo tam już jest za dużo polityki jak na jeden raz :)
Ogólnie dzielny pan dziennikarz i szalona "dziennikarko-hakerka" o nieprzeciętnym wyglądzie, manierach, usposobieniu i skłonnościach :) (sprecyzuję jest bi)
wyjaśniają kilka zawiłych spraw, wplątując się w sprawy polityki, pieniędzy i przemocy. Dziewczyna wpada po uszy, on jako jedyny jej pomaga.
Dla zainteresowanych wątkiem branżowym, nie jest on obszernie wyeksponowany, jedynie kilka scen... więc moim zdaniem tylko dla tego nie warto. Polecam natomiast wielbicielom dobrego kryminału.

ocenił(a) film na 9
fraglespb

Ja jednak jestem bardziej za wątkiem branżowym niż kryminalnym, ale może kiedyś się skuszę na obejrzenie :)

ocenił(a) film na 7
fraglespb

dla mnie brzmi ciekawie :) mamy postój w branży w nowościach, więc warto obejrzeć też inne filmy/seriale.. :D

wracając do naszego kina, ostatnio nadrobiłam jeden tytuł tęczowy "the four faced liar", opinie były bardziej krytyczne niż pozytywne, ale mnie jakoś zaciekawił :-))) oglądałam do końca nie nudząc się. może dlatego że dawno nic nie widziałam branżowego ;)

mam jeszcze na szczęście ze 3-4 branżówki których nie widziałam, porcjuje sobie przez ten debet w produkcji ;)

ciesze się, że szukacie starszych i nowych filmów, może jakieś perełki odkryjecie :] a ja z chęcią na nie zerknę :P

ocenił(a) film na 10
calisha_88

Ktokolwiek widział ktokolwiek wie coś o tym serialu--- > http://www.filmweb.pl/serial/Venice+the+Series-2009-605908
zajawki na YT wygladają ładnie :)
http://www.youtube.com/watch?v=jtGto2TiQbs&feature=related

calisha_88

tak ładnie że aż sztucznie :)

ocenił(a) film na 10
justinmep

Na świeżo po seansie, serdecznie polecam szwedzka produkcję Kyss Mig http://www.filmweb.pl/film/Kyss+Mig-2011-619908 .
Świetna muzyka, śliczne aktorki, chemia chemia chemia...

ocenił(a) film na 8
calisha_88

Ale po szwedzku oglądałaś? :)

ocenił(a) film na 10
miss_russ

Dostępne jest angielskie tłumaczenie :)
Niestety polskiego brak.

ocenił(a) film na 8
calisha_88

"Kyss mig" obejrzane, świetny film :) Chętni bym obejrzała na dużym ekranie, ale raczej nie ma na co liczyć... Chemia jest, aktorki świetne, fabuła dobra, jednym słowem film godny polecenia. Gustuję w brunetkach, ale tym razem bardziej mi podpasowała blondynka, kogoś mi przypomina, ale nie umiem powiedzieć kogo :)

ocenił(a) film na 10
miss_russ

Miss_russ dopiero teraz przeczytalam Twoja wiadomość, przepraszam. Widzę jednak, że sobie poradzilas.
Mnie również Pani o blond wlosach bardziej przypadła do gustu...mmm ten jej wzrok :)))
Chemia, jest i to taka, że ulalala :)
Film śliczny, zapewne nie raz do niego wróce :)

ocenił(a) film na 8
calisha_88

30 września wchodzi do kin studyjnych film "Drugie życie Lucii", poniżej zwiastun :)
http://youtu.be/_wun8fohzWo

ocenił(a) film na 9
miss_russ

Byłam, widziałam, polecam :) Film bardzo ciekawy, wzruszający, momentami zabawny, ale przede wszystkim tajemniczy...Nie jest to typ który postawie na piedestale mojej branżowej listy, nie jest to również film do którego wróce, jednak ten jeden raz na prawdę jest warty obejrzenia.

calisha_88

Dzieki za wspomnienie o filmie Kyss Mig, bardzo pozytywne wrazenie na mnie wywarł, milo sie ogladalo :)

ocenił(a) film na 8
justinmep

Może wiecie gdzie można obejrzeć serial Exes and Ohs sezon 1 i 2 ? :))) byłabym wdzięczna za jakąkolwiek podpowiedź :)))

ocenił(a) film na 10
justinmep

Więc, postanowiłam zapytać Was o radę (:
Z takiego kina obejrzałam kilka filmów i strasznie mi się one podobały.
- Loving Annabelle
- Cracks
- 80 dni
- Zagubione
- Lato miłości
- Między kobietami
- Prawda o Jane

I tak się zastanawiam co innego w tym typie mogłybyście mi polecić <z napisami pl>. :*

amityville

moja podpowiedź pewnie Ci się nie spodoba, ale... możesz po prostu prześledzić temat i wyłowić tytuły... :]

ocenił(a) film na 10
fraglespb

to właśnie robiłam, ale nie zdołałam przejrzeć wszystkich stron. spodobały mi się :
- Hannah free
- Je te mangerais
- Circumstance
- La robe du soir
ale niczego z tych nie ma z napisami pl... a przynajmniej nie mogę znaleźć.

amityville

a powiedzcie czy już jest Circumstance? czy niebawem będzie? jeśli tak to gdzie go znajdę? :)

ocenił(a) film na 10
amityville

Amityville, do Hannah Free są dostępne napisy w sieci. :)

roses_ment_to_be_red- świetny nick :P Ma on coś wspolnego z piosenka pani z mojego avatara?

ocenił(a) film na 10
calisha_88

Anouk - Lost, jeśli dobrze kojarzę? A jeśli dobrze kojarzę to dodam, iż kocham tą piosenkę bezgraniczną miłością.

amityville

tak to Anouk i piosenka lost :D też ją bardzo lubię a szczególnie te słowa mi przypadły do gustu i stąd taki nick :P

ocenił(a) film na 10
roses_meant_to_be_red

Cała Anouk jest świetna, nie tylko jedna jej piosenka :P
Dobrze się więc domyśliłam :D

calisha_88

dobrze dobrze :D

ocenił(a) film na 10
ocenił(a) film na 10
amityville

Obejrzałam jeszcze dzisiaj Gry weselne, świetne, lekkie ;)

ocenił(a) film na 10
justinmep

Ogłaszam mam nadzieję dobrą nowinę :)
KYSS MIG doczekało sie polskiego tłuaczenia :D

ocenił(a) film na 7
calisha_88

oglądam!!!! jeszcze dziś :P :P :P

ocenił(a) film na 7
Lara_Perkins

I D*** NIE MOGĘ ZNALEŹĆ TEGO FILMU NA NECIE W FILESERVE :(((((