PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=227963}

Kochałam Annabelle

Loving Annabelle
2006
6,5 7,4 tys. ocen
6,5 10 1 7396
Kochałam Annabelle
powrót do forum filmu Kochałam Annabelle

Postanowiłam dodać nowy temat odnośnie naszych branżowych filmów.Pomyślałam,że tematyka branżowego kina jest tak wielka, bo dotyczy również filmów dokumentalnych,seriali czy nawet bajek ,więc proponuje by nadal chętne osoby podzielały się sugestiami na temat obejrzanego filmu z naszej dziedziny.Uruchomię też własny spis filmów z każdej z tych dziedzin,jak również te które posiadam z napisami..Pozdrawiam .Greta

ocenił(a) film na 8
fraglespb

Książka jest ok, ale film mnie rozczarował. U mnie jednak kolejność jest "Tipping the velvet", "The night watch", "Fingersmith" i "Affinity". Ostatniej książki Waters nie czytałam jeszcze.

ocenił(a) film na 10
miss_russ

Świetna wiadomośc :)

Jesli chodzi o ksiażki to moj ranking przedstawia sie nastepująco: Muskając Aksamit, Złodziejka, Pod Osłona Nocy, i na szarym koncu Niebanalna Więź (nie dotrwalam do konca nawet), tej najnowszej nie czytalam.

Z koleji najlepszym filmem, moim zdaniem, jest Złodziejka, Muskajac Aksamit juz nie zachwyca az tak, za to ksiażka miod malina :)

ocenił(a) film na 8
calisha_88

Zgodzę się z Tobą, że "Fingersmith" jest lepszym filmem od "Muskając aksamit" :) Ciekawa jestem strasznie jak im wyjdzie "Pod osłoną nocy" bo to trudne zadanie, wsteczna chronologia etc.

miss_russ

ja będę bronić "więzi" do końca (zawsze pod prąd ;P)
subtelna, delikatna, fajna fabuła, to oczekiwanie co przyniesie następna strona... co się wydarzy podczas kolejnej wizyty w celi... no i to fantastyczne zakończenie!
potem "złodziejka" , "pod osłoną.." no i "aksamit".
wszystkie są dobre szczerze powiedziawszy, a co do filmów to nie są jakieś wybitne ale można obejrzeć, ...jednakże polecam książki. :D

ocenił(a) film na 9
fraglespb

justinmep zabiję Cię! :) Jak mogłaś wstawić zdjęcie Patricii Vico w swoim profilu, po tym jak traktowała Carolinę Cerezuelę (vel Vero) z HC!
A tak swoją drogą fajnie, że ktoś zauważa (docenia?) mniej znanych aktorów...

ocenił(a) film na 7
_AGENT_NSA_

:) Patricia fajnie gra Macę.Na scenariusz niestety nie mamy wpływu...;)Obecnie można oglądać nowe odcinki :"Hospital Central"
Chciałam również poinformować wszystkich fanów "Lip Service" i polskich napisów,że nie mogę obiecać iż pojawią się w najbliższym czasie do ostatnich dwóch odcinków.Z pewnością jednak się pojawią.Podam informację kiedy to nastąpi.Pozdrawiam serdecznie.

ocenił(a) film na 9
justinmep

Do Patricii Vico nic nie mam... (nawet lubię tę osóbkę), ale strasznie wkurzała mnie postać, którą grała. Maca jest takaaa... dzika (nie wiem czy to dobre określenie). Była niezdecydowana, nie wiedziała czego chce... Była z Vero a ciągnęło ją do Esther. Ale cóż... tak jak to określiłaś "na scenariusz nie mamy wpływu".
P.S. Hospital Central przestałam oglądać, kiedy tylko Carolina Cerezuela odeszła z serialu :(

ocenił(a) film na 7
calisha_88

u mnie jest zlodziejka w obu przypadkach na pierwszym miejscu, potem muskajac :] ale to penwie dlatego ze najpierw widzialam filmy a potem dopiero czytalam ksiazki :]

justinmep

jestem po "four-faced liar"
film ogólnie fajny, momentami zabawny, temat trochę "przejedzony" aktorsko też średnio ale nawet, nawet muszę powiedzieć miło spędzony czas, druga połowa zdecydowanie lepsza :D
do obejrzenia ale na raz jak dla mnie.
pozdrawiam!

ocenił(a) film na 8
fraglespb

"A marine story" wyjdzie na DVD 1 marca 2011. Film zdobył jak na razie 15 nagród na różnych festiwalach LGBT.

ocenił(a) film na 9
miss_russ

Mam nadzieje że w końcu będzie to coś na co warto było czekać...ostatnio jakoś nie miałam szczęścia do dobrych filmów,jeśli chodzi o Four -faced liar to podzielam zdanie fraglespb, sympatyczny ale bez wielkiego szału, oglądałam również sevigne, niestety to zupełnie nie mój gust, prawie zasnęłam...w sumie nie mogę sobie przypomnieć zakończenia więc może nawet nie takie "prawie" O-o
A "A marine story" hmhmhm...zapowiada się bardzo ciekawie, lubię filmy gdzie coś się dzieje. Dreya Weber już w Gimnastyczce wzbudziła moją sympatie, jej partnerka też całkiem całkiem, do tego wszystkiego wojskowe scenerie...czekam z niecierpliwością :)

ocenił(a) film na 7
Daylight1987

opis D1987 dotyczący "A marine story" zachęcający i to bardzo :] obejrzę napewno :P tymczasem chciałabym nadrobić zaległości troszkę... proszę o dobrą duszę która posiada napisy pl do Lip Service do wszystkich odcinków o gołębia na e-maila: lara_perkins@tlen.pl z góry WIELKIE dzięki :-)

ocenił(a) film na 7
Lara_Perkins

oki dzięki za napiski :] No to teraz ja może się wreszcie wypowiem o Lip Service a dokładnie o 1 odcinku :D Pierwsza scena na sesji zdjęciowej... pierwsze skojarzenie odrazu z TLW i Shane 2 :) a po głębszym wejściu w odcinek stwierdzam, że Frankie jest o wiele ładniejsza od Shane :P ale wnętrza mają identyczne, tzn po całym sezonie bardziej moje zdanie nabierze całości co do tego porównania :) ale ja nie o tym chciałam mówić :P bo w serialu wg mnie nie chodzi o same postaci, aktorów tylko klimat :] no ale dobra jak było o Frankie to jeszcze o Cat trzeba :D więc tak jak w Nina's śliczna i urocza, jednym słowem mój typ! phi i to z góry mówię bez czekania na rozwinięcie :D Co do serialu ogólnie, podoba mi się bardzo, bardzo, bardzo (może tak słodze temu serialowi bo dawno branżówek nie widziałam :P hehe), oki ale tak na poważnie wykonanie super, sceneria super, dialogi super takie na luzie, wzrok każdej kobiety jakiś taki chipnotyzujący, dobrali te babki prawidłowo, no i śmieszne sytuacje, ta z robotem była nieziemska :D Skoro pierwszy odcinek mi się już podobał (prócz końca, bo nie wiem jak rewelacyjna byłaby scena sexu to w domu pogrzebowym wg mnie to przegięcie, no i za płaczącą Cat na ulicy rąbnełabym Frankie aż by zmądrzała i dorosła wreszcie) to mam nadzieję, że dalej będzie jeszcze ciekawiej, a napewno nie gorzej bo się lekko zdenerwuje ;) A spotkanie z policjantką to był tzw "przypał na maxa", ja bym się zapadła pod ziemię po tekście z osłem który usłyszała :P Dziś poświęce nockę na ten serial, chociaż do 4 odcinka z napisami. Możemy prosić o tłumaczenie na święta dalszych odcinków? :P taki prezencik pod choinkę ;-) tzn w sumie ja proszę bo reszta pewnie już widziała całość :D to ja taka czarna owca w naszym stadzie, zawsze z tyłu w ogonku

ocenił(a) film na 7
Lara_Perkins

to jestem i po drugim odcinku (z duuużą przerwą na telefon xD)... znacznie lepszym od pierwszego :P i napiszę w skrócie o nim: chciałabym żeby Cat była z policjantką, pasują do siebie i to bardzo :) ale jak znam życie nie będzie po mojej myśli :( koniec tego dobrego na dziś ;-) czas lulu, rano czeka mnie podróż za meblami ehh i zakupami na weekend do lodóweczki bo pusta jakaś stoi hehe :P pozdrowionka dla wszystkich Pań (panów też bym wymieniła, ale pewnie żaden tu nie zagląda xD)

ocenił(a) film na 8
Lara_Perkins

Ja byłam za Cat i Sam do czwartego odcinka :) Potem zobaczyłam to tęskne spojrzenie Frankie na malującą się w lustrze Cat i już sama nie wiedziałam komu kibicować :)

ocenił(a) film na 9
miss_russ

A ja tam od początku byłam za Cat i Frankie, one są po prostu dla siebie stworzone...kurka rurka, chyba obejrzę wszystko od początku,po opisie LAry jakoś tak zatęskniłam za bohaterkami... :)

ocenił(a) film na 8
Daylight1987

Ja oglądam co jakiś czas 6-ty odcinek :P

ocenił(a) film na 7
miss_russ

ja po lip service to nadrobie reszte branżówek (jak zerkne czego moje oczy jeszcze nie widzialy hehe, a pewnie jest tego sporo :P) jak i ostry dyżur (jestem do tylu 5 sezonów). Mi tam leży uroda Cat jak i Sam dlatego odrazu im kibicuje od początku, a zwłaszcza od chwili przesłuchania (tak apropos biedny telefon Cat ;-) ja jeszcze nie wiem co się dzieje po 2 odcinkach, zaraz zerknę jak przeszkolę trochę ciocie do egz.z kursu komp. wpadła w odwiedziny więc trzeba być kochaną siostrzenicą :D jakie filmy branżowe wyszły w ciągu ostatnich 2 lat? może pamiętacie i nie będę musiała szukać tak dokładnie :P tak wiem idę na łatwiznę :D ale czym jest pomoc bliźniemu w potrzebie jak nie samą przyjemnością duszy? xD weźcie to pod uwagę hehe :-))))

ocenił(a) film na 8
Lara_Perkins

Patrzcie co znalazłam :) "Hemingway's garden of Eden"
http://www.youtube.com/watch?v=6iLwc8m16Zo

ocenił(a) film na 7
miss_russ

mimo iż gra aktorska Meny Suvari nie jest moją ulubioną to film zapowiada się na kąsek naprawdę dobrego kina :] obejrzę napewno! miss_russ czyżbyś szukała nowych filmów już z braków? :D hehe 6 odcinek lip service wałkujesz co jakiś czas :D wszystko już widziałaś z dostępnych branżówek? :P

ocenił(a) film na 8
Lara_Perkins

Nie wszystko, ale co ja poradzę, że jest ich w sumie niewiele, zwłaszcza tych naprawdę dobrych?

ocenił(a) film na 7
miss_russ

zgadzam się, niektóre filmy zapomniałam że widziałam, tak wg mnie były słabe, a niektóre pamiętam za jakieś sceny, a jeszcze inne to właśnie te perełki które pamięta się minimum w połowie nawet po latach :]

ocenił(a) film na 8
miss_russ

Zaciekawił mnie ten film,zobaczymy czy dorówna książce.

ocenił(a) film na 8
roni17_17

Jestem w połowie książki i prawdę mówiąc jestem rozczarowana, ale doczytam do końca.

ocenił(a) film na 8
miss_russ

Nie zmęczę tej książki, może film będzie lepszy.

ocenił(a) film na 9
justinmep

Dzisiaj na youtubku natrafiłam na nowy miniserial "Anyone but me". Obejrzałam pierwsze 3 odcinki i muszę powiedzieć że zapowiada się całkiem sympatycznie...coś ala South of nowhere :) NA zachęte pierwszy odcinek.... http://www.youtube.com/watch?v=jsmsR8lF4WU&feature=channel

ocenił(a) film na 9
Daylight1987

Aaaaleee fajuszkowy:D teraz to juz naprawde zachęcam wszystkich...obejrzałam pierwszy sezon (o ile mozna to tak nazwać) i śmiem stwierdzić że dziewczyny są przeurocze...ale uwaga, jak sie zacznie oglądać to ciężko przestąć, wciąga jak odkurzacz :) No chyba że już widziałyście to przepraszam za odkopywanie dinozaurów ;)

justinmep

a ja natrafiłam na sympatyczna historię dwóch pań :D przyjemnie się ogląda, tylko szkoda że sprehen deutch.. ;P (czy jakoś tak) ale jest tłumaczenie na angielski yupi!
tutaj można całą historie obejrzeć w wolnej chwili :) http://www.youtube.com/user/Keriette?blend=2&ob=1#p/u/48/zu5C-3vwGVM

fraglespb

p.s Kerstin and Juliette od epizodu 19 w górę :)
pozdrawiam!

ocenił(a) film na 9
fraglespb

Multo simpatico:D Bardzo ciekawa para...może i wątki są przewidywalne i dość uproszczone w ogólnej fabule...ale obie Panie są warte uwagi :) Do tej pory udało mi się ogarnąć filmiki do 39 odcinka i na pewno na tym nie poprzestanę... i nawet ten deutch nie jest taki zły po kilku odcinkach :)

ocenił(a) film na 8
Daylight1987

Mi również serial się podobał, obejrzałam wszystkie filmiki :) Jak wspomniała wyżej koleżanka, obie panie warte uwagi, ale K. mnie momentami strasznie irytowała, zachowywała się egoistycznie, ciągle zmieniała zdanie. Juliette należy podziwiać za cierpliwość, nie wiem czy bym wytrzymała na jej miejscu takie jazdy. Widać było, że kocha i jest w stanie nieba K. przychylić by ta była szczęśliwa, ale momentami była chyba aż nazbyt wyrozumiała. Generalnie polecam :)

ocenił(a) film na 10
justinmep

Moje ulubione filmy to:
- Lost and Delirious (Zagubione)
- Bound
- Loving Annabelle
- It's in the water (taka lekka komedyjka z baaaaaardzo fajnymi paniami :D)
- Imagine Me And You (Gry weselne)
- Mulholland Drive

Z seriali:
- The L Word
- South Of Nowhere (serial młodzieżowy)
- Lip Service (zapowiada się ciekawie)

Telenowela z ciekawym wątkiem i ślicznymi paniami (Marga i Aurora)
- El Pasado Es Manana
http://www.youtube.com/watch?v=ZW1QA4bcmCg&feature=related

Jeśli już mowa o Dutch ;) czyli holenderskim (Ronja i Isabella)
- Goede Tijden, Slechte Tijden
tutaj fragment wersji z angielskimi napisami
http://www.youtube.com/watch?v=VwaZuIu3Pt0

Bardzo fajny był pierwszy sezon serialu Mistresses, gdzie pojawił się ciekawy wątek, ale niestety kolejne sezony już bardziej przypominają słabiutką operę mydlaną, a wątek zakończył się bardzo nieciekawie.

ocenił(a) film na 8
ginag83

Polecam Ci jeszcze serial hiszpański "Los hombres del Paco" z rewelacyjną parą ślicznych policjantek, tu masz kompilację :
http://www.youtube.com/watch?v=SGjRD-XEFOw
oraz świetny brytyjski serial "Bad girls" (pierwsze trzy sezony). Na zachętę :
http://www.youtube.com/watch?v=rNp5i0KNv7Y

ocenił(a) film na 10
miss_russ

Miss_russ WIELKIE DZIĘKI :) :) :) Już wiem co będę oglądała w najbliższym czasie :D Na "Los hombres del Paco" kiedyś trafiłam, ale potem nie mogłam już odnaleźć tego serialu, ponieważ nie pamiętałam tytułu :/

ocenił(a) film na 8
ginag83

Bardzo proszę :) Osobiście uważam, że Pepa i Sylvia z "LHDP" to jedna z najlepszych les par jakie widziała telewizja. Zresztą sama zobaczysz. Masz boską Ginę w avatarze :) Z filmów polecam Ci "Desert hearts", który jest moją ulubioną branżówką.

ocenił(a) film na 10
miss_russ

"Desert hearts" widziałam i zapomniałam dodać tego tytułu.
Skoro już mowa o moim avatarku, to ... no cóż mam słabość do Giny Gershon od obejrzenia filmu "Bound", to była miłość od pierwszego wejrzenia haha. Zakochałam się zarówno w filmie, jak i w samej Ginie jako aktorce. A skoro już o niej mowa, to zagrała jeszcze w paru filmach z wątkami branżowymi:
- Pray For Rock And Roll
Historia zespołu r&r, dla mnie dobry film warty obejrzenia.

- Showtime
http://www.youtube.com/watch?v=RNoW05tNX8I
Zdaje się, że zdobyła "Złotą malinę" - film generalnie cienizna i tylko postać Giny, która uwodziła główną bohaterkę i jednocześnie była jej największym wrogiem, ratowała całą sytuację.

Oprócz tego polecam
- The truth about Jane
http://www.youtube.com/watch?v=rXGthqxzNIM

- An Unexpected Love
http://www.youtube.com/watch?v=As5d23Vlzzk

- A Village Affair
http://www.youtube.com/watch?v=S15JQht5zFI&feature=related

- The girl

- Love and Suicide
http://www.youtube.com/watch?v=Ab0bG6iFs3c (sorki za słabej jakości filmik)

Jak ktoś chce się totalnie rozluźnić, to polecam komedię
- D.E.B.S.
http://www.youtube.com/watch?v=M169UnMzzP4

- Better Than Chocolate
http://www.youtube.com/watch?v=BRKIeQHL264

Fajny i niestety króciutki był też motyw w "Gotowych na wszystko" ;)
http://www.youtube.com/watch?v=Sgmie274aAA

ginag83

Dana Delaney ... x*

ocenił(a) film na 8
justinmep

Jest już dostępny film Black Swan.

roni17_17

gdzie???? ja go szukam juz dosyć troche i ściągam pliki o tejze nazwie i plakatami z filmu a w rzeczywistosci to film dla dzieci o tym samym tytule... :/
zatem gdzie?????? bo już nie mam siły sciagac po raz 10ty... :D

ocenił(a) film na 8
fraglespb

http://tnttorrent.info/torrent/8c14c21b4035c9ac9ff70336f171fc56057be29f.html
:)

roni17_17

dziekuje bardzo!!! :D yupi!!!!!

ocenił(a) film na 8
fraglespb

Przyjemność po mojej stronie :) miłego oglądania

ocenił(a) film na 10
roni17_17

W "Black swan" wątek branżowy jest .... baaardzo lichy i potwornie krótki, a szkoda, bo Natalie Portman i Mila Kunis tworzyłyby śliczną parę ;) Jeżeli chodzi o sam film to z całą pewnością nie jest to pozycja dla wszystkich, jedni będą zachwyceni, inni wręcz przeciwnie. Dla mnie film jest bardzo dobry :)
A jak Wasze odczucia po obejrzeniu?

ginag83

hmm...
jak dla mnie to schizofrenia połączona z chorym dążeniem do perfekcji co w tym przypadku dało świetny efekt. moim zdaniem :D ciekawy, świetna oprawa muzyczna!, piękne aktorki (promujące nienaturalną chudość wręcz ale cóż taki zawód ;P) , fajna obsada, wątek krótki, ale wydaje mi się że akurat w tym wypadku to dobrze, bo nie to było tematem przewodnim i nie odwraca uwagi więc to na plus oceniam (odziwo). jednym słowem świetny dramat psychologiczny...
polecam

ocenił(a) film na 10
fraglespb

Właśnie dlatego napisałam, że wątek branżowy jest "lichy", co absolutnie nie jest tutaj minusem. Film jest ciekawy, pokazane są niezwykłe emocje i pasja, co w połączeniu z wizjami schizofrenicznymi daje niesamowity efekt.

ocenił(a) film na 8
justinmep

Będzie drugi sezon "Lip service" :) BBC3 oficjalnie to potwierdził.

ocenił(a) film na 10
miss_russ

I to jest bardzo dobra wiadomośc :) Tylko kiedy?

Obejrzalam Black Swan- watek lichy acz całkiem całkiem, ale film jako film bardzo mi sie podobał. Kto nie widział- ja polecam.

calisha_88

Tak, Czarny Łabędź to film godny polecenia. Opowiada o wielkich namiętnościach, poświęceniu i ambicjach…, które zostawiają w widzu niepokój i wiele pytań. Ciekawie jest przedstawione odkrywanie przez Ninę innej, mrocznej strony własnej osobowości.

ocenił(a) film na 7
calisha_88

lichy wątek - to za mało powiedziane... ta nutka branżowej erotyki przeraziła mnie dosłownie.. może moje rozczarowanie wynika z tego że ktoś polecił mi black swan jako "świetny film o miłości kobiet", mimo wszystko - scena jest tak trywialna i tak infantylna.. uważam że bardziej branżowe momenty filmu natalie zagrała samotnie ;)

kwiatpaczuli

to nie jest film branżowy...jak np "zagubione" czy "gry weselne" więc nie należy go tak odbierać, tematyka i przesłanie zupełnie innej treści.