Postanowiłam dodać nowy temat odnośnie naszych branżowych filmów.Pomyślałam,że tematyka branżowego kina jest tak wielka, bo dotyczy również filmów dokumentalnych,seriali czy nawet bajek ,więc proponuje by nadal chętne osoby podzielały się sugestiami na temat obejrzanego filmu z naszej dziedziny.Uruchomię też własny spis filmów z każdej z tych dziedzin,jak również te które posiadam z napisami..Pozdrawiam .Greta
w sumie czworke tez mam, piaty tez bedzie, ale 1go nie moge za chiny znalezc :( jasne: lara_perkins@tlen.pl
no to poszło :)
w razie problemów jakichś z linkami (co się zdarza) daj znać to jeszcze coś wymyślę! xD
dobrej nocy!
Mam mieszane uczucia po obejrzeniu "Bloomington". Nie będę spoilerować, powiem tylko, że aktorka grająca Jackie wygląda na max 15 lat i z tego też powodu dziwnie oglądało mi się jej relacje z Catherine, zwłaszcza sceny łóżkowe... W "Loving Annabelle" Annabelle jako 17-latka wygląda na starszą niż Jackie mająca być przecież już na studiach...W ogóle zabrakło mi chemii w "Bloomington", ale to moje osobiste odczucie.
Zgadzam się z miss_russalka :) nie powiem,że bardzo czekałam na "Bloomington" ale to nie było to coś. Ale za to pozytywnie mnie zaskoczył 6 odcinek Lip Service. Działo się oj działo ;)
:)
W "Bloomington" zabrakło wszystkiego. To "chemiczne coś" można było dostrzec w "Loving Annabelle", natomiast w "Cracks" - z wyjątkiem chemii - ciekawa była reszta.
Totalnie zgadzam sie z przedmowczynami co do "Bloomington" , nie wiem jaki byl zamysl rezyserski, ale obsadzenie dziewczyny, ktora powoduje,ze zastanawiam sie czy nie moglabyby byc corka nauczycielki , jest dosc sliska sprawa :] Poza tym nauczycielka ewidentnie miala jakis problem, zamiast szukac kogos moze bardziej w swoim przedziale wiekowym,skupila sie na armii mlodek, ktore ewidentnie maja inne cele zyciowe, zainteresowania itd
Co do finalu "LP": Sam - tak!, Cat - nie! Dosc przewidywalne mimo wszystko.
Ech, a ja ani Bloomington ani Lip Service odc finalowego nie widzialam...
A tego drugiego ciekawam bardzo :)
Odcinek finałowy podobał mi się BARDZO. Wręcz zapragnęłam zakupić DVD na amazon :) Nie napiszę nic więcej żeby nie spoilerować, ale spełnił moje oczekiwania w 150% :P
Co by nie mowic - Frankie ma cos w sobie w magnesu oraz budzi sprzeczne opinie - i chyba o to chodzi.
Swietny kawalek z finalu : The XX - Infinity http://www.youtube.com/watch?v=JCBm5VbwJvY
Pozostaje juz tylko czekac na 2 sezon. Tak chyba w rok powinni sie wyrobic? :]
Ok, obejrzałam ost odc 1szego sezonu i co...i pośladki (żeby nie powiedziec brzydko).
Oprawa muzyczna jak zawsze cudo. Ale dlaczego Cat....ech... nie chce spoilerowac, bo Lara ma serial przed soba :) Moich oczekiwan nie spelnil. Moze dlatego, ze tak bardzo szkoda mi mojej ulubienicy.... ktora jak zawsze mmmm :) słodka jak malina.
Z kolei cieszy fakt, iż Tess nareszcie szczęsliwa :)
Czekam na drugi sezon, moze po nowym roku bedzie. (Wiem wiem wiem-za duzo wymagam, tak szybko sie nie da...). Jednym slowem 6 odc to stanowczo za malo! Dali nam deser i kazą czekac na danie glowne....nie ladnie z ich strony.
Następny na ruszt idzie Bloomington, acz to juz nie dzisiaj. Widziałam zajawki i....rzeczywiscie ta dziewczynka wygląda na 13-14 lat max. Ale i tak chce go zobaczyc, a co! :)
Bloomington za mną. Nie mogę powiedziec, ze tak nic a nic mi sie w nim nie podobało, acz do LA mu daleko....Głowne aktorki ładne, choc, jak juz wszystkie zauważyłyśmy, nie bardzo wiekowo dobrane.
Lubie filmy o tzw 'zdobywaniu' a tu pac i juz! Troszke szybko, zero chemii, ani tyci tyci, NULL. Brak spojrzeń mówiących wszystko... Hisoria tez jakas taka płytka... Nie postarali sie zbytnio. Jedynym plusem jest fakt, ze ogląda sie go dosyc przyjemnie, acz bez wiekszych emocji. Film na raz (no moze gora na dwa razy [ten drugi z tłumaczeniem pl]), nie pamiętam nawet ani jednego utworu z filmu... a to dziwne.
Wyzej napisalam, ze głowna bohaterka wyglada na max 14 lat, wiec nanosze poprawke max 17, ale to tez nie to...
buu a ja nadal nie widziałam ostatniego odcinka lip service :( ani bloomington. kurcze nie moge ich znalezc nigdzie ;(((
Tak czekałam na ten film. W sumie nie wiem czego oczekiwałam, być może czegoś w stylu LA, w końcu motyw podobny, nauczycielka-uczennica. Jednak zawiodłam się i to bardzo mocno. Nie da się nie podpisać pod powyższymi opiniami. Jak dla nie klapa totalna. Pomysł był, jednak kiepsko wyszło jego z realizacją. Pani nauczycielka (McAtee) to dla mnie jeden plus tego filmu :D.
A ja mam małe pytanko. Chodzi mi o tytuł piosenki w serialu Lip Service, tj. 3 odcinek i 35 minuta.
To jest ta scena w toalecie jak Jay i Hayley wciągają niby koke.
Jakby ktoś się orientował to bardzo proszę o odpowiedź.
KOCHANE, WIECIE MOŻE, GDZIE MOŻNA OBEJRZEĆ FILM BLOOMINGTON Z POLSKIMI NAPISAMI?
Dziewczyny czy wiecie coś może na temat polskiego serialu Ludzie Chudego (leci bodajże w niedziele na polsacie) ? Z tego co wyczytałam na oficjalnej stronie serial został nakręcony na podstawie hiszpańskiego "Los Hombres de Paco", czy to oznacza że będziemy miały polską wersje Sylwii i Pepy? Może macie jakieś przecieki co do przyszłych odcinków? Ja co i raz lukałam sobie na niego...Sylwie już widziałam ale Pepy ani widu ani słychu...
Narazie skończył się 1 sezon. Prawdopodobnie będzie 2 sezon, ale na 100% nie jestem pewna.
Z tego co wiem wątek Pepy i Sylwi i tak dopiero rozpoczął się w sezonie 5. Mam cichą nadzieję, że polska wersja serialu dotrwa do tego sezonu i wątek się pojawi.
Nie ma szans najmniejszych by powtórzyć chemię, którą miały na ekranie aktorki w hiszpańskim serialu. To była jedna z moich ulubionych par les EVER.
Co do tego się zgodzę...tego co się działo między nimi w oryginale nie da się powtórzyć...jednak ja bym się bardzo ucieszyła gdyby polscy reżyserzy stali się bardziej otwarci na branżowe wątki...najpierw była "pierwsza miłość" (w fatalnym wykonaniu,ale jednak), kto wie może i w Ludziach Chudego się czegoś doczekamy...Mam przynajmniej taką nadzieje.
A tak przy okazji...w najbliższy czwartek w kinotece puszczają CZEKAJĄC NA CHEYENNE, widziałyście? Warto się wybrać?
Jestem realistka, nie mam cienia wątpliwości- w polskiej tv nigdy nie pojawi sie wątek damsko-damski albo mesko-meski jako ten głowny, możliwością jest jedynie jakie zarysy 'czegos na ten styl', niewinnego i...ulotnego.
Wstyd sie przyznac, o tej parze słyszalam tu nie raz, ale nie widzialam ani jednego odc, ani nawet zajawek na YT.
I jeszcze to koniecznie, ta scena w łazience to jedna z najpiękniejszych rzeczy jakie widziałam w TV :)
http://www.youtube.com/watch?v=kUca4_JsVmg
Przepraszam czy ktoś wie może kiedy będzie dostępny film " Elena Undone"? Z góry dziękuje za jakiekolwiek informacje.
Pozdrawiam.
Ja tak troszkę poza tematem...ale wybaczcie mi proszę bo dziś jest wyjątkowy dzień:) Dokładnie dwa lata temu tutaj na forum loving annabelle po raz pierwszy zaczęłam wymieniać posty z najwspanialszą osóbką na świecie...mimo licznych przeciwności losu dziś jesteśmy razem a ona jest drugą połówką mojego serduszka i nie mogę bez niej żyć a to wszystko dzięki wam...bo gdyby nie wy to nie byłoby rozmów, nie było by tego forum...i nie byłoby nas...I właśnie za to wielkie dzięki wam wszystkim :D A mojemu promyczkowi życzę wszystkiego najlepszego z okazji naszej drugiej rocznicy :*
YUPI!!! NIE NA TEMAT WIEM, WIEM ALE MUSZĘ SIĘ PODZIELIĆ I MOIM "SZCZĘŚCIEM" ;P xD
REBECCA I MATT W PÓŁFINALE!!!!!!!! YUPI!!!!!!!!!!!!
ale AIDENA im nie wybaczę nigdy!!!
Ale o co chodzi? :)
Za to Federer pokonał Nadala w kończącym sezon finale turnieju mistrzów :)
Ech, a ja nie mam czym sie pochwalic, a do tego wszystkiego zimaaaa zaatakowala jak szalona- sniegu po kolana, a ja jak zwykle na zime nie przygotowana.... Kiedy będzie wiosna????
Daylight1987, moje gratulacje, mordka się raduje slysząc takie dobre wiadomości. Zycze szczęscia, i gooorrrrrrrrącej miłosci :)
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!! POWAŻNIE!?! O NIEEEEEE! BUUUUUUU..... to przez to że nie kibicowałam.....
a mi chodziło o xfactora... wiem, głupota - ale co poradzę.... dla mnie jest już za późno... ale Wy się ratujcie... ;P eeeeh.... xD
...chociaż (odnośnie tenisa) to w sumie się cieszę, bo Federera lubię również, oczywiście nie tak jak Nadala :* ale.... chodzi mi o to, że Andy Murray nie wygrał...YUPI!!!
działa mi ten "knypek" na nerwy....
Bandaged http://www.filmweb.pl/film/Bandaged-2009-532417
Może któraś z Was powiedziec cos wiecej na ów film?
Opis całkiem calkiem, no i tak troche z mojej branży medycznej :)
Wspomnialam o tym filmie kilka stron wczesniej i tak ogolnie to moge powiedziec, ze oprocz branzy medycznej (a jest przedstawiona jest tak, ze transplantolodzy dostaliby zawalu od razu) , moze kilkoma scenami i dosc belkotliwym angielskim to wiecej nic tam oszalamiajacego nie ma.
Ale mimo wszystko jestem zdania, ze najlepiej to obejrzec i wyrobic sobie swoje zdanie :)
A może oglądał ktoś Steam? http://www.youtube.com/watch?v=ApNPUCrsfIc Natknęłam się przypadkiem na trailer i chyba w sumie pierwszy raz usłyszałam o tym filmie. Nie przypominam sobie aby też ktoś pisał na forum, choć przyznaje się bez bicia, że ostatnio nie śledzę wszystkich wpisów regularnie, więc wybaczcie jeśli się powtarzam :-/ Ogólnie film zapowiada się całkiem ciekawie a i bohaterki też niczego sobie (nie mówie o starszej pani w saunie;) ) Ciekawe tylko czy to pozory, czy faktycznie warto obejrzeć...hmmm <myśli>
PS. Dziękujemy bardzo za miłe komentarze :):):*:*:*:*
hehehhe no bohaterki całkiem, całkiem i dla tego też go obejrzałam... i nie podobał mi się nic a nic. ogólnie jakby oglądać przetaczające się po ekranie kawałki drewna...
nic ciekawego.... nie polecam. ale ja, to ja. :D
Ale NEWS wyczytałam na afterellen, BBC przeniesie na ekran kolejną po "Tipping the velvet", "Fingersmith" i "Affinity"powieść Sarah Waters "The Night Watch". Dodam, że to chyba moja ulubiona książka Brytyjki zaraz po "Tipping the velvet".