PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=227963}

Kochałam Annabelle

Loving Annabelle
2006
6,5 7,4 tys. ocen
6,5 10 1 7396
Kochałam Annabelle
powrót do forum filmu Kochałam Annabelle

Postanowiłam dodać nowy temat odnośnie naszych branżowych filmów.Pomyślałam,że tematyka branżowego kina jest tak wielka, bo dotyczy również filmów dokumentalnych,seriali czy nawet bajek ,więc proponuje by nadal chętne osoby podzielały się sugestiami na temat obejrzanego filmu z naszej dziedziny.Uruchomię też własny spis filmów z każdej z tych dziedzin,jak również te które posiadam z napisami..Pozdrawiam .Greta

justinmep

ajjjjjjjjjjjjjjjjjj liczyłam na jakąś wskazówkę.... ;P
nie ma lekko xD

ocenił(a) film na 7
fraglespb

przyłączam się do wskazówki :P bo nie mogę znaleźć xD

justinmep

jestem właśnie po "bloomie" i ogólnie pozytywne mam odczucia, szału nie ma, troche mi przeszkadzał "wygląd" Jackie, że tak młodo mam na myśli, jak na 22 to duuuuuużo za młodo xO (chyba myła twarz w porannej rosie!) no i przypomina "loving A" no ale trudno. ale jak mówię ogólnie może być.

no i Allison McAtee IS SO COOOOOOOOOOOL! nawet jakby mi mieli przyznać nobla to bym jej nie zostawiła xD lol

ocenił(a) film na 10
justinmep

Wow, to był urodziwy weekend w kino branżowe, dla mnie :)
Obejrzałam 'The Kids Are All Right' , "The Four-Face Liar" oraz 5 odc Lip Service :)
I cóz mogę powiedziec- wszystko mi sie podobało :)
Choc co do tego pierwszego... troszke, taką ociupinke, sie rozczarowalam. Oczywiscie jak to ja (nigdy nie czytam o czym jest film) i tym razem tego nie zrobilam. Nie chce zdradzic treści tym, co tez nie czytaja opisu, wiec nie powiem dlaczego.

Lip Service: Sam w czerni mmmm.... sama słodycz :) Nie chce zeby na 6stym odc sie skonczyło.... Mam nadzieje, że juz kręca następna serie!!!

"TF-FL" całkiem sympatyczny. Myslalam, ze bedzie podobny do Gier Weselnych, ale nie jest- i dobrze. Szału nie ma, ale mozna obejrzec. Miło spędzony czas :)

'Bloomington' dostępny- świetnie :) Juz sie nie mogę doczekac, choc i tak najbardziej wyczekuje 'Elena Undone' :)

ocenił(a) film na 7
calisha_88

mi tam się buźka raduje, że moja lista do obejrzenia się coraz bardziej powiększa, będzie z czego wybierać hehe ;-) a że MS dobiegły końca to niedługo coś i JA obejrzę :-P ... film branżowy mam i ja ;-)

Lara_Perkins

a jak "nam" poszło, że pozwolę sobie zapytać? xD

ocenił(a) film na 7
fraglespb

ekhu aż się zaksztusiłam :D powiedzmy że lepsze 9 miejsce niż 12 oraz niż 15 jak 4 lata temu...

Lara_Perkins

YUPI!!! no to mamy progres xD dobrze jest!

ocenił(a) film na 8
Lara_Perkins

Najlepsze miejsce na MŚ od 1974 roku (wtedy także zajęły Polki 9 miejsce). Spodziewałam się niestety, że Gosia po MŚ powie pass.

ocenił(a) film na 7
miss_russ

ale że co, że gosia już powiedziała dziś że kończy z reprezentacją? w sumie jej się nie dziwie, tylko ona grała w fazach grupowych na tych MS, sama ona ważnych meczy nie wygra :( psychika siada, ciężar ogromny gdy tylko ty się starasz a inni nie... (tzn za mało jak na taką imprezę którą są MŚ)

ocenił(a) film na 8
Lara_Perkins

Jej psychika na pewno nie siadała, to chyba jedyna prawdziwa profesjonalistka w tej kadrze, ale faktem jest, że nie miała wielkiego wsparcia w koleżankach...

ocenił(a) film na 7
miss_russ

bardziej chodziło mi o brak właśnie podpory w koleżankach... nie masz ochoty potem na kolejne imprezy w kadrze która nie ma w sobie ducha walki :( spójrz na japonki, małe a cholernie zawzięte, miały trudne rywalki, ale wygrywały... nawet mecz z nami, przegrywały 2:0 a wygrały 3:2! zawsze do końca i starały się zawsze w każdej piłce grac na 120%, nie udało im sie w kilku piłkach? trudno ale grały dalej jeszcze bardziej się poświęcając...i co? pokonały wicemistrzynie olimpijskie 3:2 (usa) i mają brąz :] trzeba zawsze wierzyć i dawać z siebie wsio :-) polki często mają z tym problem... (niedługo nas zbanują dziewczyny za te rozmowy o siatce na temacie branżowym :P na swoją obronę napiszę jaka np Gioli jest buntowniczo sexowna ;-)

Lara_Perkins

co do siatki to ja powiem że bardziej chodzi o psychikę, nastawienie psychiczne całej drużyny. bo nasi mają podłoże techniczne świetne i to ich nie zawodzi tylko psychika im siada. powiedzmy szczerze dziewczynom nie szło od dosyć dawna, coś zawsze było nie tak ale np kadra męska, na niej się skupię, grają jak na skrzydłach, mało braknie a odbijali by się od sufitu, ogólnie jest super, wygrywają, zgrani i w ogóle i jak mówię dopóki wygrywają, pierwsza porażka i co... i kaput. potem już się poskładać nie mogą, akcje się nie kleją, tempo nie to. moim zdaniem to mentalność Polaków jest jakaś, nie wiem - kopnięta. bardzo łatwo nas zdołować, pozbawić weny czy chęci do walki. w jednym meczu polaków nie pamiętam z kim grali wtedy to wyglądało to tak, jakby bardzo szybko chcieli po prostu zejść z boiska... i tego nawet najlepszy trener nie zmieni... rozwiązanie jakie widzę, to selekcjonerzy powinni się już skupić jak w męskiej tak w żeńskiej kadrze na świeżakach, na nie skażonych umysłach nowego pokolenia, które jak każdy zapewne się już przekonał na własnej skórze, jest z roku na rok bardziej odważne i rządne sukcesu.
ale żeby nie było, zawsze będę im kibicować nawet jakby byli ostatni w lidze... każdej jednej!!!!! xO
POLSKAAAAA BIAŁO CZERWONIIIIIII.......... ;*

ocenił(a) film na 7
fraglespb

zgadzam się, polska mentalność nastawienie jest kopnięta, ale tego nie zmienimy, myślę, że każda zawodniczka czy zawodnik powinien sam się do walki zagrzewać w głębi siebie oraz resztę ekipy jak przykladowo robia to zawsze japonki i tyle... skąd mamy pewność że starzy wyjadacze się nie zmienią, że wreszcie zaczną myśleć jak wojownicy, nie warto liczyć tylko na świeżą krew (bo na dzień dzisiejszy nie jestem w stanie nikomu bez żadnego ale oddać miejsca wspomnianej tutaj nie raz Gosi), sport to rywalizacja, grasz by wygrywać, nie wychodzisz na boisko z myślą a to dziś może odpuszczę po co mam się wysilać, dla kogo? (a jak nam wiadomo dla polaków, dla historii, dla siebie, dla koleżanek/kolegów z drużyny), albo czy nowi będą umieli sobie mówić "walcz do cholery do ostatniego punktu/piłki"? też tego nie wiesz... możemy gdybać.. jesli nikt sam nie bedzie chial wygrywac to polacy beda mocni do pierwszej porazki, drugiej... potem juz nie, bo ich nie psychika (bo to za ogolnikowe pojecie) a nastawienie siada odrazu... moze powinnismy sie w trakcie meczu bardziej jak to ujac "wydzierac", drzec, bo okrzyki wierzcie lub nie ale pomagaja strasznie w postawie... japonki ciagle piszcza te swoje słowa ala krzakowe xD ale sie motywuja i maja jakis kontakt ze soba non stop, wspolpracuja jak druzyna, jednosc, a nie zwyczajnie jak grupka osob znajdujacych sie na tej samej polowie parkietu do siatkowki z ciszą jak na morzu... ZYCZE KAZDEMU SPORTOWCOWI BY W GLOWIE MIAL LWY TYGRYSY A NIE TYLKO MALE SZARE CICHE KOTKI :-)

Lara_Perkins

nie no się zgadzam częściowo, nic pewnego stawiać na młodzież, bo doświadczenie nie to, koncentracja itp itd no i powiedzmy sobie szczerze ciężko było by i mi się przestawić na nowe twarze w składach, bo prawdą jest że, mecze czasem oglądam tylko dla tego że gra tam jeden czy jedna z moich "ulubionych" xD i po prostu fajnie się ich ogląda bo już się ich "zna" troszeczkę, mniej lub więcej wie się czego się można spodziewać, ale jednak wiek i siły witalne mają duże znaczenie... i taki jak to się mówi młodzieńczy zapał, żeby pokazać na co nas stać i że niektórzy co do nas mieli rację a niektórzy się pomylili.
no ale wiadomo, sport to loteria i możemy (że zacytuję) "gdybać" tylko co by było jakby się to i owo zmieniło... ;P

ocenił(a) film na 8
calisha_88

Podpisuję się pod tym co napisałaś :) "The four-face liar" jest do obejrzenia, ale szału nie robi i raczej do niego nie wrócę. "The kids are all right" - ok, ale chyba spodziewałam się czegoś więcej. Pominę już kilka szczegółów bo nie chcę siać spoilerów, ale wtf was character played by Jooliane Moore thinking? Lip service i Sam - podzielam Twój zachwyt, ale kurcze Frankie też mi się podoba, mimo że jest taka popaprana :) No i podobnie jak Ty, czekam z utęsknieniem na "Elena undone" i chyba nawet bardziej - "A marine story" :)

ocenił(a) film na 7
miss_russ

zapomniałam wspomnieć oglądałam ten odcinek dextera gdzie gościnnie jest shane, kurczę nigdy jej nie lubiłam ale jakoś się za nią stęskniłam i pozytywnie oceniam ten fragment z nią :D to przez brak dalszych losów bohaterek z tlw :P

ocenił(a) film na 10
miss_russ

Miss_russ, dokladnie to samo mialam na mysli odnośnie "TKAAR".
Szczerze powiem, iż Frankie tez ma cos w sobie, co mi sie podoba. Oczka ma sliczne :)
Zastanawialam sie dzis, co ma wytatuowane na szyi- ktoś wie?

Dexterek czeka :) Całościowo go pochłonę :)
Tak jak i Lie To Me oraz Desperatki :)

ocenił(a) film na 7
calisha_88

ja pochłonełam 6 czy 7 odcinków pod rząd :P to było coś ;-) ale teraz czekam na kolejne ehhh :/ ale spox mam duzo innych seriali, wazne ze po kolei ogladam a ze na zmiane to co innego :P w gotowych na wszystko też był wątek damsko-damski :-) lubie jak w moich ulubionych serialach są :D kurczę tylko dlaczego arizony juz nie ma w chirurgach? buuuu ;-(((( (pamietacie taka aktorke ktora grala w tlw studentke Bette, taka blondynka, w tlw grała mi na nerwach totalnie, a w chirurgach była słodka :P) co to za serial desperatki? pierwsze słyszę :]

ocenił(a) film na 10
Lara_Perkins

Laro, desperatki to nic innego jak Gotowe na wszystko :) skróciłam nazwę :))))
Studentki nie pamietam, a chirurgów nie oglądam.... buuu ale jeszcze wszystko przede mna :)
Z medycznymi serialami jestem baaaaaaaaaardzo do tyłu, Dr House widzialam zaledwie dwa sezony.... i to stosunkowo nie dawno, bo na wakacjach... a z racji zawodu :) przydaloby mi sie :) zawsze cos tam sie zapamięta :)) Także, w miare mozliwosci i czasu- ponadrabiam :)

ocenił(a) film na 7
calisha_88

ooo właśnie muszę pomyśleć o dalszych losach bohaterów z ostrego dyżuru :P pauzuje aktualnie po 10 sezonach :] a jest chyba 14 czy 15 ;-) to jeśli też nie widziałaś to masz duuuuużo przed sobą seriali medycznych xD ale na zachęte powiem, że od bodajże 3 sezonu ER mają miejsca wątki "D-D" dzięki jednej lekarce która jest jak się domyślasz lesbijką. Tzn staje się pod wpływem roli Elizabeth Mitchell :P (kurczę nie wiem czemu ale mam od drugoplanowej roli w gia słabość do niej ehh). dziś poraz pierwszy ze 'znajomą' obejrzałam mecz koszykówki w tv... boże to chyba najbrutalniejszy sport drużynowy (prócz rugby oczywiście, ale tego nie ma w polsce chyba to pominełam) w wykonaniu kobiet... podsumowując to był chyba mój pierwszy raz :D i ostatni :P no chyba że na żywo to tak nie wygląda brutalnie to może kiedyś się wybiorę na hale ;-) ja dziś obejrzę sobie do snu dzikie żądze 4 bo kurczę w końcu nie miałam czasu obejrzeć, a jak znam życie to ten film mnie nie zawiedzie, pomimo prostej treści i prostego wykonania zawsze czymś chwilami zaskoczy, no i jak mówiłam jak w każdej części pewnie jest motyw intrygi dwóch kobiet. przewidywalny ale ujdzie ;-D jak się obejrzało i powiedziało 3 to trzeba i 4 ;-) dużo jest filmów i seriali z małymi wątkami branżowymi, macie jakieś filmy w których zapamiętałyście takie wątki i które zapadły wam w pamięć, oraz za co?

ocenił(a) film na 8
Lara_Perkins

Kerry Weaver będzie z niesamowitym latynoskim ciasteczkim (panią strażak), ale nie pamiętam od którego sezonu :)

ocenił(a) film na 8
calisha_88

w 4 sezonie "House M.D." pojawia się bi bohaterka,Trzynastka grana przez boską Olivie Wilde (Alex z "O.C"), a w 5 sezonie jest nawet branżowy odcinek z nią w roli głównej.

ocenił(a) film na 7
miss_russ

robimy niezłą reklamę seriali z wątkami dd :D zapomniałam o olivi (aż wstyd zapomnieć o takiej kobiecie :P), ale w 7 sezonie już jej nie ma... chyba zrezygnowała z serialu lub z niej zrezygnowali bo tak dziwnie zakończyli jej udział w nim :/ no ja tez nie pamietam kiedy byla Pani strazak, tylko czekaj to napewno byla strazaczka? a nie kobieta z pogotowia ratunkowego? :D to bylo tak dawno kiedy ogladalam ER ze ja tez nie pamietam w ktorym sie pojawila, ale w 3 sezonie napewno grala Jorja Fox (z csi lv) lesbijke choc scen nie dali zadnej ani jej partnerki nie pokazali (moze za odlegle czasy na mini watki branzowe w serialach tego typu xD), potem pokazala sie elizabeth mitchell w 5 lub 7 sezonie i od tamtej pory leci wątek dd non stop z Kerry Weaver... co do Hous'a jeszcze... ja to się nie doczekam niestety przygody czy fascynacji dr Cuddy inną kobietą, bo ta odwiecznie jest zakochana w Housie :P a szkoda ;-)

ocenił(a) film na 10
Lara_Perkins

ER oglądalam i to swego czasu dosc namietnie, zakonczylam chyba na sezonie, w ktorym dr Green past away...albo ciutke dalej.
Wiem o roli Olivii jako 13stki w House MD, ale jeszcze daleko mi do 5tego sezonu :)

Laro, nie, nie panią doktor....niestety troszke nizej. Ale tez sympatycznie :))

ocenił(a) film na 7
calisha_88

pielęgniarki więcej mają pracy na ogół, więc jak tfu tfu tfu mi się coś stanie to mam nadzieję, że trafię na Ciebie, bo wtedy wiem że napewno na miłą i sympatyczną osobę natrafię, taki pewniak hehe :P w csi brakuje mi roli Pani śledczej lesbijki... może się doczekam kiedyś bo narazie nic nie mówią o końcu emisji, bynajmniej nic o tym nie słyszałam :P te seriale to niedługo jak moda na sukces będą takie długie xD ale dobrego nigdy za wiele hehe :P jeszcze wrócę do chirurgów.... obejrzyj koniecznie :D ten serial wciąga niesamowicie, jest tam dosłownie wszystko, zżyjesz się z tymi ludźmi zobaczysz :P tam więcej jest o nich, ich relacjach niż o przypadkach jak w housie czy ER... jest jak to mówią "zajebiaszczy" :-]]]

ocenił(a) film na 10
Lara_Perkins

Laro, w razie jakiejkolwiek potrzeby- zawsze pomogę. Także jakas iniekcja- wal do mnie śmiało :) Bedzie bezboleśnie :P
Wstyd sie przyznac, ale CSI nie widzialam ani jednego odcinka...i jakos nie czuję potrzeby, zeby to zmienic.
Jesli chodzi o Chirurgów- slowem 'zajebiaszczy' kupiłas mnie :))

ocenił(a) film na 7
calisha_88

fajnie mam opiekę zapewnioną, a bynajmniej chociaż zastrzyk czy coś tam na ból xD tak zajebiaszczy :P bo db, bdp, czy super to za słabe określenia, naprawdę polecam z czyściutkim sumieniem ;-)

ocenił(a) film na 8
Lara_Perkins

13-tka wróci do House'a, to już oficjalna wiadomość :) Skoro nie ma Cameron, to mogłaby uwieźć Cuddy :P
To była pani strażak, popatrz tu : http://www.youtube.com/watch?v=Yd-iVws4BH8

ocenił(a) film na 10
miss_russ

Od ktorego sezonu nie ma Cameron?

ocenił(a) film na 8
calisha_88

Nie wiem, nie doszłam jeszcze :)

ocenił(a) film na 7
miss_russ

fajnie to zabrzmiało :D jak się nie myle to nie ma jej od 6ego, bo w 5 jeszcze bedzie na urazowce poza grupa hous'a. no wrteszcie jestem w czyms dalej od was :P no to czuje satysfakcje xD zartuje hehe ;-) miss_russ ze Ci sie chcialo szukac :D dzieki! rzeczywiscie Pani strazak :P ja to chce w csi taki dluzszy watek ;-((( petycje napisze jak sie zdenerwuje xD

ocenił(a) film na 7
miss_russ

postuluje poparciem by 13-tka uwiodła cuddy :-))))

ocenił(a) film na 10
Lara_Perkins

Powiedzcie mi, bo ja cos tak nie bardzo kojarze :P , Cuddy to ta pani, która jest szefową Grega? ;D

Lara_Perkins

apropos cuddy xD fajny mix na youtubie "LADY CUDDY" http://www.youtube.com/watch?v=r-NPx1rYf4s ON A PHONE! :*

ocenił(a) film na 7
fraglespb

świetny mix :] cuddy mnie bardzo kręci, mam słabość do starszych, silnych osobowościowo, mądrych kobiet :] ehh ale po co ja to piszę, chyba każdy wie po Lenie Headey... dobrze, że dla takich osób nie brakuje ról w najlepszych serialach i filmach :P

ocenił(a) film na 7
calisha_88

calisha na Panią dr się szykujesz? chyba polubię wreszcie służbę zdrowia ;-)

ocenił(a) film na 8
calisha_88

Frankie ma śliczne oczy, ale także i uśmiech :)

ocenił(a) film na 10
miss_russ

Uśmiech także, ale spojrzenie ma hipnotyzujące :)
Jednakże /troszke wstyd pisac/ nie posiada waznej kobiecej częsci ciala :) No dobra posiada, ale mikroskopijnej wielkosci...
I nie wiem dlaczego, ale jej postawa wydaje mi sie jakas taka "krzywa".
Wiem, nie ładnie tak pisac o innych, kiedy samemu nie jest sie idealem....
Teraz lincz od fanek Frankie.... jestem przygotowana :)

ocenił(a) film na 8
calisha_88

Ale przecież z łóżka byś jej z tego powodu nie wyrzuciła :):) Ja akurat wolę mniejsze niż większe :P

ocenił(a) film na 10
miss_russ

No nie, to prawda :)
Ja lubie akuratne :) W sensie, widoczne :)
W sumie mogłabym roprawke na ów temat napisac, ale.... wybaczcie, wstydze sie :P

ocenił(a) film na 7
calisha_88

hehe na odwagę Ci napiszę, że jesteś tutaj anonimowa, znamy Cię pod Calisha_88 więc więcej odwagi :-) ale do złego nie namawiam :P a ja wole wieksze, albo jak calisha ujela akuratne, bo rozmiary Pameli Anderson itp to przesada... no i napewno naturalne. Fajny temat, która go zaczęła? :] ta nieśmiała :D trochę dziwnie się czuję bo nie wiem co to za frankie, tzn nie wiem jak wygląda bez bluzki, nie oglądałam jeszcze tego dzieła... dużo mówicie o tym serialu, sprzeczne gusta są o nim, już nie pierwszy raz :P oj czas się z nim zapoznać... może dzisiejszej nocy... kij z Wild things 4 :P a powiedzcie mi (pójdę na łatwiznę) gdzie go dostane w megaupload lub hotfile?

ocenił(a) film na 8
Lara_Perkins

Rzuć okiem na forum "Lip service" na filmwebie :) Tu masz Frankie :
http://www.youtube.com/watch?v=86bUGZ0z60M

ocenił(a) film na 8
miss_russ

Dodam, że Frankie to ta krótkowłosa blondynka z obłędnym uśmiechem i pięknymi oczami. Rozpoznasz też pewnie aktorkę z "Nina's heavenly delights", która gra tu Cat, byłą Frankie. Mi podoba się także Sam - pani policjantka :):)

ocenił(a) film na 10
Lara_Perkins

Nie dla wszystkich jestem anonimowa :) także.... obędzie sie bez rozprawki :P

ocenił(a) film na 7
calisha_88

a to przepraszam :P hehe to musiałaby być ciekawa ta rozprawka że została utajniona :-] a z csi lv to u mnie długa historia była w sumie... na początku nie lubiłam, takie brutalne mi się wydało (co ja mam z tą brutalnością dzisiaj)... potem zaczęłam oglądać csi ny i dzięki melindzie kanakaredes (czy jakoś tak) się wciągnełam, bardzo polubiłam zagadki kryminalne, tą zabawę z dowodami itp... więc i csi lv wkońcu polubiłam, a co ciekawsze teraz jest moim ulubionym serialem kryminalnym i to wersja las vegas z początku nie lubiana ;-) dziwna jestem podsumowując :-]]] za to miami oglądałam jak do tej pory wyrywkowo kilkanaście odcinków, nie umiem się przełamać i przekonać do niego ze względu na główną postać Horasio czy jak mu tam, taki bezpłciowy aktor, nijaki, i za przeproszeniem cipowaty z wyglądu, jak nigdy nie lubiłam maczo itd... to ten aktor gra strasznie nudno... za nudno stanowczo... tak Cuddy to szefowa Hous'a ;-) ostatnio trafil mi sie film zakazany owoc (kiedys juz go widzialam) ale w tv lecial wiec obejrzalam jeszcze raz sobie... patrze a tam gra cuddy! taką nawiedzoną kobiete, poraz kolejny zaprzeproszeniem zdzirowatą idiotkę... a tutaj w dr housie sexowną, czułą i bardzo inteligentną Panią dr :P porównanie szok :-]]]

U. ale dałaś zajawkę... teraz to ja musze obejrzeć ten serial :D po 1). Cat jak miło ją znów widzieć po Nina's :P po 2). mi się ona podoba bardzo, nie wiem ja mam wypaczony gust może, ale pociągają mnie bardziej, zwłaszcza na codzień zwykłe dziewczyny, takie bez dodatków jak tona kolczyków, włosy zrobione na cool itp :P na ekranie to co innego dlatego frankie też ciekawą postacią jest :D po 3). ciekawy filmik na zachęte xD po 4). lubie policjantki... po 5). nie chce być z nim w tyle :D że też nie pomyślałam sama żeby z youtobać (boże jak to się odmienia :P) tego serialu i looknąć na frankie ;-)

Lara_Perkins

hmm jedyne źródło jakie do tej pory udało mi się znaleźć odnośnie "bloomington" z jakimiś wściekłymi napisami xD poprostu je ignorujcie, a że film po anielsku, to nie powinno być problemów, większych przynajmniej :) oto link do oglądania on-line http://www.freemediatv.com/video/23705-Bloomington_2010_DVDRIP_SV_BR_Subbed.html
enjoy! ;P

ocenił(a) film na 7
fraglespb

lepiej mi na priva przeslij jesli znasz :P linki do lip service typu "download" :-)

ocenił(a) film na 7
Lara_Perkins

bo mam tylko odcinki 2 i 3 :)

Lara_Perkins

no niestety nie mogę :/ jak zdradzisz małpę to poślę :)