Witam!
Mam oto taką proźbę. Potrzebuję tytułów filmów które by mówiły na temat autyzmu. Najlepiej na temat autystyków geniuszy. Przydały by mi się tytuły takich produkcji ponieważ piszę artykuł do gazety na temat nieświadomości ludzi o autyźmie. Chcę młodym czytelnikom przybliżyć problem ludzi objętych tą chorobą i przy okazji podać przykłady filmów które udowadniają, że autystycy często są mądrzejsi od osób zdrowych. Jeśli macie jakieś konkretne nazwy filmów (ale nie dokumentów) to bardzo proszę wpisać w tym temacie. Jeśli zaśmiecam temat, to bardzo przepraszam.
Z góry serdecznie dziękuję!
Witaj Stello!!!Moim powinnaś obejrzeć film :"Rainman" w roli głównej z
Dustinem Hoffmanem i Tomem Cruisem...ten film jest z roku 1988...bardzo
dobry..polecam....i pozdrawiam...
to może z łaski swojej byś podała... jak ja "lubię" jak ludzie proszą na forach o pomoc, a gdy sami sobie poradzą nie podają rozwiązania... :/
Może choć trochę pomogę, ja polecam oprócz wspomnianego wyżej znakomitego "Rainmana" te filmy :"O chłopcu, który umiał latać"(1986), " Dom z kart" (1993) ," Sam" (2001), "Paradox Lake" (2002)," Droga po marzenia" (2004), "Zaklęte serca" (2005), no i głośny ostatnio " My name is Khan" (2010), (tu mamy do czynienia z zespołem Aspergera). pozdrawiam