PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33908}
7,3 81 tys. ocen
7,3 10 1 81225
6,7 32 krytyków
Komornik
powrót do forum filmu Komornik

Bardzo dobry film Feliks Falk bardzo ładnie przedstawił prace życie komorników. Nie jest to wdzięczna praca ale ktoś ja musi wykonywać. Bardzo dobrze zagrał główną role komornika Lucjana Bohme - Andrzej Chyra. Świetnie też zagrała panią mecenas o ile się nie mylę Małgorzata Kożuchowska filmowa Anna dobrze też wypadli Jan Frycz, Kinga Preis, Grzegorz Wojdoń, Marian Opania i wielu innych polskich aktorów. Świetnie też została ukazana korupcja jaka panuje w tym światku, ale ogólnie jest to dobry i ciekawy film. Obejrzałem go ju kilka krotnie i pewnie jeszcze kiedyś go znów obejrzę. Ja daje 7 na 10.

ocenił(a) film na 9
sebastiannycz

Mnie końcówka filmu nie przekonuje jego zmiana normalnie tak nie ma ale film super;)

Kileeer

...właśnie leci na TVP Kultura...obraz komornika pokazany prawdziwie - co tu się okłamywać...tacy są,a może i gorsi...ale ta przemiana...nierealna,chyba że film miał być -na końcu- taką groteską o komorniku :-/

Tamilina

komornicy tacy są? wszyscy tacy sami? gorszy to jest ten, co zakopał własną babcię na polu, żeby pieniądze dostać. Moim zdaniem film dobrze zrobiony, ale posługuje się schematami i podtrzymuje przekonanie dużej części społeczeństwa, która ma prawo, w tym wyroki sądowe, za nic.

ocenił(a) film na 9
Tamilina

takiej zmiany nikt się chyba nie spodziewał, myślę, że w prawdziwym życiu szansa na taki obrót jest jedna na milion albo i jeszcze rzadziej. Uważam też że dzięki takiemu zwrotowi film stał się ciekawszy. Ja dałem 9/10. Każda minuta warta obejrzenia. W tym filmie nie ma miejsca na nudę, jest bardzo wciągający.

ocenił(a) film na 9
Tamilina

No ale obsady nie ma nic do zarzutu .

ocenił(a) film na 8
sebastiannycz

" Bardzo dobry film Feliks Falk bardzo ładnie przedstawił prace życie komorników. "

Praca komorników? W tym filmie reżyser przedstawił mi jak wygląda praca komorników? Już większej głupoty dawno nie czytałam.

Film jest o jednym człowieku, który jest komornikiem. Pokazuje tylko JEGO sposób działania, JEGO metody, JEGO myślenie.
" Komornik " to film psychologiczny, dramat, a nie dokumentalny o trudnej pracy komorników...