PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33908}
7,3 81 tys. ocen
7,3 10 1 81227
6,7 32 krytyków
Komornik
powrót do forum filmu Komornik

Blisko 10/10

ocenił(a) film na 8

Oglądając "Komornika" byłem zachwycony i bliski ochrzczenia go jednym z najlepszych filmów polskich ostatnich lat. Niestety przegięli z tym nawróceniem. Rozumiem, że śmierć go mogła poruszyć, ale zmiany o 180 stopniu nie trawię.
Do tego kiepska Korzuchowska i Opania.
Poza tym świetnie. 8/10.

ocenił(a) film na 8
sanczopansa

Super.

ocenił(a) film na 8
sanczopansa

Pyskować to sobie możesz do matki.
Zresztą nie wiem po co gadam z takim niedorozwiniętym kolesiem, który nie potrafi podać argumentów tylko wyzywa.

ocenił(a) film na 8
Zakrza

to ty zaczales mnie wyzywac od pajacow.a co do pyskowania to w przeciwienstwie do ciebie mam wyrobiona kulture osobista.
komentowac nie ma czego,twoje watpliwe spostrzezenie co do talentu opani mowi samo za siebie.

ocenił(a) film na 8
sanczopansa

Taaa, wyjechałeś mi, że nie zrozumiałem filmu, a później, że jestem głupim debilem.
Nie pisałem nic o talencie Opani.
Poza tym nie umiesz pisać.
Wygrałem.

ocenił(a) film na 8
Zakrza

no comment.

ocenił(a) film na 8
Zakrza

Czepiasz sie drobiazgow.Gdyby nie ten watek z nawroceniem grzesznika nie byloby scenariusza i filmu.Lepszy od wielu amerykanskich.
Chomik Mietushek

ocenił(a) film na 8
Mieushek

Ehe. Nawrócenie to drobiazg. Pewnie nikt go nie zauważył.

ocenił(a) film na 8
Zakrza

Nawrócenie nieralne bo jest nagłe ? Ja nie wiem czego wy oczekujecie... To, że ktoś się przez Ciebie powiesił a kobieta do której coś czujesz nazwała Cie skuwysynem to mało... ? To jakie jest nawrócenie ? Miał pójść do kościoła pomodlić się czy co ? Jezus miałmu się objawić... Nie wiem co złego w tym widzicie. Chłopak zrozumiał, że źle robił to zaczą robić sobie jaja z całej etykiety Komornika, którą wcześniej tak szanował. Oby więcej takich filmów nizli romansideł TVNowskich

ocenił(a) film na 8
Zakrza

Zmiana o 180stopni daje nadzieje. : )
Kto co lubi. : D

ocenił(a) film na 7
Zakrza

Dokładnie, zgodzę się w stu procentach. Byłem, ba, ciągle jestem pod wrażeniem filmu, lecz równocześnie, pomimo świetnego Chyry, dosadnego ukazania moralnego brudu pewnych kręgów itd... pozostaje niesmak, że do tego realistycznie 'upadłego' świata, ktoś próbuje wcisnąć nam tak niewiarygodną, bajkową wręcz przemianę głównego bohatera. Oczywiście, ludzie się zmieniają. Ale nie z dnia na dzień, jakby nową osobowość założył wraz z nową parą skarpetek. Jestem pewien, że w rzeczywistości ów tytułowy komornik dłużej by przechodził swoją moralną przemianę.

ocenił(a) film na 9
Zakrza

U mnie podobnie, nie dałem 10 bo ta przemiana nie jest realistyczna