PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=108083}

Królestwo niebieskie

Kingdom of Heaven
2005
7,2 178 tys. ocen
7,2 10 1 177773
6,4 33 krytyków
Królestwo niebieskie
powrót do forum filmu Królestwo niebieskie

... a scenariusz przemyślany. Jedna mimo że uważam Orlanda Blooma za dobrego aktora, to twierdzę, że nie sprawdził się w tej roli, z tego zwłaszcza powodu, że ma zbyt młody wygląd i bardzo delikatne rysy twarzy. Tę rolę powinien dostać aktor, którego sama twarz wzbudzałaby (że tak powiem) szacunek. Dla przykładu podam postać Aragorna z Władcy Pierścieni. Ten aktor wg mnie bardziej pasowałby do tej roli, zresztą jak wielu innych. Nie wiem czym głównie kierował się reżyser, ale przypuszczam, że tym, że Orlando był (i nadal jest) w tym czasie "na topie" i chciał w ten sposób więcej osób przyciągnąć do kina. To takie moje skromne zdanie ;)

Joasia_3

Czym się kierował? hehehe dokładnie tym, co jest przeciwieństwem Twojej wypowiedzi: chciał kogos młodego, niedoświadczonego, zagubionego, że tak to nazwę (nie znajdę Ci teraz tego wywiadu, musisz uwierzyc na słowo;) A rolę zaproponował mu wstępnie juz na planie "Helikoptera w ogniu", kiedy Bloom jeszcze wcale nie był tak bardzo znany.

ocenił(a) film na 8
msgamgee

Hmmm od tamtej pory wiele się zmieniło poza tym, że Bloom jest młody. Jest już doświadczony, nie sądzę, żeby był zagubiony a obecnie jest baaardzo znany ;) i kompletnie się do tej roli nie nadał, ale wierzę Ci na słowo, że za czasów "Helikoptera w ogniu" takie odczucia mogły kierować reżyserem do obsadzenia go w tej roli, tylko zważmy na fakt, że było to dość dawno i reżyser mógł kilka razy zmienić zdanie co do tej kwestii. Ale to już przysłowiowa musztarda po obiedze :)
pozdrawiam.