PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=108083}

Królestwo niebieskie

Kingdom of Heaven
2005
7,2 178 tys. ocen
7,2 10 1 177758
6,4 33 krytyków
Królestwo niebieskie
powrót do forum filmu Królestwo niebieskie

Mam pytanko.

ocenił(a) film na 9

Cz y to co leciało przed chwilą na Polsacie było wersją reżyserską?
Jeśli nie to ile trwa naprawdę wersja reżyserska?
I czy w niej jest bitwa Saladyna z Gwidonem a nie tak jak na Polsacie pokazali ze niby wyczerpana armia Gwidona szykuje się do ataku ,a za chwilę widok na masę trupów ?Jest ta bitwa w wersji rozszerzonej czy nie?

Z góry dzienks za odpowiedzi :)

użytkownik usunięty
davidstar

To nie była wersja reżyserska... trwa ona znacznie dłużej, jeśli się nie mylę to około 186 minut. W chwili obecnej nie powiem Ci czy walka Saladyna z Gwidonem jest rozszerzona, bo nie pamiętam :)

ocenił(a) film na 10
davidstar

niestety nie wiem, ale jak ktoś ma dojście do wersji reżyserskiej to proszę o kontakt :)

ocenił(a) film na 9
sweetgirl_fw

Właśnie ..ciekawe czy taka wersja jest na necie?Bo jak jest to proszę o potwierdzenie :)

ocenił(a) film na 7
davidstar

Taka wersja krąży po internecie. Łatwo ją znaleźć.
Ja oglądałam wczoraj w TV wersję kinową i muszę przyznać, że reżyserska jest o wiele lepsza (ją oglądałam jako pierwszą).
Dodano w niej chociażby wątek syna Sibylli, a bitwa, o której wspomniałeś nie została pokazana w obydwu wersjach. Pokazano tylko tą samą scenę jak w kinowej, w której widzimy trupy poległych żołnierzy.

ocenił(a) film na 9
Agie

Dziękuje Wam wszystkim serdecznie za pomoc-wątek uważam za zamknięty.

Ps.Czas coś ściągnąć :D

ocenił(a) film na 9
davidstar

Dopiero co była płyta Blu-Ray na aukcji - wersja reżyserska trwa 180 min. obraz fullDH 1080p.To była wersja obcojęzyczna

ocenił(a) film na 10
davidstar

Nie oglądałem na polsacie bo bym se spierdzielił film, ogladałem z płyty tą wersję która miała około 2h 20min i byłem, a raczej nadal jestem zachwycony tym filmem, dla mnie był rewelacyjny :] Ale czy tak jak piszą ta wersja reżyserska 3 godzinna jest naprawdę dużo lepsza? Proszę, powiedzcie mi, jeśli tak to będę musiał zdobyć ta wersje i obejrzeć! :D

ocenił(a) film na 9
Psychol_91

W wersji reżyserskiej jest parę wątków zupełnie pominiętych w polsatowskiej wersji.Niemniej jednak uważam ,że nie mają większego wpływu na całość filmu.Spodziewałem się czegoś lepszego,np dodatkowych scen z obrony Jerozolimy przed wojskami Saladyna ,ale głównie liczyłem na pokazanie klęski Gwidona w tym wąwozie(w tej scenie w której leżało pełno trupów a nad nimi krążyły sępy).