PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=108083}

Królestwo niebieskie

Kingdom of Heaven
2005
7,2 178 tys. ocen
7,2 10 1 177773
6,4 33 krytyków
Królestwo niebieskie
powrót do forum filmu Królestwo niebieskie

to coś jest tragiczne...żeby nie powiedzieć straszne...Scott ostatnio robi coraz gorsze filmy...Królestwo niebieskie jest początkiem upadku tego reżysera. Zawsze nosiło go by robić patetyczne filmy...ale do tej pory miał dobrych scenarzystów (którzy są jak zawsze nie doceniani)...a więc miał dobre scenariusze...a więc miał w połowie zapewniony sukces.

Co jest najgorsze w filmie:
-Czystość.
-Plastikowe postacie.
-Brak realizmu.
-Nudna akcja.
-Mizerna muzyka - nawet jej nie pamiętam.
-Główny bohater.
-Idiotyczny Patetyczny klimat i charakter filmu.

Ps. American Gangster też jest słaby.

użytkownik usunięty
janko_bzykant_

Za to Batman Forever to czysty geniusz.

Wiemy wiemy...
temu panu już dziękujemy.

Przy okazji - kto nie widział trzygodzinnej wersji reżyserskiej tego filmu nie widział go wcale.

ocenił(a) film na 4

Aha...czyli to co w kinach dają ludziom, to jest tylko część filmu. Po resztę trzeba udać się do sklepu i kupić wersję 3 godzinną...bo inaczej nie można 'docenić' walorów tego przesiąkniętego patosem i głupotą gniotu...

Ehh Johnny...gdybyś miał coś niecoś w tej twojej główce...

Ps
Zmień płytę bo się zaciąłeś...Cały czas powtarzasz ten sam argument: Batman Forever...Batman Forever...Nie to, że jest to jakikolwiek argument...ale wymyśl coś innego. Przynajmniej będę miał powody do śmiechu z twoich nieudolnych tworów - słabego umysłu.

użytkownik usunięty
janko_bzykant_

"Aha...czyli to co w kinach dają ludziom, to jest tylko część filmu."

No niestety. Czasami tak bywa.

A Królestwo Niebieskie w PEŁNEJ wersji to jeden z najlepszych filmów osadzonych w realiach średniowiecznych jakie kiedykolwiek nakręcono.

ocenił(a) film na 4

Hahahaha....hahahahaha....ups...Nie wytrzymałem...hihi...ktoś się pogrąża...

ocenił(a) film na 8
janko_bzykant_

Nie dyskutuj z faktami. Jeśli nie widziałeś wersji rozszerzonej, to tak jakbyś nie widział filmu zupełnie albo gadał o zupełnie innym niż Gieferg. To skurwysyństwo ze strony producentów i chyba jeden z najbardziej jaskrawych przykładów tego żałosnego procederu.

ocenił(a) film na 4
Gregg

Mówię o tym co widziałem. A widziałem królestwo niebieskie i był to obraz rozpaczy i niekontrolowanej gloryfikacji... z zachowaniem minimalnego realizmu...minimalnego...bo nie ma czarodziejów i elfów...phi

użytkownik usunięty
janko_bzykant_

Pogrążą się śmiejąc się równocześnie z własnej głupoty.
O, już tylko kapelusz widać.

janko_bzykant_

Nudna akcja? Mizerna muzyka? Akurat co do tego się najbardziej nie zgadzam. Film przez cały czas trzymał w napięciu, nie miał przestojów, przez cały czas coś się działo, a muzyka była wspaniała!! Idealnie dopasowana. Mi ten patetyczny klimat bardzo się właśnie podobał! Może dlatego, że po prostu lubię tematykę poruszaną w filmie-->krucjaty. Szkoda, że nie poszłam na to do kina bo dopiero tam super się ogląda takie filmy. Co do braku realizmu to jest to tylko film, który ma cieszyć oko i bawić widza, poza tym to jest oparty na prawdziwych wydarzeniach. Postać Orlando Blooma była ciekawa i choć faktycznie aktor nie popisał się tu jakoś specjalnie swoim kunsztem aktorskim to nie raziło to po oczach. Co do innych aktorów to byli świetnie obsadzeni, bardzo ciekawa fabuła, a razem z plastycznym obrazem, wartką akcją i właśnie tym przez cały film obecnym patosem film oglądało się z zapartym tchem!
Moim zdaniem nie ma co się czepiać.