PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=190315}

Kronika opętania

The Possession
2012
6,0 49 tys. ocen
6,0 10 1 48808
5,1 8 krytyków
Kronika opętania
powrót do forum filmu Kronika opętania

polcam!!! bardzo fajna fabuła , ciekawe sceny kulminacyjne oraz efekty dźwiękowe równiez od wysokiego poziomu nie odbiegaja(te polskie teksty wypowiadane przez dybuka , łamia kregosłup)

moim zdaniem najlepszy horror grozy 2012 roku , i idzie u mnie na górna polkę kolekcji ;)

użytkownik usunięty
michal150586

Mi też się bardzo spodobał. Ta opętana dziewczynka świetnie zagrała a jak Tzadok odprawiał te swoje modły to prawie nie padłem ze śmiechu. Dodatkowego smaczku daje fakt że to film na wydarzeniach autentycznych i całe zło przywlokło się z Polski:)

Uderzcie się w głowę a potem mądrze napiscie

ocenił(a) film na 9
atol23

Zjeżdzaj trollu.

eternal_champion

Dzieciaku jak Kronika Opętania była filmem gdzie pośrał....się ze strachu no to nie mamy o czym rozmawiać....Pewnie nie zauważyłeś jak ten film uderza w Polaków.....szatan ze skrzynki mówiący po Polsku a na skrzynce napisy w języku hebrajskim.

ocenił(a) film na 9
atol23

Nie słyszałeś o polskich Żydach, chłoptasiu? Zalecam sprawdzenie demografii Polski przedwojennej, o ile potrafisz czytać...

eternal_champion

Chłoptasiu słyszałem ale zacznij czytać ze zrozumieniem....bo z tym widać masz ogromny problem.......a po drugie naród Polski obraża reżyser tego filmu w którym czarna siła(szatan) mówi po Polsku a skrzynka jest żydowska - to jest motyw komediowy.

ocenił(a) film na 10
atol23

polaków nie trzeba obrazac , oni sami to robia wystarczy wyskoczyc za granice , który to juz z kolej film gdzie słysze ze naród polski został skrzywdzony !!!
mi i znajomym ten film sie bardzo spodobał i napewno jest duzo lepszy niz jakies badziewa co w 2012 wyszły , o jakis czarnych lasach w sceneri z rodem tv puls czy tez którejs z kolej drogi bez powrotu, czekałem na film w stylu Udreczony www.filmweb.pl/film/Udręczeni-2009-282920 i moge stwierdzic ze jestem zadowolony

ocenił(a) film na 9
michal150586

Jeden normalny...

eternal_champion

Film nie jest zły ale nie zasługuje na najwyższe uznanie film przez ciebie wymieniony Udręczeni dużo ciekawszy był....a z Polakami zagranicą się zgadzam kiedy jestem po za granicami naszego kraju to nie przyznaje się ze jestem z Polski.