PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=133975}

Kung Fu Szał

Kung fu
2004
7,1 21 tys. ocen
7,1 10 1 21087
6,8 9 krytyków
Kung Fu Szał
powrót do forum filmu Kung Fu Szał

Próba pastiszowego podejścia do filmów kung fu, coś w rodzaju podejścia Tarantino do sensacji klasy B. Niestety, o wiele mniej udana. Trzeba być Quentinem, żeby z pulpy fikcyjnej robić dzieła wielowymiarowe. "Kung fu szał" ma dobre momenty, ma też momenty głupkowate, psujące efekt. Niestety, czasami jakby autorzy brali temat rąbaniny na pięści i nogi zbyt poważnie, to też jest duży minus. Jako całość jednak zostawia niedosyt.

ocenił(a) film na 3
pacheau_vaughn_fw

Bardzo dużo elementów głupkowatych, które niszczą ten potencjał, który film niewątpliwie posiada.

Wymyślanie już takich głupot typu spadająca dłoń na końcu, świadczy, że twórcy nie mieli pomysłu na fajne rozwiązania i nafaszerowali film byle czym.

ocenił(a) film na 9
pacheau_vaughn_fw

Coś jest na rzeczy, dla mnie te sceny to raczej przejaw odrębności kulturowej, innego postrzegania, nie razi mnie to, raczej lekko zadziwia i zaciekawia. Film jest totalnym odjazdem, mieszanką wybuchową dla oka i ducha.

ocenił(a) film na 9
pacheau_vaughn_fw

Jakoś nie odczułem podobieństwa do filmów Tarantino. To miał być lekki widowiskowy film azjatycki i jest w tym doskonały.

ocenił(a) film na 9
pacheau_vaughn_fw

Jako całość film jest świetny. Nawiązanie do Pulp Fiction ? To dwa światy. I wolę Chow. Autentyczny, pokręcony, bez hollywoodzkiego zadęcia i pieprzenia przez 5 minut o hamburgerach. Ten film jest boski