PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=458296}

Kwarantanna

Quarantine
2008
4,9 19 tys. ocen
4,9 10 1 18530
3,8 9 krytyków
Kwarantanna
powrót do forum filmu Kwarantanna

Żałosne 1/10

ocenił(a) film na 7

Nie wiem w jakim celu nakręcono ten film , 95% zerżnięte z REC , zresztą hiszpańska wersja o niebo lepsza od tego co tu zaprezentowano...Szkoda czasu an ten film

REC_2

Ja osobiscie nie lubię jak skrzeczą po hiszpańsku i nie zgadzam sie z tym ze wersja orginalna jest lepsza! Już kiedys był taki numer z RINGIEM tamten był bodajże japoński!

waldinho06

Znaczy ze Ring amerykanski byl niby lepszy od japonskiego? Szkoda slow.

użytkownik usunięty
waldinho06

Wiadomo, że japoński Ring jest lepszy. Poza tym, to oryginał po którym amerykanie wyprodukowali swoją wersję.

REC_2

Skąd wiesz że zerżnięte? scenariusz kupiony, ekipa na planie, to co mieli zrobić jak film mógł być już prawie ukończony? Głupio wyszło z Kwarantanną, ale podejrzewam że jakbyś amerykańską wersję widział wcześniej napisałbyś podobnego posta na stronie REC'a. Oglądałem hiszpańską wersję jako pierwszą, uważam że bardziej klimatyczna.

ocenił(a) film na 7
kaprawiec

Zdaje się ze REC powstał wcześniej niż Kwarantanna , również uwazam ze Hiszpańskie jest bardziej klimatyczne ale w Ameryce są za wygodni i jak cos juz nie jest w ich języku to albo tego nie obejrzą , albo trzeba nagrać to samo tylko w ich języku...

REC_2

W końcu to w Stanach na żywności piszę żeby nie jeść opakowania.

użytkownik usunięty
Daragox

Dobre :)

ocenił(a) film na 6
REC_2

To przeróbka, ale po obejrzeniu Reców 1-2, Kwarantanny (bazuje na rec 1) odnoszę wrażenie, że jest po prostu bardziej dynamiczna i efektowna. Pojawia się więcej potworków, a rec miał straszyć na zasadzie "coś się czai w pobliżu i nie wiadomo kiedy zaatakuje). Przyznam też że jak na rec 1 przysypiałem tak na kwarantannie już nie. Ze względu na to że to przeróbka oryginału oceniłem tak samo, ale może kwarantanna powinna mieć o 1 oczko więcej.

REC_2

Ja wolę kwarantanny, może i dlatego, że REC oglądałam po niej i nużyła mnie ta sama fabuła? :) W każdym razie, rzeczywiście, wydaje się bardziej dynamiczna. Zresztą strasznie podoba mi się pomysł krcęnia filmu z perspektywy uczestnika zdarzeń, świetnie trzyma w napięciu, można się lepiej wczuć w rolę i biegać po odciętym i izolowanym budynku z watahą zombie, cudowne! :)

REC_2

Obejrzałem najpierw "Kwarantannę", a potem "[REC]" co było sporym błędem. Myślałem że te filmy nie mają nic wspólnego. Kwarantanna nie spodobała mi się za bardzo, za to "[REC]" autentycznie mnie przestraszył