PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=458296}

Kwarantanna

Quarantine
2008
4,9 19 tys. ocen
4,9 10 1 18530
3,8 9 krytyków
Kwarantanna
powrót do forum filmu Kwarantanna

Przecież to jest śmieszne! Kto pójdzie na ten film, skoro parę miesięcy wcześniej widział już niemal identyczny?! Czy oni szukają głupich?!?! "Rec" jest naprawdę wciskającym w fotel filmem... Amerykanom rzadko wychodzą dobre horrory, a jeszcze rzadziej remake'i... Przecież dochody nie pokryją kosztów!!

Bardzo dziwię się także Jennifer Carpenter, że przyjęła tę rolę. Manuela Velasco była tak bezkonkurencyjna, że Carpenter zbierze gromki śmiech, gdy je porównają.
Angela Vidal Manueli była niesamowicie krwistą postacią, dzięki urokowi aktorki i jej urodzie mamy słodką i miłą, choć nieco znudzoną próbującą się wybic reporterkę telewizyjną. W momencie gdy zaczyna się dramat Angela nie zmienia się w terminatora, często traci zimną krew, ale jest przez to bardzo ludzka. Jest kreacja jest niesamowita...

Amerykanie mają masakrycznie wydmuchane ego. Gdyby je przekłuć, gorące powietrze wywołałoby momentalnie efekt cierplarniany na całej planecie a lodowce poszłyby z dymem... Czy to nie irytujące, że są w stanie zerżnąć dopiero co wcielony w życie pomysł i nakręcić film again kilka miesięcy po oryginale?

Ja, w każdym razie, na "Quarantine" się nie wybiorę.

Finding_Neverland

A propos... Oblukaliście plakat? To ostatnia scena "Rec'a" kiedy Angela wije się na podłodze i po omacku szuka kamery leżąc tuż przed nią, a wtedy ta oszałamiająca piękność (mam na myśli opętaną dziewczynę [bo to ona prawda? albo nie załapałam z filmu...]) wciąga ją za nogi do pomieszczenia z tyłu...

Finding_Neverland

obejrzałam [Rec] a później trailer 'kwarantanny'
wszystko identyko... USA nie ma za grosz wstydu

ania_k

Też obejrzałem [Rec] a później trailer (a właściwie kilka) i mimo, że jest to remake widziałem kilka rzeczy, których nie było w orginale. Mam nadzieje, że dobre rozwinięcie ich pozwoli zainteresować ludzi filmem.

Rokka

na tym polega idea remake'u ze kreci sie wlasciwie wszystko od nowa :D rec mnie cholernie rozczarowal wiec nie dam sie nabrac drugi raz nie pojde na ten film ani na rec 2 ...

ocenił(a) film na 1
Carolle

Mnie także [Rec] trochę rozczarował. Jednak zachęcony końcówką może wybiorę się na [Rec]2, ale Quarantine wolę obejrzeć w domu.

saruman22

po co ogladac w domu skoro wersja amerykanska bedzie prawie dokladna kopia REC tylko bedzie wiecej krwi i flaczkow ??? :D

ocenił(a) film na 5
Finding_Neverland

Amerykanom do tej pory moim zdaniem wyszedł tylko the Ring, który był lepszy od swojego pierwowzoru. Kwarantannie sukcesu nie wróże, orginał to za wysokie progi..