Tak naprawde to wszystkie Reci, Kwarantanny i inne duperszmyty są tandetną i nieudaną próba skopiowania Blair Witch Project. Nie dojdą do tego poziomu. Ba, nawet sie nie zbliżą ;P
Co Do Kwarantanny to to jest identycznie to samo - reporterka, operator, przypadkowe zdarzenie przy towarzyszeniu ekipie strazakow, niewyjasnione zdarzenia... no kurde Ludzie od RECa moga ich pozwac o plagiat ;D
Szkoda słów na twój komentarz naprawde, to idź oglądaj sobie na okrągło Blair Witch Project może Ci sie w końcu odechce pisać takich głupot
heh smiesznie gadasz :D mysl ze wykupili sobie prawa do tego ale nie o tym chce pisac, chodzi o to ze po cholere porownywac wszystkie filmy krecone taka metoda do BW? to tak jakbym mial porowna Wolfenstein 3D do innych strzelanek tylko dlatego ze W3d byl 1 takiego typu gra :| nie widzialem jeszcze Kwarantanny ale Rec czy taki Projekt Monster sa zajebiste i nie uwazam zeby byly gorsze od BW. Kazdy z tych filmow ma swoj niepowatazalny klimat :)
No kurde minelo juz sporo czasu od premiery REC. Czas na remake. Moze jak sie spreza to na swieta zrobia jeszcze jeden remake Kwarantanny.
nie kłóćcie się o dobre filmy - to fakt że bw jest zaje... (jak na samym skojarzyłem fakty i zrozumiałem dlaczego koleś stoi pod ścianą to kopara mi opadła i przez połowę napisów końcowych nie chciała się podnieść) ale rec i pm też są bardzo dobre - miałem to szczęście oglądać wszystkie 3 i mogę z całą pewnością stwierdzić że rec pm i bwp mają u mnie 10/10. Ale za to kwarantanna, niezależnie czy jest twórców rec-a czy nie i czy jest dobra czy nie ma mnie "0" za samo to że zrobiono ją tylko dla tego że nie jest po angielsku - niema co ściemniać że powstała z innych powodów. nie została zrobiona hoolywoodzie ale to nie oznacza że hlw musi odrazu podrabiać.
Siema malibu. Nigdy nie bylem szczegolnym fanem BWP moze przez to, ze nie rozumialem do konca o co w nim chodzi. Moglbys mi napisac rozwiazanie filmu?
nie powinienem tego robić ale skoro chcesz...
masz tu 2 fragmenty opowieści o Rustin-ie Parr(pustelnik żyjący w domu w lesie Black Hills morderca przyłapany w 1940r.) , którą bohaterowie usłyszeli od przypadkowych mieszkańców Burkittsville
...Brał dzieci do piwnicy dwójkami
i jedno musiało stać twarzą do ściany,
podczas gdy on zabijał drugie.
A potem zabijał to dziecko spod ściany...
...W sądzie powiedział, że nie mógł znieść ich wzroku.
Dlatego kazał im stać tyłem...
film kończy się tym że Heather i Michael gubią się w lesie, wchodzą do napotkanych ruin domu, Heather zostaje uderzona i pada na ziemie a gdy podnosi głowę widzi Michaela odwróconego głową do ściany. koniec
Już rozumiesz o co biegało w tym filmie tego filmu?
trzeba to zaczaić od razu po obejrzeniu Michaela pod ścianą -
Weszli do ruin domu Rustina Parr i to jego duch ich zabił.
"heh smiesznie gadasz :D mysl ze wykupili sobie prawa do tego ale nie o tym chce pisac, chodzi o to ze po cholere porownywac wszystkie filmy krecone taka metoda do BW?"
Tym bardziej, że BWP nie był pierwszym filmem kręconym tą metodą. Ba... sami twórcy BWP wzorowali się na innym - o wiele bardziej znanym - dziele.
Ale co tutaj można więcej dodać skoro użytkownik PiLe sam nie wie o czym pisze.
Więcej pokory na przyszłość życzę.
pozdro.