PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=458296}

Kwarantanna

Quarantine
2008
4,9 19 tys. ocen
4,9 10 1 18530
3,8 9 krytyków
Kwarantanna
powrót do forum filmu Kwarantanna

Wiecie, chciałbym aby kiedyś tak tornato po hollywood przeszło :p żeby im sie odechciało robić remaki, które wychodzą żałosne! [Rec] który nie urzekł nas specjalnie efektami specjalnymi, strasznymi wilkołakami z półmetrowymi zębami czy też zombie z połową głowy i 1 nogą chodzącym na plecach, ale który urzekł nas swoją świerzością, i pomysłem na film, genialnie budowanym napięciem i grą aktorów... . Ale Amerykanie muszą zrobić super hiper ekstra przeróbke, z toną flaków i hektolitrami krwi, pewnie babcia będzie świeciła laserami i będzie pluła kwasem ;)
Smutne jest to..., że w USA zapewne film zdobędzie rozgłos i uznanie, a o naszej super europejckiej produkcji [REC] zapomną, i przypomną sobie ją za 10 lat, kiedy to amerykanie będą szykować remake remake'u.
Pozdrawiam

tupajew15

Fajnie mowisz ...

Tylko ja na tym zwiastunie nie dojrzałem tych "hektolitrów krwi" i flaków :)

Nie mów hop zanim film nie wyjdzie bo możliwe ze bedzie dobry..

użytkownik usunięty
ManMadeHell

bedzie dobry bo bedzie identyczny jak REC (ba nawet na zwiastunie sa identyczne sceny, ujecia), ale zdecydowanie gorszy od niego bo to co bylo najlpesze pozmieniali, tzn ujecia wygladaja mniej amatorsko, mniej sie trzesie, oczywiscie tzreba bylo dodac jakies zabiaki, do tego gra aktorska... sztucznosc.. dra sie w nieboglosy...

tupajew15

Hmmm... a jak myślisz, czego się można spodziewać po amerykanach?
Przecież zrobili remake Teksańskiej Masakry - wyszedł wg. mnie momentami niezły film, ale flaków jak zwykle od cholery, krwi również nie żałowali. Tak samo dzieje się z każdymi innymi filmami ze stajni Wuja Sama :p
Przecież ja już teraz moge Ci powiedzieć, że ten film będzie przepełniony efektami specjalnymi! Widziałeś panią Izquerido na trailerze? nie przypominało Ci to bardziej zombie z Resident Evil niż zarażoną kobiete?
A te krzyki w momencie wbiegania "amerykańskiej Angeli" do pokoju, kiedy gonili ją zarażeni? przecież to na siłe wywoływane emocje mrożącymi krew w żyłach krzykami :p

użytkownik usunięty
tupajew15

wlasnie to mi sie w oczy rzucilo po 1 pani Izquerido czy jak jej tam to zombi rodem z amerykanskiej szmiry (a w REC ta scena jak do niej ida bardzo mi sie podobala.. aktorka byla bardzo "naturalna"), a ci ludzie w orginale jak mi sie zdaje byli poprostu agresywni i wymazani krwia... a tutaj szkoda gadac... po 2 aktorka cos okropnego drze sie ze az wytrzymac sie nie da... jakby udawala nieudolnie ze ja zazynaja, jak i w ostatniej scenie gdy ja wciagaja... to chyba dziala na zasadzie smiechow w amerykanskich serialach... tam pokazuja gdzie sie smiac a tu kiedy sie bac...

PS. a co do REC'u nie sadzicie ze lepiej by bylo wyskoczyc przez okno i byc zastrzelonym przez policje niz siedziec tam i czekac az cie zezra?

Heh, to samo pomyślałem :D żeby wyskoczyli przez okno :p

[REC] i Quarantine to nie będą 2 takie same filmy, bo [REC] wprowadził coś ciekawego do kinematografii, coś świerzego - a amerykańce odgrzewają jeszcze gorący kotlet z MC Donalds'a

ocenił(a) film na 1

wlasnie mam pytanie - w tym trailerze jest motyw ze kogos odstrzeliwują zza okna... była taka scena w "Rec" bo nie pamietam???

użytkownik usunięty
shamar

w REC-u czegos takiego nie bylo... policja tylko kazala im sie odsunac z tego co pamietam bo zaczna strzelac....

tupajew15

film bedzie tragicznie slaby, bo z kiepskiego filmu nic innego sie nie da zrobic jak tylko dno totalne ;)